E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik veri açıklandı: Üç doz aşının etkisi ne oldu?---

Kritik veri açıklandı: Üç doz aşının etkisi ne oldu?

Kritik veri açıklandı: Üç doz aşının etkisi ne oldu?
17 Ağustos 2021 - 16:37 borsagundem.com

Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurduğu BioNTech ile Pfizer'ın geliştirdiği corona virüsü aşısının üçüncü dozunun yarattığı koruma ile ilgili resmi veriler ABD'li makamlar ile paylaşıldı.

Bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde mRNA teknolojisi kullanarak korona virüs aşısı geliştiren Pfizer ile BioNTech’in üçüncü doz aşısının sonuçları resmi mercilerle paylaşıldı.

Pfizer ve BioNTech, üçüncü doz korona virüs aşısının ilk sonuçlarını ABD Gıda ve İlaç Dairesi yetkilileri ile paylaştı. Yapılan açıklamada ve elde edilen verilere göre üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısı, ilk korona virüsne ve Delta ile Beta varyantlarına ciddi bir koruma sağladı.

Üçüncü doz aşının Delta ve Beta varyantlarına aynı orijinal Kovid-19’a olduğu kadar etkili olduğu kadar koruma sağladığı belirtildi.

Pfizer tarafından yapılan açıklamada, “Yüksek seviyede bağışıklık yanıtı ile birlikte ilk aşıdan 6 ile 12 ay sonra yapılan üçüncü bir doz aşının bağışıklığı yüksek seviyede tutmaya yardım ettiğini tespit ettik” ifadesi kullanıldı.

BioNTech’in kurucu ortaklarından olan ve aynı zamanda şirketin CEO’su olarak görev yapan Dr. Uğur Şahin ise, “İlk veriler bize geliştirdiğimiz aşının üçüncü dozunu kullanarak yabani virüslere ve varyantlara karşı yüksek oranda koruma sağlandığını gösterdi. Destekleyici üçüncü doz aşı daha önce aşı olmuş kişilere enfeksiyon bulaşmasını ve hastalık oranlarını azaltmada yardımcı olacak. Önümüzdeki mevsimlerde virüsün varyantlarının yayılmasını daha iyi kontrol etmesini sağlayacaktır” dedi.

Delta varyantı yoğun bakımındaki aşısız gençlerin sayısını artırıyor

Kolon kanserinde 8 kritik işaret! İşte belirtiler...

1 damla süt olmayan peynir piyasada

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gercekler 18 Ağustos 2021 00:00

    Bu aşılılar bağışıklık oluşturuyor gercekten koruma sağlıyorsa, aşı olmayanlar aşı olanlara bulaştırır numaralarına gerek yok. Aşı olanlarda taşıyıcı ve aşı olanlara bulaştırır. Doğal bağışıklığı olanlar vwya sonradan viruse maruz kalarak sürü bağışıklığına uğramış olanlar, aşılı aşısız her türlü taşıyıcıyının bulaştıracağı virüse bağışıklık sistemi gelişmişse, aşı da aynı sonucu vermeli. Yoksa aşı bşr masal mı!? İstatisiki sonuçlar masalın “ bir varmış bir yokmuş” tarafı mı! Aşıların sonucu fiyasko çıkabilir diye; üçüncü dördüncü beşinci doz olmalı diye uzatmaları oynatmalar, veya aşı olmayanlar yüzünden aşı olanlar zarar veriyor diye bahaneler üretmelere zemin hazılanıyor!?

  • Tarihçi17 Ağustos 2021 22:07

    O..tan teyyare selam söylen o yare, pfizer ve DSÖ çalıyor, bizim Sağlık bakanı, bilim kurulu oynuyor. O sıvının etkisiyle, felç geçiren, pıhtı atan, kalp krizi geçiren, ölenler, yakınları yakında dünya çapında dava açmaya başlayınca, otopsilerle sonuçlar ortaya çıkınca, bilim adına ahkam kesen, pfizer'in paralı uşakları ne halt edecekler. Ya safı safına pfizer'in aşı şirketlerinin borazanlığını yapan dangalaklar ne olacak....

  • DR 17 Ağustos 2021 18:52

    Bu aşı bağışıklık oluşturuyor Koruma sağlıyorsa gercekten. Aşı olmayanlar alı olanlara bulaştırıyor nunaralarını bıraksınlar. Aşı olanlarda taşıyıcı ve aşı olanlara bulaştırır. virüse marız kalarak Sürü bağışıklığına uğramış vwya doğal vağışıklığı olanlar, aşılı aşısız her türlü taşıyıcıya karşı bağışıklıl sistemi gelişmiş se alıda aynı sonucu vermeki. Yoksa aşı hikaye diye sonucu fiyasko çıkabilir diye; üçüncü dördüncü beşinci doz olmalı diye uzatmaları oynatmalar, veya aşı olmayanlar yüzünden aşı olanlar zarar veriyor diye bahaneler üretmelere zemin hazılanması

  • Vatandaş 17 Ağustos 2021 18:39

    İnsanlar kaçıncı aşıdan sonra olayın farkına varacak. Bu aşıların sonu gelmeyecek bunu bilin. İnsanları sürekli aşılamak için varyant haberleri çıkarıp, korkutup aşılıyorlar.

  • manyak herif17 Ağustos 2021 17:38

    bionteğinize de size de başlatmayın şimdi.

  • Vatandaş17 Ağustos 2021 17:06

    bırakın bu işleri artık