E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKrize ABD'de dahil oldu: Arkandayız---

Krize ABD'de dahil oldu: Arkandayız

Krize ABD'de dahil oldu: Arkandayız
02 Nisan 2021 - 20:21 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime ABD'de dahil oldu. Biden'dan Ukrayna'ya 'tereddütsüz destek' mesajı geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ile savaş noktasına gelen Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Biden, Rusya'dan gelen saldırgan tutumlar karşısında Ukrayna'ya "Arkanızdayız, sizi destekliyoruz" mesajı verdi.

RUSYA, UKRAYNA SINIRINA ASKERİ UNSURLARINI AKTARDI

Rusya ile Ukrayna arasındaki Kırım'ın ilhakı nedeniyle yaşanan gerilim sürüyor. İki ülke arasındaki ateşkesin nisan ayı ile birlikte sona ermesinin ardından Rusya, Ukrayna sınırına askeri unsurlarını aktardı. Bu gelişme olası bir savaşın önünü açtı.

ABD'DEN UKRAYNA'YA DESTEK: ARKANDAYIZ

Söz konusu eylemlerin ardından ABD Başkanı Joe Biden, NATO müttefiki Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "Başkan Biden görüşmede Rusya'nın Donbas ve Kırım'da devam eden saldırganlığı karşısında ABD'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini bir kez daha vurguladı." ifadesine yer verildi.Görüşmede, Biden'ın Zelenskiy'nin yolsuzlukla mücadele ve ortak demokratik değerlere dayalı reform ajandasına destek kapsamında stratejik ortaklığın yeniden canlandırılmasına bağlılığını vurguladığı belirtildi.Görüşmede, ABD ve Ukrayna'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ve bölgede ekonominin güçlendirilmesi konusunda yakın iş birliğinin önemine de işaret edildiği bildirildi.

"ABD İLE ORTAKLIK UKRAYNALILAR İÇİN ÖNEMLİ"

Görüşmeyle ilgilisosyal medya hesabından paylaşım yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'nin, Ukrayna'ya farklı düzeylerde sağladığı desteği takdir etti. Zelenskiy, "Demokrasilerimizin korunması söz konusu olduğunda omuz omuza duruyoruz. Ukrayna'yı dönüştürmek, şeffaflığı artırmak ve barışı sağlamak konusunda kararlıyım. ABD ile ortaklık Ukraynalılar için çok önemli" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA-RUSYA SINIRDA NELER OLUYOR?

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptıklarını belirtmişti.Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içerisinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini ifade etmişti.Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana 13 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği çatışmalar devam ediyor.

Lavrov'dan Ukrayna çıkışı

 

Ukrayna ile Rusya arasında yeni kriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amerikan düşmanı bir yurttaş03 Nisan 2021 17:58

    dostumuz amerikalılar akıllı devlettir.sevmeyeceği eşşeğin önüne ot atmazlar.tahminim  BİR NATO müttefiği olarak türkiyeye ukraynayı korumak adına rusyaya saldırın   ben sizi desteklerim teklifiyle geleceklerdir.işte o vakit biz de balıklama bu teklife atlamalı ve 2.kolordumuzu bölgeye sevkederek amerikanın desteğini de arkamıza alarak ruslarla savaşa girmeliyiz.savaş demek refah,gelişme ve halkların mutluluğu demektir.

  • amerikan düşmanı bir yurttaş03 Nisan 2021 18:37

    ben neye gideyim enayi miyim.

  • fafa03 Nisan 2021 18:14

    Sen gitsene o savaşa!Dedem gitti ,Ruslarla Erzurum'da savaştı,mezarı var mı bulamadık

  • Vatandaş03 Nisan 2021 15:14

    Sakın ha bir hata yapıp da Amerika,nın ipiyle kuyuya inmeyin evdeki bulgurdan da olursunuz.

  • RAMO CANCAN03 Nisan 2021 14:52

    Ukrayna eğer savaşa giderer ise ukrayna yerle bir olur cumhurbaşkanları da tekrar komediliğe başlar.

  • EKRİST03 Nisan 2021 14:51

    Neden yanında ve önünde değil de arkasındasınız.adamları savaşa sokun ülkeleri yok olsun.arkanızdaymısınız.bize de öyle dediniz 60 000 vatandaşımızı katledip şehit ettiniz ve ülkemizle hala uğrasıyor cumhuriyet kurulduğundan beri ülkemizi batırmak için elinizden geleni de hala yapıyorsunuz.

