E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKritik haftaya kurlar yukarı yönlü başladı---

Kritik haftaya kurlar yukarı yönlü başladı

Kritik haftaya kurlar yukarı yönlü başladı
20 Eylül 2021 - 09:07 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,6780 liradan, euro 10,1680 liradan güne başladı. Yurt içinde ihaleler, yurt dışında Almanya ÜFE izlenecek

Serbest piyasada 8,6760 liradan alınan dolar, 8,6780 liradan satılıyor. 10,1660 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,1680 lira olarak belirlendi.

Cuma günü kapanışta doların satış fiyatı 8,6280 lira, euronun satış fiyatı ise 10,1290 lira olmuştu.

Dolar/TL ise geçen haftanın son işlem gününde yüzde 1,3 değer kazancıyla 8,6441'e yükselmesinin ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,6740 seviyesinde işlem görüyor.

Haftanın ilk gününde yurt içinde Hazine ihaleleri, yurt dışında Almanya üretici fiyatları izlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti de yakından takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

İngiltere’de hükümet, Kovid-19 kısıtlamaları kapsamında seyahat listesini güncelleyerek Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarıldığını duyurdu.

Almanya'da 26 Eylül Pazar günü yapılacak genel seçin için anketler Olaf Scholz liderliğindeki SPD'nin seçimden birinci parti olarak çıkacağına işaret ediyor.

Forsa'nın SAT1 televizyonu için yaptığı ankete göre, Almanya'da 26 Eylül'de yapılacak genel seçim öncesi başbakanlık için adayları bir araya getiren televizyon tartışmasının galibi SPD'nin adayı Olaf Scholz oldu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere Merkez Bankası'nın eski baş ekonomisti Andy Haldane'yi bölgesel eşitsizlik ile mücadele ile oluşturduğu çalışma grubunun başına getirdi.

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Biden ile bir telefon görüşmesi yapma niyetinde olduğunu söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Portekiz'in kredi notunu yükseltti.

Çin Başbakanı Li Keqiang, daha istikrarlı bir sanayi tedarik zinciri oluşmasını sağlamak için global ekonomiye daha da açılacaklarını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bir kez daha Kongre'ye çağrı yaparak federal borçlanma tavanının artırılmasını istedi.

ABD Temsilciler Meclisi sözcüsü Nancy Pelosi'nin Demokrat Parti içinde birliktelikten emin olmak için küçük ölçekli altyapı paketi kabul edilse bile bunun imza için Biden'a gönderilmesini geciktirebileceği belirtiliyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesince (TASC) düzenlenecek "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" başlıklı konferansa ve Yeni Türkevi Binası'nın açılış törenine katılacak.

Haftanın ilk günü Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine, 2 yıl vadeli sabit kuponlu tahvili ilk kez piyasaya sunarken, 4 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvili yeniden satacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dış borç ve alacak stoku rakamlarını yayımlayacak (17.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Almanya'da üretici fiyatları Avrupa piyasaları için öne çıkan tek veri olarak takvimde yer alıyor. Piyasalarda beklenti aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 11,4 artış olacağı yönünde (09.00).

ABD'de beklenen tek veri NAHB tarafından açıklanacak Konut Piyasası Endeksi olacak (17.00).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)