E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik yasalar gelecek döneme kaldı---

Kritik yasalar gelecek döneme kaldı

Kritik yasalar gelecek döneme kaldı
02 Temmuz 2013 - 07:42 borsagundem.com

Bazı önemli yasalar tepkiler nedeniyle son günlere sıkıştırılmayarak gelecek yasama yılına aktarıldı

Milli parkların imara açılması, Kıdem Tazminatı Fonu’nun kurulması, çalışan kadına doğum izni ve çocuk teşvikine ilişkin düzenlemeleri içeren yasa tasarıları gelen tepkiler üzerine gelecek yasama dönemine ertelendi.
Vatan'ın haberine göre, hükümetin art arda hazırlayıp Meclis’e sevkettiği veya Bakanlar Kurulu’nda görüşmeye açtığı bir dizi kanun tasarısı, başka bahara kaldı. Gezi Parkı olayları sırasında Meclis Genel Kurul gündeminde olmasına rağmen ele alınması ertelenen ve milli parkları imara açan tasarı başta olmak üzere bir dizi tartışmalı düzenleme görüşülemeden Meclis kapanacak.
Normal çalışma takvimine göre yasama yılını bitirerek, dün itibarıyla kapanması gereken TBMM, hükümetin acil talep ettiği düzenlemeleri yasalaştırmak için çalışmalarını bu hafta sürdürme kararı aldı. Hafta sonuna kadar çalışması beklenen Meclis’in son haftaki gündeminde yıl boyunca tartışma yaratan çok sayıda kritik düzenleme ise bulunmuyor. Hükümetin tüm eleştirilere rağmen hazırlamakta ısrar ettiği, ancak son gelişmeler nedeniyle “başka bahara” kalan tasarılar arasında, milli parkları imara açan tasarı, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeler, Kıdem Tazminatı’nın kaldırılması ve fon kurulmasına ilişkin tasarı ile çalışan kadına ve 3. çocuğa teşvik düzenlemeleri yer alıyor.
Milli Parklar kurtuldu
Milli Parkları imara açan yasa tasarısı Gezi olaylarının yaşandığı 5 Haziran’da Meclis Genel Kurul gündemindeydi. Ancak büyüyen tepkiler üzerine düzenlemenin görüşülmesinden vazgeçildi. Çalışma Bakanlığı’nın taşeron işçilerin sorunlarını çözmek amacıyla hazırladığı, içine Kıdem Tazminatı sisteminin kaldırılarak, yerine fon kurulmasını ilişkin düzenlemeyi de iliştirdiği yasa tasarısı da başka bahara kaldı.
Hükümetin 3. çocuğu teşvik etmeyi amaçladığı yeni yasa tasarısı da tamamlanarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)