E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto saadet zinciri her an kopabilir---

Kripto saadet zinciri her an kopabilir

Kripto saadet zinciri her an kopabilir
16 Haziran 2022 - 09:08 borsagundem.com

“Kripto varlıklarınızı bize getirin, karşılığında yüzde 7 faiz verelim” önerisiyle piyasalara çıkan platformlar, saadet zincirine benzetiliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi sonrası küresel ekonominin gündemine oturan kripto paralar son dönemde sert düşüşler yaşıyor. Geçen yıl kasım ayında piyasa değeri 3 trilyon doları geçen kripto para piyasaları, bugün 1 trilyon doların altında.

Çok büyük kayıplar ve mağduriyetler yaşanıyor. İşte böyle bir dönemde ABD SPK’sı olarak bilinen SEC'den Gary Gensler, gerçek olamayacak kadar iyi getiriler sunan platformlara karşı uyardı.

GENSLER: RİSK ÇOK YÜKSEK

Terra fiyaskosunun piyasa için daha fazla endişe yaratmasının ardından başlayan oynaklık devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) Gary Gensler, şunları söyledi:

“Borç verme platformlarının bankalar gibi çalıştığını bir kez daha gördük. Yatırımcılara 'Kriptonuzu bize verin' diyorlar. %7 veya %4,5 gibi büyük bir getiri taahhüt ediyorlar. Peki bu yüksek faizi nasıl ödeyecekler ya da daha yüksek getiriyi nasıl sağlayıp da yüksek faiz vereceklerinin detayları bilinmiyor. Bu yüzden risk çok yüksek. Halkı uyarıyorum; gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, gerçek olamayacak kadar iyi olabilir.”

Bir kripto para borsası daha işlemleri durdurdu

Bailey: Kripto varlıkların çoğunun gerçek bir değeri yok

Kripto piyasalara bir darbe daha

Enflasyonun vurduğu kriptoda neler oluyor

Kripto para piyasalarında yön değişti

Bill Gates: Kripto ve NFT sektörü büyük aptal teorisine dayalı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR16 Haziran 2022 11:31

    REİS aylarca söyledi; "KRİPTO'DAN UZAK DURUN, HİÇBİR KANUNİ GÜVENCESİ YOK!" dinleyen KAZANDI, kulak arkası yapan KAYBETTİ! Kâbus görmek istemeyenler "GARANTİ DEVLET BABA"ya yatır paranı, KAP KÂRINI, YAT MIŞIL MIŞIL!..

  • Mucize Reis : )16 Haziran 2022 12:32

    ee biride üretse ? çalışsa ?  senden vergi alıyor... sana faiz veriyor. dinimizde nas var yattığın yerden faiz li para haram .Biz müslüman oluyoruz, sizin din de helal olabilir. Bizim müslümanlar için domuz eti gibi haram faiz. yattığın yerden alınt eri emek harcamadan para kazanmak

  • Batacaksınız16 Haziran 2022 10:58

    Kopacak zaten yeterince sattıklarında henüz değil.

  • Mucise Reis ;)16 Haziran 2022 09:46

    onlar ponzi...1920 lerde ortaya çıkdı ponzi. piramit vb.. 10 usd veriyorsun sana 5 usd geri veriyor.. sonra sen 1000 usd veriyorsun hiç bişe geri gelmiyor :D  .. Bu arada  dün bir arkadaşıma paribu dan gelen bir mesaj avrdı. 800 usd prg coın kazanma özel avantaj var diyordu. birde kısatma link... tıkıyorsun. tel no, şifre, vb soruyor sana.. malum orjınal sitenin birebir kopyası yapılmış. sen orjınal site dye şifreni kullanıp girdiğinde, adamlar şifreni ele geçirecek. yada coike sistemini alıp servarlarında onlıne tutacak... ne yapılmalı ? İLGİLİ FİRMA TELEFONDAN ARANMALI (TELEFON HİZMETİ ZORUNLU OLMALI HEPSİNE) COİN TRANSFER, para bankalara transer hizmetlerine bloke konulmalı. sistemden farklı ip no ile giriş varmı diye? teknık destek istenmeli şifre vb değişmeli.. çok önemli bu konular. bankamatık kullanamayanalr için trigonemetri gibi bişe... TELEFON HİZMETİ ZORUNLU olmalı. 

  • Bik16 Haziran 2022 09:29

    Kripto adı altında alenen tokatçılık yapılıyor.