E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik projenin notları casustan çıktı!---

Kritik projenin notları casustan çıktı!

Kritik projenin notları casustan çıktı!
02 Ekim 2021 - 13:08 borsagundem.com

Mavi Vatan (Akdeniz) başta olmak üzere havadan deniz gözetleme kabiliyeti sağlamak amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca hayata geçirilen deniz karakolu uçağı 'Meltem Projesi'ne de casusluk karıştı.

Projeye ait ürünlerin kendilerine tedarik edilmesi için Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki bilgileri para karşılığı temin eden AKTEM isimli şirketin çalışanı Emre Özlük'ün cep telefonunda bu kapsamda çalışmalar yapıldığını gösteren notlara ulaşıldı. Soruşturmada haklarında 35 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 11 sanıktan biri olan Mustafa Sırrı Akın'ın firması AKTEM'in, Meltem-3 Projesi'ne ait ihtiyaç ürünlerinin kendilerine tedarik edilmesi için çalışmalar yaptığı belirtildi.

Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; AKTEM çalışanı Emre Özlük'ün cep telefonundaki notlarda, tedarik için strateji notları olduğu tespit edildi. Notta, Özlük'ün TSK'nın kuvvet komutanlıklarının envanterinde bulunan veya envantere girecek olan hava, kara veya deniz muharebe araçlarına takılan donanım veya bu donanımların konfigürasyonlarında bulunması gereken cihaz veya cihazların imalatında kullanılacak olan ara ürünlere dair malzemelerin tedariki konusunda, yurt dışı tedarik firmaları ile bağlantılı olduğu anlaşılan AKTEM'in, ihalelere teklif vermeden önce AKTEM adına girişimlerde bulunduğu belirlendi.

Özlük, Meltem-3 projesi için firmalarının tedarikçi olarak hazırlıklı olmak adına sanık Emekli Albay Faruk Baytürk ile irtibata geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Meltem Projeleri kapsamında; Meltem-1 ve Meltem-2 çerçevesinde 6 adet CN-235 tipi (P-235) deniz karakol uçağı teslim alındı. Son aşama olan Meltem-3 çerçevesinde ise 6 adet ATR-72 tipi (P-72) deniz karakol uçağının envantere girmesi planlandı. Meltem-3'ün TCB 751 kuyruk numaralı ilk P-72 Deniz Karakol Uçağı, Aralık 2020'de Kocaeli'deki Deniz Hava Komutanlığında düzenlenen törenle hizmete başlamıştı.

Mavi Vatan ona emanet! 'SİDA' dönemi başlıyor...

 

Türkiye'nin ilk silahlı deniz aracı ULAQ, Mavi Vatan ile buluştu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MELİS MARMARİSLİ03 Ekim 2021 14:30

    vatanı bölmek parçalamak ve düşmanlarımız ile ittifak yapanların hepsi idam cezası gelmelidir.

  • Mucise Reis ;)03 Ekim 2021 07:42

    kozmık oda ne oldu ? : ) mahkeme için alınan kopyalar ?

  • BİR DOST03 Ekim 2021 19:42

    Şuan kankisi olduğunuz Fetö aldı. Bilmeyecek kadar safmısın, yoksa sonraki casusluklarınıza zemin mi hazırlıyorsun?

  • manyak herif03 Ekim 2021 14:45

    Onu git fetö'ye sor.Tüm kopyalar fetönün elinde.Çok lazımsa git fetöden al gel.

  • ZEYREK ZEMHERİ03 Ekim 2021 14:29

    kim yaptı abd nin içimizdeki satılmışları yaptılar bu operesyonu malesef.sende anma cahilmissin.

  • Ky02 Ekim 2021 22:59

    Hayinleri at meydanında sallandırmak gerek.Hapis ve para çezası hikaye caydırıcı değil.Türk töresi uygulansın.İdam gelsin.İdamda adalet sukunet düzen vardır.Toplum saadeti için islamiyet öncesi de uygulanmış.Devletin ve kişilerin hakkı yerde kalmamış.Devlet adaleti tatminkar bir şekilde sağlamıştır.

  • hedef kızılelma02 Ekim 2021 19:21

    MPT-76 milli piyade tüfeğinin bilgilerini sızdıran MKE genel müdürü başta olmak üzere tüm stratejik savunma sanayii bilgilerini  çalan,satan tüm hainlere beddua ediyorum.lanet olsun.Allahın gazabı üzerlerine olsun.haini dışarıda aramamak gerekir.katil bile en yakınlardan çıkar.bu güne kadar yıkılan 16 TÜRK devleti de içerdeki hainler yüzünden yıkılmıştır,hiçbiri düşman tarafınadn muharebe sahasında yenılememiştir.bunu bilen sevgili düşmanlarımız içerdeki kiralık yavşakları deste deste dolara boğarak satın alıp emellerine ulaşmak için kullanıyorlar ve kullanacaklardır.örneğin :FETÖ

  • RAMO CANCAN02 Ekim 2021 16:32

    Casusa ne gerek var.chp de çeviköz diye birisi var ki.kılıçtaroğlunun danışmanı imiş kılıçtaroğlu da bunu destekliyor bu kişi deniz alanımız 200 mil çıkarttı diye cumhur ittifakına haydut saldırgan devlet diyenlerden ne olacaktır.bunlara oy verenlerde sonuçlarına katlansınlar.

  • Nedim03 Ekim 2021 07:47

    Bunların kripto oldukları  gerçek amaçlarının bambaşka oldukları çok açık!  Aşağıda ki manyak sana gelince alçaklığa zulme her türlü zillete katlanıp yaşamak köpekliktir!  Adam gibi   öldürülsen şehit olursun!  Ama canını kurtarmak  için  kahpelik tarafında olursan akıbetini sen  düşün!

  • manyak herif02 Ekim 2021 18:56

    bunlara oy verenler sonuçlarına katlansınlar iyi güzel tamamda,düşman füzesi ,bombası bu bizden bu onlardan diye ayırmıyor ki.bu alçak şerefsizler yüzünden hepimiz öleceğiz.

  • manyak herif02 Ekim 2021 15:16

    BU casusları devletimiz anasından emdikleri sütü burunlarından getirmezse yazıklar olsun.bir tatil yapma karşılığında devletin hayati derecede önemli 83 milyon kişinin hayatını tehlikeye atan ,bu projenin tüm bilgilerini düşmalarımız amerika ve avrupalılara satan bu şerefsiz alçak hayinlere arka çıkan ,onları koruyan,kollayan  her türlü yapıya da lanet olsun.