E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKrito paralara sıkı denetim geliyor---

Krito paralara sıkı denetim geliyor

Krito paralara sıkı denetim geliyor
12 Şubat 2022 - 10:22 borsagundem.com

Küresel piyasalarda yeni bir enstrüman haline gelen ve suiistimallere açık olan sanal paralarla ilgili otoriteler çözüm arayışına başladı. SEC Başkanı harekete geçti…

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, menkul kıymetler düzenleyicisinin kripto düzenlemesi üzerinde Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile birlikte çalışmaya başladı.

ABD, çalıntı 3,6 milyar dolarlık kripto parayı ele geçirdi

 Buna ek olarak, SEC'in yatırımcı korumasını sağlamak için "çeşitli kripto platformları, borsalar, borç verme platformları ile görüş alışverişinde bulunduğu belirtiliyor. SEC yetkililerinin yapacağı bu çalışmalar ve yapılacak düzenlemeler gelişmiş ülkeler için de gösterge niteliğinde olacak.

Ethereum rüzgarını kaçıranların akın ettiği altcoin

Son dönemde özellikle kripto düzenlemesi konusunda çalışmalar yapan SEC Patronu, “Ajans gerçekten sadece yatırımcılara bakıyor” dedi ve “bu tokenlerin birçoğunun menkul kıymet özelliklerine sahip olduğunu” vurguladı. Ayrıca, halktan para toplanmasını sermaye piyasası faaliyeti olarak yorumlayan SEC Başkanı, yüksek getirilerin yüksek riskleri de içinde barındırdığını vurguladı.

IMF'den dijital para açıklaması: 100 ülke araştırma yapıyor

 Bu arada, yakın tarihli bir rapor, SEC'in şimdiye kadar kripto şirketleri ve bireyleri üzerinde en az 97 yaptırım eylemi gerçekleştirdiğini gösteriyor. Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre SEC’in kısa vadede önemli düzenlemeleri hayata geçirmesi bekleniyor. Gensler ayrıca kriptonun SEC'deki en önemli önceliklerden biri olduğunu söyledi.

SEC Başkanı şöyle açıkladı: “SEC, yatırımcı korumasını sürdürmeye çalışacak ve bu, daha fazla yaptırım eylemi getirmek anlamına geliyorsa, bunu yapacağız. Ancak bu platformların gelmesi, bizimle çalışması ve menkul kıymetler yasasına tabi olması daha iyi olur.” “Yasalar 1930'larda ortaya konulduğu gibi oldukça açık ve kripto endüstrisi için mevcut kurallardan bazılarını uyarlamak için çeşitli otoriteler kullanarak bu borsalarla çalışma yeteneğimiz var” diyen Gensler, kripto platformlarının geleneksel borsalar gibi çalışmadığını itiraf etti.

Rusya kripto parayı yasaklamayacak; şartlı izin verecek

Ethereum’un 26 bin dolara yükselmesi bekleniyor

Dev banka Bitcoin için adil fiyatı ortaya çıkardı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)12 Şubat 2022 10:52

    Yani resmi olarak tanıyoruz demeye başladılar. Özellikle anbago altındaki bazı devletler kriptolar ile her türlü ticari ödemeyi gerçekleştirmeye başladı. Hatta bazı ntf lere ödeme yapma üzerinde çalışıyorlar. saçma sapan atıyorum, ördek resmini almanyadakiş baron nft yayınlıyor. ilgili ürünü alan kuzey afrikadaı kişi yaa bunu çok sevdim ben diyip 50 bin usd ye alıyor.  ne oldu ? para gitti amerikadaki barona. ne sattılar ? saçöa sapan ördek resmi. bedeli kaç para ? bedeli aralarındaki ticaret kadar :D ani kriptolar var olacak. olmayı sürdürecek. bunu gören Çin, yaa bu alan önemli ekonomik sistem ve açıklarımızı düzenlemeliyiz dedi. Rusya, gelecekte bu alanda ciddi denetim ve kanunlar yapmalıyız dedi. Türkiye, alım satımdan vergi alayım :D  haha. ya bu iş zaten hep oluyordu. online sistem düştü. günümüzdede bu durum ev, arsa, fabrika ile oluyor. afrıkadan abd deki 10 tl evi adam 80 tl ye alıp para transfer ediyordu : )