E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKrizden çıkma paketi---

Krizden çıkma paketi

Krizden çıkma paketi
02 Aralık 2013 - 04:50 borsagundem.com

2008 krizinin çıkış noktası İzlanda'da hükümet krizin izlerini silmek için yeni paket açıkladı

2008 krizinin fitilini ateşleyen ülke İzlanda krizin izlerini silmeye çalışıyor. 5 yıldır mortgage'larını ödeyemeyen halk ise hükümetin son açıkladığı reform paketine umut bağladı.

2008 krizinin etkileri hâlâ devam ediyor. Hürriyet'teki habere göre, Türkiye krizden batılı büyük ekonomiler kadar etkilenmese de son yıllarda ekonomideki durağan seyrin en büyük nedeni 2008 krizi olarak yorumlanıyor. 2008 krizinin asıl başladığı yer ise İzlanda… 300 binden biraz fazla nüfusu olan bu ada ülkesindeki mortgage krizi kısa süre sonra bankalara borçların dönmemesiyle bütün dünyayı saran bir kriz haline dönüştü.

BORÇ İÇİNDELER

İzlanda ise krizin yaralarını sarmak için 1.25 milyar dolarlık bir yardım paketi açıkladı. Paketle birlikte bankalara getirile zorunlu karşılıklar artırılacak. Program İzlanda’nın Başbakanı Sigmundur Davío Gunnlaugsson tarafından bildirildi. Yardımların içinde mortgage'lar için yeni esnek ödeme planları da yer alacak. Krizin ardından 5 yıl geçmesine rağmen hâlâ bankalara mortgage ödemesi olan yüzlerce İzlandalı var. Ülkede yapılan bir araştırmaya göre ise ülkede yaşayan her insan gelirinin yüzde 108’i kadar borç içinde.       

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)