E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto rallisine balinalar da dahil oluyor---

Kripto rallisine balinalar da dahil oluyor

Kripto rallisine balinalar da dahil oluyor
30 Ocak 2023 - 17:53 borsagundem.com

Kripto para piyasası birkaç haftadır süren rallinin keyfini çıkarıyor. Balinaların ise bazı kripto paralarda akümüle olmaya başladığı gözleniyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçen yılı büyük çöküşle kapatan kripto para piyasalarında kötü günler unutulmuşa benziyor. Son birkaç haftaya egemen olan ralli, balinaların da katılımıyla sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, perakende yatırımcılar tarafından fitili ateşlenen ralliye son günlerde balinaların da katıldığı görülüyor. Bu, özellikle bazı kripto paralarda balinaların akümüle olduğu anlamına geliyor.

Balinalar da devrede

Coin Gape’ten Varinder Singh’in haberine göre, küresel kripto piyasası değeri 1 trilyon doları aşarken, kripto piyasasındaki toparlanma perakende yatırımcılar tarafından ateşleniyor. İlk günlerde balinaların ralliye katılımında eksiklik gözlense de son veriler balinaların artık aktif olarak kripto para alıp sattığını gösteriyor.

Piyasa yükselmeye devam ederken Bitcoin ve Ethereum da balina birikimine tanık oluyor. Bitcoin’in fiyatı 23.000 dolardan ve Ethereum’un fiyatı da 1.600 dolar civarında işlem görüyor.

Hangi kripto paralarda akümüle olunuyor?

WhaleStats'a göre, Shiba Inu, Polygon ve Decentraland kripto paraları, balinaları tarafından en çok biriktirilen akıllı sözleşmeler ve token'lar olarak öne çıkıyor.

MATIC yani Polygon, WhaleStats'a göre son 24 saatte ilk 5000 Ethereum balinası arasında en çok kullanılan akıllı sözleşmelerden biri olmayı başarıyor. MATIC ağının, işlem ücret artışlarını azaltmak ve zincirdeki yeniden düzenleme sorunlarını çözmek için Ocak ayı ortasında bir yükseltme ve çatallama geçirdiği biliniyor. Santiment, bir balinanın 56 milyon dolar değerinde 59 milyon MATIC token’ı satın aldığını bildiriyor.

Shiba Inu ise son 24 saatte balinalar tarafından en çok kullanılan akıllı sözleşme ve satın alınan token konumunda bulunuyor. Shiba, son 24 saatte yüzde 2 artışla 0,00001204 dolardan işlem görüyor.

Decentraland’in (MANA) fiyatının ise son 24 saatte yüzde 15'in üzerinde arttığı gözleniyor. Bunda, projenin son birkaç hafta içinde artan geliştirme faaliyetlerinin de etkisi olduğu düşünülüyor.

Decentraland, son 24 saat içinde balinalar arasında en çok kullanılan akıllı sözleşmeler arasında yer alıyor ve en büyük balinalar arasında satın alınan ilk 10 token’dan biri konumunda bulunuyor. DOGE, ADA, AAVE ve BSC de balinalar tarafından satın alınan diğer token’lar olarak öne çıkıyor.

WhaleStats'a göre, BSC balinaları ise Dogecoin, Cardano ve AAVE biriktiriyor. Bunlar, son 24 saatte en büyük 500 BSC balinası arasında en çok satın alınan 10 token arasında ilk üçte yer alıyor.

Kriptoların yönünü Fed belirleyecek

 

Biden yönetiminin kripto para risklerini azaltmaya yönelik yol haritası açıklandı

 

Peter Brandt: Bitcoin önce 25 bin, sonra 19 bin, ardından 65 bin dolar olacak

 

Türkiye'de kripto para kullanıcıları neden korkuyor?

 

Kripto kışındaki çözülmeye ‘Ocak Etkisi’ mi neden oluyor?

 

Yatırımcıların gözü yapay zeka odaklı kripto paralarda

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)