E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKritik verilerle kısa hafta yoğun geçecek---

Kritik verilerle kısa hafta yoğun geçecek

Kritik verilerle kısa hafta yoğun geçecek
22 Ekim 2021 - 13:34 borsagundem.com

TCMB Enflasyon Raporu, ECB ve BoJ faiz kararları izlenecek

Yurt içinde Cumhuriyet Bayramı nedeniyle piyasalar için kısa ancak yoğun bir hafta yaşanacak. Kapasite kullanım oranı, dış ticaret, Ekonomik Güven Endeksi ve turizm istatistiklerinin yanı sıra

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu ve Para Politikası Kurulu Karar Özeti gündemde öne çıkıyor.

Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararlarının yanı sıra, büyüme ve enflasyon verileri yakından takip edilecek.

25 EKİM PAZARTESİ - GÜVEN ENDEKSİ/KAPASİTE KULLANIMI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak (10.00).

Geçen ay Reel Kesim Güven Endeksi 113,4, kapasite kullanım oranı yüzde 78,1 olmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Ekim ayına ilişkin Sektörel Güven Endeksleri, yılın 2.çeyrek dönemi için bitkisel üretim tahminlerini ve Eylül ayına ilişkin motorlu kara taşıtları verilerini yayımlayacak (10.00).

Almanya'da en önemli veri Ekonomi Araştırma Enstitüsü(Ifo) tarafından açıklanacak. Ifo İş Ortamı Endeksi geçen ay 98,8, Cari Durum Endeksi 100,4 seviyesinde gelmişti.

ABD'de Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi (15.30) ve Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi (17.30) verileri izlenecek.

Enka ve Tav Havalimanları sorusu

26 EKİM SALI - ABD KONUT 

TÜİK 2020 yılına ilişkin Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri Araştırması Sonuçlarını, TCMB uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini yayımlayacak (10.00).

Asya'da günün ilk önemli verisi Güney Kore'den gelecek. Güney Kore’nin üçüncü çeyrek dönemine ilişkin GSYH rakamları açıklanacak. Bir önceki çeyrekte dönemsel yüzde 0,8, yıllık yüzde 6,0 büyüme yaşanmıştı (02.00).

Avrupa'da beklenen bir verinin olmadığı günde, ABD'den konut piyasası verileri izlenecek. FHFA Konut Fiyat Endeksi, S&P Case Shiller konut fiyatları (16.00) ve yeni konut satışları (17.00) verileri ABD emlak piyasalarındaki görünümü gözler önüne serecek. ABD'de ayrıca Richmond Fed İmalat Endeksi, Conferance Board Tüketici Güven Endeksi, Dallas Fed Teksas Hizmet Sektörü Aktivite Endeksi ve API petrol stokları verileri bulunuyor.

Almanya'da 7 yıllık, İngiltere'de 5 yıllık, ABD'de 2 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

Doların 20 yıllık 'TL' serüveni

27 EKİM ÇARŞAMBA - ÖNE ÇEKİLEN VERİLER

TÜİK her ayın son günü açıkladığı dış ticaret istatistiklerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle iki gün önce yayımlayacak (10.00).

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi verisini de duyuracak (10.00). Endeks Eylül ayında yüzde 1,6 artışla 102,4 puana çıkmıştı.

Piyasalar güne Yeni Zelanda'dan gelecek dış ticaret ve İş Dünyası Güven Endeksi verileriyle başlayacak.

Fransa'dan gelecek üretici fiyatları Avrupa'dan izlenecek ilk veri olacak (09.45).

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, bütçe sunumunu gerçekleştirecek (14.30).

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), öncü mal ticareti, dayanıklı mal siparişleri (15.30) ve DoE petrol stokları (17.30) verileri takip edilecek.

Kanada Merkez Bankası(BoC) faiz kararını açıklayacak. BoC son 12 toplantısında faizi yüzde 0,25 olarak korudu.

Japonya'da 2 yıllık, Almanya'da 15 yıllık ve ABD'de 5 yıllık tahvil ihalelerine çıkılacak.

Doların ateşi düşmüyor

28 EKİM PERŞEMBE - ENFLASYON RAPORU

Piyasaların yarım gün açık olduğu günde TÜİK Hizmet Üretici Fiyat Endeksi, 3.çeyrek turizm istatistikleri ve katı yakıtlar verilerini duyuracak (10.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yılın dördüncü ve son "Enflasyon Raporu'nu açıklayacak. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, rapor ile ilgili bir sunum yapacak. TCMB'nin bir önceki raporunda yılsonu enflasyon tahmini yüzde 14,1, gelecek yılsonu tahmini yüzde 7,8 seviyesinde bulunuyordu (10.30).

TCMB ayrıca 21 Ekim tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini de yayınlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi sayılarını açıklayacak (11.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (12.00).

