E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik görüşme öncesi gergin ifadeler---

Kritik görüşme öncesi gergin ifadeler

Kritik görüşme öncesi gergin ifadeler
30 Mayıs 2021 - 21:09 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsviçre’nin Cenevre kentinde ilk kez yüz yüze yapacağı görüşmede insan hakları ihlallerini gündeme getireceğini ifade etti.

ABD'de her yıl Mayıs ayının son pazartesi günü düzenlenen ve bugüne kadarki savaşlarda hayatını kaybedenlerin anıldığı Anma Günü'nde konuşan Başkan Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir ile İsviçre'nin Cenevre kentinde ilk kez yüz yüze yapacağı görüşmede insan hakları ihlallerini gündeme getireceğini belirtti. Biden şu ifadeleri kullandı:

Başkan Putin ile birkaç hafta içinde Cenevre’de görüşeceğim, bu hakları kötüye kullanmasına izin vermeyeceğimizi ve buna seyirci kalmayacağımızı açıkça belirteceğim.

ABD'nin tüm erkek ve kadınların eşit olduğu ideali üzerine kurulduğunu kaydeden Biden, ABD’nin insan hakları ihlallerini gördüğünde sesini yükseltme yükümlülüğü olduğunu açıkladı.

16 HAZİRAN’DA GÖRÜŞECEKLER

Kremlin Sarayı ve Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamalarda, Biden ve Putin'in 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde ilk kez yüz yüze görüşeceği aktarılmıştı.

Beyaz Saray, “ABD-Rusya ilişkilerinde öngörülebilirliği ve istikrarı geri getirmeye çalışırken, liderler tüm acil konuları tartışacak” ifadelerini kullanmıştı.

Kremlin Sarayı ise, “Varılan anlaşma uyarınca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 16 Haziran’da Cenevre’de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek” demişti.

Putin ve Biden, Biden’ın 20 Ocak'ta başkanlık görevini devralmasından kısa bir süre sonra 26 Ocak’ta ilk kez telefonla görüşmüştü.

Katar'dan Suriye'ye zeytin dalı

Almanya'da Başbakan'ın görev süresi tartışması

Mısır'daki şüpheli ölümde cinayet şüphesi görülmedi

Netanyahu, Mısır İstihbarat Şefi ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)