E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKritik bir haftaya giriyoruz...---

Kritik bir haftaya giriyoruz...

Kritik bir haftaya giriyoruz...
23 Mayıs 2016 - 09:41 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri beklentileri değerlendirdi

En geç yarın açıklanması beklenen yeni kabine ve yarın yapılacak Merkez Bankası Para Kurulu toplantısı bu haftanın en önemli gelişmeleri. Dün akşam AK Parti’nin yeni başkanı Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı’ndan hükümeti kurma görevini aldı. Yeni kabinenin yarın açıklanması bekleniyor. Genel kanı AK Parti MKYK’sında yapılan çok sayıda değişikliğin yansıması olarak kabine de değişikliklerin gündeme geleceği, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevinde de değişim olabileceği yönünde. Bu görev için Nurettin Canikli, Berat Albayrak ve Cevdet Yılmaz konuşulan isimler arasında. Beklentilerin aksine ekonomi yönetiminde değişiklik olmaması piyasalarda kısa vadeli bir rahatlamaya sebep olabilir. Yeni Başbakan’ın yaptığı konuşmada başkanlık sistemine geçişin yeni hükümetin temel önceliklerinden olacağı anlaşılıyor. İlk aşamada Haziran ayında partili Cumhurbaşkanlığı için mini bir anayasa değişiklik paketinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23.05.2016

Yarın yapılacak Merkez Bankası Para Kurulu ile ilgili beklentilere bakıldığında, Reuters’ın 18 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankette 11 katılımcı koridorun üst bandında 50 baz puan, dört katılımcı 25 baz puan indirim beklerken, üç katılımcı değişiklik öngörmüyor. Ankete katılan kurumların tamamı politika faizi ve koridorun alt bandının sabit tutulmasını bekliyor. Merkez Bankası’nın normalleşme adımları kapsamında izlediği MOVE ve VIX risk göstergelerinde son dönemde yukarı dönüş olsa da, 20 Nisan’daki seviyelere yakın.

Günün önemli şirket haberleri - 23.05.2016

Bugün BIST’de yatay veya hafif alıcılı bir açılış bekliyoruz. Mayıs ayı tüketici güven endeksi yurtiçi gündemin üst sırasında.

Borsa ve dolar için kritik seviye

 İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)