E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoda yükseliş kalıcı mı?---

Kriptoda yükseliş kalıcı mı?

Kriptoda yükseliş kalıcı mı?
05 Kasım 2022 - 18:04 borsagundem.com

Kripto para piyasası toparlanma belirtileri gösteriyor. Peki bu yükseliş kalıcı bir trendin başlangıcına mı işaret ediyor?

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında yaşanan çöküş sonrası dip noktanın neresi olduğu aylardır tartışılıyor. Başta Bitcoin olmak üzere hemen hemen her kripto paranın yüzde 70 ve üzeri değer kaybettiği piyasada bu hafta sonu başlayan toparlanma hareketinin kalıcı olup olmayacağı merak konusu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, sene başından bu yana hisse senedi piyasalarıyla ve özellikle de S&P 500 Endeksi ile paralel bir seyir izleyen kripto para piyasaları, ABD iş gücü piyasası Ekim ayı verilerinde işsizlik rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte yükselişe geçti.

Yükselişin nedeni işsizlik rakamları

Cryptoglobe’dan Siamak Masnavi’nin haberine göre, yatırımcılar, rakamlardaki bu gelişmeyi, ekonominin soğuduğuna yönelik bir işaret olarak alırken, Fed’in rekor faiz artırımlarının da yavaşlayacağının bir göstergesi olarak kabul etmişe benziyor.

Piyasalarda yaşanan rahatlama, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu (U.S. Bureau of Labor Statistics) tarafından yapılan açıklama sonrası başladı. Açıklamada, toplam tarım dışı istihdamın Ekim ayında 261 bin arttığı ve işsizlik oranının yüzde 3,7’ye yükseldiği şeklindeydi.

Ekonomide soğuma belirtileri

CNBC tarafından yayınlanan rapor, 261 bin kişilik yeni istihdamın ve işsizlik rakamlarının yüzde 3,7’ye yükselmesinin Fed’in rekor faiz artırımlarına devam edeceğini gösterse bile, ekonomide soğuma belirtileri anlamına da geldiğini bulguluyor.

Truist Advisory Services Baş Pazar Stratejisti Keith Lerner, “İronik bir şekilde karışık bir raporla karşı karşıyayız; aynı piyasalar gibi. Rapor muhtemelen piyasa için iyi anlamlar taşıyor çünkü ekonominin uçurumdan düşmediğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Veriler, Bitcoin fiyatının ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'ndan gelen haber yayınlanır yayınlanmaz yükselmeye başladığını ve an itibariyle 21.200 dolar seviyesinde seyrettiğini gösteriyor. Bitcoin’in bu fiyatı, 13 Eylül 2022’den beri gördüğü en yüksek seviyeye karşılık geliyor.

Seçim sonuçları kriptoyu nasıl etkileyecek?

 

Finansal kargaşada istikrar kripto paralarda

 

Zincir market, kripto ile ödemeye geçiyor

 

Kripto 1 trilyon dolar desteğinde tutunabilecek mi?

 

Kripto kışı sona mı eriyor?

 

Bitcoin'de boğa rallisinde kritik seviye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • öneri güleni07 Kasım 2022 07:21

    tl / dolar düşmeden yükselme olmaaz? ytd 🤔

  • Mucise Reis ;)06 Kasım 2022 10:07

    Ya var bir hayal tabi ki.. Dünya devletlerinden önce krizden çıkma olasılığı var... 10 ayda 80 binler olası... Hayaller olmasa yatırım mı olur ? 

  • Baytar 05 Kasım 2022 20:38

    Yükseliş yok ki kalıcı olsun. . . Memleketi soyulmuş soğana çeviren bist şirketlerinin hisselerini almak varken maddi olmayan kavrama/kriptoya para koymak kumardan da beter.