E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto, ticarette ezberleri bozacak---

Kripto, ticarette ezberleri bozacak

Kripto, ticarette ezberleri bozacak
19 Ekim 2022 - 13:40 borsagundem.com

Kripto paralar kullanım alanlarını yavaş yavaş bulmuşa benziyor. Dünyanın dev şirketlerinin gelecek stratejilerinde merkeze koyduğu kripto paraların ticaretin bilinen ezberlerini bozacağı düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto teknolojisi ve kripto paralar, birçok dev şirketin gelecek stratejisinde hayati bir rol oynuyor; Walmart da bu şirketlerden biri. Kripto paraların özellikle ticarette, bilinen ezberleri bozacağı görüşü giderek ağırlık kazanıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’nin dev perakende şirketlerinden Walmart CTO’su Suresh Kumar, dijital varlıkların ve kripto işlemlerinin şirketin geleceğe yönelik stratejisinde merkez bir role sahip olduğunu söylüyor.

Gelecek stratejilerinin merkezinde kripto var

Yahoo Finance’ten Akiko Fujita’nın haberine göre, Walmart Baş Teknolojisi Sorumlusu Suresh Kumar, dijital varlıkların hem Walmart’ın çevrimiçi mağazalarında hem de sanal dünyada kullanılacağı bir gelecek tahayyül ettiklerini belirtiyor. Kumar, kripto işlemlerinin perakende devinin ileriye dönük dijital stratejisinin tam merkezinde olacağının altını çiziyor.

Kumar, “Kripto, müşterilerin nasıl işlem yaptığının önemli bir parçası olacak. Müşteriler için tüm bu işlemleri sorunsuz hale getirdiğimizden emin olmak istiyoruz. Böylece onların da bundan değer elde edebilmesini sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuşuyor.

Şirketin bu vizyonu, Kumar'ın 2019 yılında şirketin ilk CTO'su olarak göreve başlamasından bu yana, perakende devi Walmart’ın değişen teknolojilere ayak uydurma ve onları daha da geliştirmeye yönelik artan vurguyu yansıtıyor. Gerçekten de Kumar’ın göreve geldiği tarihten bu yana geçen üç yılda Walmart, Atlanta ve Toronto'da teknoloji merkezleri kurmanın yanı sıra 5 bini teknoloji çalışanı olmak üzere toplam 20 bin kişilik dev bir ekip oluşturmuş durumda.

Şirketin Aralık 2021'de ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne elektronik, ev aletleri ve kişisel bakım ürünleri de dahil olmak üzere sanal ürünler satma arzusunu gösteren yedi ayrı ticari marka başvurusu yapmasından bu yana Walmart'ın kripto çeşitli tutkusu spekülasyonlara yol açıyor. Walmart bu süreçte ayrıca kullanıcıları için NFT'ler de dahil olmak üzere sanal bir para birimi sunma niyetini de duyuruyor. O zamandan beri şirket, kriptoyu genel işleyişine nasıl entegre etmeyi planladığı noktasında büyük ölçüde sessiz kalmayı tercih etmişti.

Değişen alışveriş alışkanlıklarıyla uyumlu

Kumar, alışveriş alışkanlıklarının hızla değiştiği bir zamanda müşterilerin ürünleri keşfetmesini sağlamak için dijital varlıkların kullanımını öngördüklerini söylüyor. Kumar, özellikle çeşitli sosyal medya uygulamaları içinde yer alan canlı akışların yanı sıra meta veri deposunda da önemli kullanım alanları gördüğünü ifade ediyor. Kumar, bu geçiş sürecinin kolay olmayacağına yönelik olarak ise “Farklı ödeme yöntemleri ve farklı ödeme seçenekleri açısından birçok aksaklığın yaşanmaya başlayacağını düşünüyorum” diyor.

