E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik domates zirvesi---

Kritik domates zirvesi

Kritik domates zirvesi
19 Mayıs 2020 - 09:21 borsagundem.com

Rusya Enerji Bakanı Novak ile yarın bir araya gelecek olan Bakan Pekcan, Rusya’nın Türk domatesine uyguladığı ve dolmasına az kalan kotanın bir kez daha artırılması ya da tümden kaldırılmasını gündeme getirecek.

Ticaret Bakanı Ruhsar  Pekcan’ın, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ile görüşmesinin gündemini iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin pandemi sürecinde ve pandemi sonrasındaki dönemde güçlendirilmesi oluşturacak.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, iki ülke arasındaki ticarette yerel paraların kullanımının hacim itibarıyla yüzde 2’nin altında kaldığına dikkat çekilecek olan görüşmede, finans sektöründe iki ülke arasındaki imkanların seviyesi dikkate alındığında, yerel paralarla ticaretin çok daha yüksek rakamlara ulaşmasının önemi vurgulanacak. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaretin dengeli hale getirilmesi için yapılacak çalışmalar masaya yatırılacak.

‘Tamamen kalksın’

Tarım ürünleri ticareti ve enerji alanındaki işbirliği gibi konuların da değerlendirileceği toplantıda, Pekcan’ın domates ihracatındaki kotanın artırılması ya da tamamen kaldırılması talebini iletmesi bekleniyor. Pekcan’ın ulaştırma alanına da değinerek, karayolu taşımalarında geçiş belgesi kotalarının artırılması ve denizyoluyla gerçekleştirilen ticarette yaşanan sorunları da dile getirmesi bekleniyor.

Rusya’nın Türkiye’den domates ihracatına uyguladığı 150 bin tonluk kotanın dolması üzerine 50 bin ton daha eklenerek 200 bin tona çıkartılan kotada, domates ihracatı 190 bin tona ulaştı. Rusya’yla uçak krizinden sonra uygulanmaya başlanan kotada bir kez daha sınıra yaklaşılmasıyla, domateslerin çürümesi ihtimali gündeme geldi.

Rusya'ya 150 bin ton domates ihracat kotası doldu

Rusya, Türk domatesi için kotayı artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 8 liraya mozalak domates yediriyorsunuz millete19 Mayıs 2020 11:38

    Hala 3 kuruşa Rusya'ya ihracat yapmak için takla atıyorsunuz.