E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto yasa taslağında neler var---

Kripto yasa taslağında neler var

Kripto yasa taslağında neler var
28 Aralık 2021 - 06:29 borsagundem.com

AK Parti'nin Meclis'e sunmaya hazırlandığı kripto para yasa taslağını gören kaynakların aktardığına göre, paranın yurtdışına çıkışını kısıtlayıcı bazı düzenlemeler yer alırken, vergilendirmeye dair ise herhangi bir madde bulunmuyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü kripto para düzenlemesinin hazır olduğunu ve kısa süre içinde Meclis'e gönderileceğini açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto sektörünün önde gelen isimleriyle bir araya geldi. 

UZMANLARLA GÖRÜŞÜLECEK

Elitaş, sektörün görüş ve önerilerini almak için kripto para temsilcilerini Meclis'e davet ettiklerini açıkladı. Görüşmede taslak hakkında görüş ve öneriler alınacak. Yapılacak çalışmalar sonrasında düzenlemeye son şekli verilerek Meclis'e sunulacak. Kripto para yatırımcıları içerik olarak yasaklama değil vergilendirme yönünde bir düzenleme bekliyor ancak sektör temsilcilerinin edindiği bilgilere göre oldukça kısıtlayıcı sistem üzerinde duruluyor.

PARANIN ÇIKIŞINA KISITLAMA

Taslağı gören kaynakların aktardığına göre, paranın yurtdışına çıkışını kısıtlayıcı bazı düzenlemeler yer alırken, vergilendirmeye dair ise herhangi bir madde bulunmuyor. Kripto varlıkların vergilendirilmesi yatırımcıları korkutsa da; piyasa temsilcileri vergiyi, kripto yatırımların kitlelere yayılmasında ve legal bir sistem oluşmasında önemli görüyor. Çarşamba günü sektör temsilcileri ile Meclis'te yapılacak görüşme sonrası söz konusu düzenlemenin taslağı daha netleşecek.

Eşi benzeri olmayan bir yasaklama mı geliyor?

– Uzmanlar, söz konusu içerikte bir düzenlemenin dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan bir yasaklama modeline işaret ettiğini belirtiyor. Söz konusu taslakta kripto para yatırımlarının yurtdışına transferinin önüne bariyer çeken bir yapı planlanıyor, yatırımcı kripto parasını yurtdışı platformlara gönderemiyorlar. Uzmanlar çıkış engellenirse, girişlerin de duracağına ve Türkiye’deki inovasyonu da yok edeceğine dikkat çekiyor. (Sözcü)

Kripto piyasası temsilcileri Meclis'e gidiyor

 

Kripto para borsalar Sırbistan’a yöneldi

 

Yaşlılara özel kripto para birimi

 

Altcoin’ler 2022’de portföy yöneticilerinin odağında olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş28 Aralık 2021 19:01

    ötv,kdv,stopaj,saklama parası,gelir vergisi,agi,yüksek getiri parası,(ygp),dolara endeksli kripto vergisi,damga vergisi,harç parası,token cüzdanı vergisi daha bir sürü adı aklıma gelmeyen vergileride koyun tam olsun. :)  :)  :) 

  • nuri28 Aralık 2021 10:56

    evde yatan koyunlara para kalmadı dağıtmaya galiba.iddaa oynayacak heriflere sosyal yardım parası veren devlet kriptodan karşılamayı düşünebilir

  • fuat28 Aralık 2021 08:26

    sozcu yorumlarina inanmayin , yalan haberden baska birsey yaptiklari yok !!!