E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoda yeni kullanıcı sayısı artıyor---

Kriptoda yeni kullanıcı sayısı artıyor

Kriptoda yeni kullanıcı sayısı artıyor
28 Aralık 2022 - 13:56 borsagundem.com

Kripto para piyasaları yılı büyük bir çöküşle kapatmak üzere. Buna rağmen, kriptoya olan ilgi azalmıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılı oldukça kötü bir performansla kapatmak üzere olan kripto para piyasalarına yönelik ilgi azalmamakla kalmıyor aksine artıyor. Piyasalarda yaşanan çöküşe rağmen özellikle yeni yatırımcıların ilgisinde artış gözleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in, çökmekte olan kripto para piyasasına rağmen portföyüne 19 milyon yeni kullanıcı eklediği gözleniyor.

19 milyon yeni kullanıcı

Financial Mirror’da yayınlanan makaleye göre, ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, oldukça sert geçen bir ayı piyasasında faaliyet gösteren genel dijital varlık sektörüne rağmen, doğrulanmış kullanıcılar arasında sürekli bir büyümeye tanık oluyor.

Yakın zamanlı bir pazar araştırması, mevcut piyasa koşullarında saygın kripto alım satım platformlarındaki kullanıcı büyümesini ve kripto para borsalarının popülerliğini net şekilde gösteriyor.

Finbold tarafından elde edilen ve hesaplanan veriler, kripto para borsası Coinbase’in 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 arasında dünya çapında yaklaşık yüzde 21,35'lik bir büyümeyle 19 milyon doğrulanmış kullanıcı eklediğini gösteriyor. Bu rakam, borsanın 2022 yılında ayda en az 2 milyon doğrulanmış kullanıcı eklediği anlamına geliyor.

2022 yılının ilk çeyreğinin sonunda Coinbase'in 98 milyon kullanıcısı bulunuyordu ve bu rakam, 2021 yılının dördüncü çeyrek rakamı olan 89 milyon kullanıcıya ek olarak 9 milyon doğrulanmış kullanıcıyı temsil ediyordu. İkinci çeyrekte kullanıcı sayısı 103 milyona çıkarken, üçüncü çeyrekte bu rakam 108 milyon ile borsanın en yüksek doğrulanmış kullanıcı sayısına ulaştı.

Coinbase'in pazar payı, 6 Aralık 2022 itibarıyla spot ticaret kripto borsaları arasında yüzde 3'e ulaşırken, Kasım ayında bu pay yüzde 2,6 idi. Coinbase’in pazar payının özellikle Eylül ayından bu yana istikrarlı bir şekilde yükseldiği gözleniyor. Uzmanlar bunda, ABD’nin kripto para piyasalarına düzenleme getirme çalışmalarının etkisi olduğunu düşünüyor.

Coinbase'in en düşük yıllık pazar payı ise yüzde 1,6 ile Temmuz ayında gerçekleşiyor. Borsanın en yüksek pazar payı ise Kasım 2021'de kripto boğa koşusunun zirvesindeyken, yüzde 4,2 olarak görülüyor.

Büyümenin nedenleri

Araştırma, ayı piyasasının ortasında Coinbase'in doğrulanmış kullanıcı büyümesinin arkasındaki bazı etmenlerin altını çiziyor.

Araştırma raporuna göre, “Coinbase şu anda piyasada satışların olduğu bir ortamda faaliyet gösterse de, borsanın doğrulanmış kullanıcılarda istikrarlı bir büyüme kaydetme yeteneği, ticaret platformunun iş modeli gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir” deniliyor. Raporda ayrıca, gerçekten de borsanın, tavsiye programları gibi faktörleri ve kullanıcıların kripto paraları hediye olarak göndermelerini sağlamak gibi benzersiz özellikler içeren yenilikçi bir pazarlama stratejisine sahip olduğu belirtiliyor.

Borsanın, küresel genişleme planları olan doğrulanmış kullanıcıların büyümesini sürdürmesi muhtemel gözüküyor. Gerçekten de, ülkeler kripto alanını düzenlemek için hareket ettikçe Coinbase ve diğer borsaların Avrupa ve başka bölgelere de genişleme isteği ve politikası bulunuyor.

2023’te kriptoları neler bekliyor?

 

Kriptoya hangi jenerasyon ne kadar yatırım yapıyor?

 

JPMorgan: Kriptoda volatilite çok yüksek

 

ABD'de kripto para üzerindeki baskı artıyor

 

Kripto kışı 2023’te sona erecek mi?

 

Kripto para piyasaları 'korkunç yıl' sonrası dönüm noktasında

 

SEC, kriptoyu yok etmek mi istiyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)