Yurt dışında günün ilk saatlerinde Brezilya'dan faiz kararı gelecek.

Brezilya Merkez Bankasının faiz artırımına yeni toplantısında da devam etmesi bekleniyor. Banka bu yıl toplam 425 baz puan faiz artışı gerçekleştirdi.

Günün erken saatlerde izlenecek diğer faiz kararı Japonya Merkez Bankasından(BoJ) gelecek. BoJ faiz kararıyla birlikte makroekonomik göstergeleri de açıklayacak.

Almanya'dan gün boyu önemli veriler ekranlara düşecek. İstihdam verileri erken saatlerde gelirken (09.00), ardından işgücü rakamları (10.55), eyaletlerin enflasyonu ve son olarak tüm ülke için enflasyon (15.00) rakamları açıklanacak.

Euro Bölgesi için Ekonomik Görünüm ve Tüketici Güven Endeksi verileri gelecek (12.00).

Günün diğer en önemli faiz açıklaması ise Avrupa Merkez Bankası(ECB) kararı olacak (14.45). Kararın ardından Başkan Christine Lagarde,  her zaman olduğu gibi basın toplantısı düzenleyecek (15.30).

ABD'de günün en önemli verisi üçüncü çeyrek döneme ilişkin ilk kez açıklanacak GSYH rakamları olacak. ABD ekonomisi yılın ikinci çeyrek döneminde yüzde 6,7 büyümüştü (15.30).

ABD'de gelecek diğer veriler işsizlik başvuruları (15.30), bekleyen konut satışları (17.00), doğal gaz stokları (17.30), Kansas City Fed İmalat Üretim Endeksi (18.00) olacak. ABD'de 7 yıllık tahvil ihalesi de bulunuyor.

Borsa İstanbul'da volatilite artıyor

29 EKİM CUMA - CUMHURİYET BAYRAMI

Yurt içi piyasalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tatil olacak.

Yurt dışı piyasalar da ise yoğun bir veri akışı bulunuyor. Sabah saatlerinde Güney Kore İş Dünyası Güven Endeksi (00.00), sanayi üretimi, perakende satışlar (02.00), Japonya'da Tokyo enflasyonu, işsizlik oranı (02.30), perakende satışlar, sanayi üretimi (02.50), konut başlangıçları (08.00) izlenecek.

Avrupa'dan gün boyu gelecek GSY rakamları izlenecek. Piyasalar ilk olarak Fransa'dan gelecek GSYH rakamlarına bakacak. Fransa ikinci çeyrekte dönemsel yüzde 1,1, yıllık yüzde 18,7 büyüme göstermişti (08.30).

Fransa'nın ardından Almanya'dan gelecek GSYH rakamları izlenecek.

Almanya ikinci çeyrekte dönemsel yüzde 1,6, yıllık yüzde 9,4 büyüme açıklamıştı (09.00).

Litvanya, Çekya, İspanya, Avusturya, İtalya, Portekiz'in ardından Euro Bölgesinin tamamı için büyüme rakamları gelecek. Euro Bölgesi büyümesi ikinci çeyrekte dönemsel ve yıllık sırasıyla yüzde 2,2, yüzde 14,3 büyüme göstermişti.

Euro Bölgesinde diğer önemli veri ise tüketici fiyatları olacak. Bölgede öncü enflasyon rakamları açıklanacak (12.00).

ABD'de günün verileri kişisel gelir ve harcamalar, İstihdam Maliyet Endeksi (15.30), Chicago PMI (16.45), Michigan Tüketici Güven Endeksi (17.00), Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) olacak.

Bu hafta sonu Avrupa'da yaz saati uygulaması sona eriyor.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EDE22 Ekim 2021 17:32

    GÜLDÜRMEYİN ALLAH AŞKINA ENFLASYON VERİLERİYMİS KORSAN İŞ GÖRÜYORUZ ENFLASYON ÇEKİRDEK NEDİRKİ GEÇİN VERİ YOK ARTIK İNDİRİYORUM TAMAM BİR BAKIN HAZİNE BAKANI ORTADA YOK TAKMA DİŞLİ HERŞEYİ GÖTÜRÜYOR

  • erol22 Ekim 2021 17:09

    ENFLASYON COŞTU YÜZDE 50 Yİ GEÇTİ. ANCAK ARTIK ÇEKİRDEK ENFLASYONA BAKTIKLARINDAN GIDA HESABA KATILMAYACAK. HALKIN ENFLASYONUNU GÖZARDI EDECEKLER. BİZDE SEÇİMDE TEKMEYİ VURUCAZ.

  • Hehe22 Ekim 2021 15:50

    Siz ne yasiyorsunuz yaaa ne raporu hangi banka hangi cahil okumus ekonomist bu raporu bekliyor ne zamandir ulke bilimsel ekonomiyle yonetiliyor kendini ekonomist sananlar haric