Bu yıl kripto para piyasalarındaki fiyat oynaklığına rağmen büyük pazarlamacılar, yeni gelir akışları için farklı potansiyeller yaratma yoluna gidiyor ve kripto bu noktada markaların temel müşterilerinin ötesine geçmesini sağladığı için özel bir yere sahip bulunuyor. Pringles ve Taco Bell, genç müşterilere hitap etmek için NFT yayınlayan ve satan şirketler listesinde yer alırken, Nike, sanal ürünler satmak amacıyla Nikeland adlı bir çevrimiçi dünya oluşturmak için Roblox ile ortaklık yoluna gidebiliyor.

400 milyar dolar büyüklük

CB Insights tarafından yapılan araştırmaya göre, NFT'ler, benzersiz dijital deneyimler oluşturmak için giderek daha fazla kullanılıyor ve markaların fiziksel mağazalar yerine sanal dünyalarda veya meta veri tabanında daha fazla zaman geçirmeyi tercih eden müşterilerle etkileşim kurmasına olanak sağlıyor.

Boston Consulting Group'a göre NFT'ler ve diğer sanal varlıklarla birlikte küresel metaverse Pazar büyüklüğünün önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 400 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Yeni ürünler bulma ve keşfetme

Walmart, sattığı ürünlerin kökenlerinin müşterileri tarafından takip edilmesine olanak tanıyan bir sistem geliştirerek, kripto varlıklarının özüne blok zincir teknolojisinin kullanımını zaten entegre etmiş durumda bulunuyor. Şirket ayrıca tedarikçiler ve nakliyeciler arasındaki lojistik işlemleri otomatikleştirmenin bir yolunu bulmak amacıyla teknolojiyi nasıl kullanabileceğini araştırıyor.

Kumar, şirketin teknoloji yatırımlarında müşteri deneyimini iyileştirmek ve tedarik zincirindeki verimliliği artırmak dahil olmak üzere üç temel alana odaklandığını söylüyor. Kumar, “Avucumuzda inanılmaz bir bilgi işlem gücü var. Gezegenin her bir inçkaresinin haritasını çıkardık. Doğal dili derin öğrenme yoluyla tanıyabilen ve anlayabilen bilgisayarlarımız var. Ve nesneleri tanıyabilen bilgisayarlarımız var. Bütün bunlar bir araya gelince de şimdiden yavaş yavaş görmeye başladığımız bir sonraki büyük değişimin yakıtını oluşturuyor. Bunu, müşterilerin yeni ürünleri bulma, keşfetme ve ilham alma biçimlerinde açıkça görmeye başlıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Dünyanın en elverişli kripto ekonomisi Almanya'da

 

İngiltere’de kripto patlaması

 

Fransa’nın en büyük üçüncü bankası, kripto piyasasında

 

ABD'de kriptoya yatırım yüzde 125 arttı

 

Wall Street felaket uzmanı: Kripto baharı kaçınılmaz

 

Kripto para endüstrisi kalıcılığını kanıtladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)20 Ekim 2022 07:51

    Umarız uyanmalar başlar. Gerçekten de yeni sistemler entegreler, farklı altyapıları kullanan sistemeler geliyor. Bu işleri elinin tersi ile itenler çok şey kaybedecek. Heleki böyle dunya krizinde hataları görüp, önlem alanlar, o kadar sağlam sistemler kuruyorki... bu ağların tek kullanılması ve kriptolar ile kilitlenip kendine özgü güvenlik bilgi sunması  buyuk devrimler oluşturacak. silikon vadisinde bir çok proje ve program bu sistemler üzerine inşa edilmeye başlıyor. olay benkripto aldım. sattım. borsa gibi bu değil... bazı yapılar kurulu bu sistemin sadece hizmetini kullanacak coini felan alakasız yani. etertum mesela hisse senedi gbi coını var. alt yapısını kullanıp bir firma atıyorum global bilet sistemini kullanacak uçak hava yolu diyelim.. bir ülke pasaport sistemini, bir devlet eğliyet sistemini ağ üzerinde global işlerlikle kullanacak gibi..