  • fafa03 Nisan 2021 11:52

    Amerika kullanacak uşak arıyor,Gürcistanı kışkırttı Rusya Gürcistan'ın dersini verdi,Ermenistan'ı kışkırttı Rusya dersini verdi,sıra Ukrayna'ya geldi.Son günlerde bizi de pohpohlamaya başladılar,umarım gaza gelmeyiz.Suriye'de bize hadi gelin dedi,eğitim,teçhizat yüklendik vardık,şimdi bize hadi çıkın diyor.Biz kör müyüz,ahmak mıyız?

  • hım03 Nisan 2021 10:05

    gürcüstanın da arkasındaydılar ama o dönemin cumhur başkanı saakaşvili kravatını yemeye başladı ruslar saldırınca

  • azmi02 Nisan 2021 21:54

    Hitler ,ikinci dünya savaşında boğazlardan Karadenize beş denizaltı sokmak istemiş, zamanın hükümeti Montrö Boğazlar anlaşmasını gerekçe göstererek izin vermemişti. Böyle bir anlaşma sayesinde  Boğazlar zerinde hakimiyetimiz olmasaydı savaşa biz de dahil edileceğimizi düşünmek bile istemiyorum. Abd den herşey beklenir , Bulgaristan veya Romanya'da deniz üssü kurup gemilerini orada inşa edip Karadenize indirirler..Nato bahanesiyle  Bulgaristan ve Romanya'yı da işgal ederler. Girip de çıktıkları görülmemiştir :(  :(  :( 

  • Mehmet02 Nisan 2021 21:44

    Gürcistan a da güven verdiler. . Nooldu sonra. Abd kendisine direkt olarak tehdit yoneltilmezse arkadasini hep satar... Bunlar boş laflar. .

  • Yorum02 Nisan 2021 21:21

    Tek işleridünyayı bir birine düşman etmek kore ırak İran Suriye Vietnam orta amerikada venezüellada belarusta her yerde parmakları var yarın bir gün Yunanistana da aynı şeyi söyliyecek emin olun 30 tane üs kurma sebebide bu ruslarıda tanırım ukraynalılarıda ülkeleri doneks te anlaşamasada bir birileriyle mucadele etsede ukraynada ayrılıkçı Rus taraftarlar olsada bu halklar bir birlerine düşman değiller aynı yerde tatil yaparlar bir birilerinin masasına oturup kalkar muhabbet ederler abd hiç bir ülkeye kendi çıkarı olmadan yardım etmez arkanızdayız diyor ya rusyanın kırmızı çizgisidir ukraynada abd ordusu girsin bakalım neler oluyor şunu söyleyebilirim Rusya acımaz bekler bekler bekler tümünü bir anda imha eder demedi demeyin ayrıca rusyada bir sistem var belli kategorilerde alarm sistemi bu beli bir seviyeye gelince tüm nükleer füzeler otomotikmen malum ülkeye doğru yola çıkıyor ve bu sistem 7/24 365 gün hep hazır olda bekliyor anlayacağınız Rusya hiç kimseye papuç bırakmaz

  • Yorum03 Nisan 2021 00:26

    Senaryo Rus filmi izle işin deseydin bari neyse sen hala kısa donunla geziyorsun Rusya hakkında bilmediğin çok şey var belli ki neyse daha bundan 5 6 yıl önce abd nin en üst düzey yetkilileri rusyanın törenlerde geçitlerde kolladığı askeri araç gereç ve mühimmatlar la dalga geçiyorlardı ama şimdi abd li komutanlar rusyanın kullandığı teknolojiden bahsederken kendilerinin aciz kaldığından bahsediyorlar s500 lerin saatteki hızını biliyormusun daha yeryüzünde bu hıza ulaşan bir füze yok ayrıca rusların hiper sonik füzelerin karşılayacak o hıza yetişecek füzeler yok ancak takip edebiliyorlar

  • Senaryo02 Nisan 2021 22:59

    Çok fazla amerikan flim mi izlediğin belli ...abd gibi bak kırmızı düğme masamda basarim dediği düğme cocacola kutusu olmasın sakın.... Ülkeler arası itişme kalkisma güç gösterileri tabiki olacaktır... Yok rusya nükleer füzeleri 7/24 360 gün hazır bekliyor hadi oradan

  • Gürkan karakurt02 Nisan 2021 20:45

    Amerika’nın oyunu hep aynı. Cumhuriyetçi geliyor bir yeri, demokrat geliyor öteki yeri karıştırıyor. Devran değişiyor, Amerika’nın çıkarları değişmiyor.