E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto piyasası her düşüşünde ayağa daha güçlü kalkıyor---

Kripto piyasası her düşüşünde ayağa daha güçlü kalkıyor

Kripto piyasası her düşüşünde ayağa daha güçlü kalkıyor
04 Ocak 2023 - 15:58 borsagundem.com

Kripto endüstrisi 2022 yılını her ne kadar çöküşle kapatmış olsa da sektörün düşüş zamanlarındaki karşılık verme oranı oldukça yüksek seyrediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasası, yaşanan büyük çöküşle birlikte yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yatırımcılar, yeniden toparlanma için doğru zamanın gelmesini bekliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2022 yılında yaşanan çöküş ve kripto endüstrisinin karşılaştığı zorluklar, dijital varlık piyasasında bitmek bilmeyen bir 'kripto kışı' yaşanmasına neden oluyor. Bugüne kadar birçok kez uzun soluklu düşüş trendine giren kripto para piyasalarının yeniden toparlanma süreci ise yatırımcılar için daima beklentilerin üzerinde getiri sağlıyor.

Düştüğünde yumruğu sert oluyor

Coindesk’ten Will Canny’nin haberine göre, varlık yönetimi şirketi Bernstein, kriz sırasında yapılacak kripto alımlarının yatırımcılara tarihsel olarak yüksek getiri sağladığını ortaya koyuyor. Bernstein’ın raporu, kripto para endüstrisinin karşılık verme konusunda güçlü bir sicili olduğunu gösteriyor.

Bernstein tarafından yayınlanan araştırma raporunda, 2022 yılındaki kargaşadan önce dijital varlık piyasasında iki kripto kışına tanıklık edildiği ve bu tür stresli piyasa dönemlerinde kripto varlıklarını satın almanın, muhteşem getiriler sağladığı ifade ediliyor.

Kripto para endüstrisi düşüşlere karşılık verme konusunda güçlü bir sicile sahip.

Bernstein, Bitcoin'in geçen yılki düşüşüne rağmen, 2014'teki en düşük seviyesinden yaklaşık 60 kat ve 2018'deki dip seviyesinden kabaca beş kat yüksek seyrettiğini belirtiyor. Ethereum ise, geçen yıl yüzde 68 oranındaki düşüşe rağmen 2018 yılındaki dip seviyelerinden 14 kat yükselmiş durumda.

Raporda, kripto endüstrisinin dip seviyelerde mücadele etme ve ‘düştüğünde yumruk atma’ konusunda güçlü bir sicili olduğu ifade ediliyor. Raporda yine de bazı uzmanların, makro zeminin bu kez farklı olduğu düşüncesinde olduğuna da yer veriliyor.

Aylık kullanıcı sayısı 100 kat artacak

Analistler Gautam Chhugani ve Manas Agrawal, “Kripto, geniş ölçüde olgunlaşan teknoloji ortamında, sınır teknolojisi benzeri bir büyümeyi yönlendirebilen birkaç endüstriden biri olabilir” diye yazıyor. Analistlere göre kripto, ‘benimsenme’ bakımından henüz yolun başında olan ve toplam internet kullanıcılarının yüzde 5'inden daha azına dokunan bir teknoloji olması bakımından da gelişime son derece açık bir teknoloji olarak nitelendiriliyor.

Aylık kripto kullanıcı tabanı uzun vadede 100 kat artabilir.

Analistler tarafından paylaşılan notta, yatırımcıların kriptonun uzun vadeli tüketici benimsemesine odaklanmaya devam etmesi gerektiği ve blockchain (blokzincir) uygulamaları daha yaygın hale geldikçe bu benimsemenin internetin büyümesine benzer bir süreci yansıtması gerektiği belirtiliyor.

Blok zincirler ölçeklendikçe ve uygulamalar olgunlaştıkça Bernstein, oyun, sosyal platformlar, NFT (Non-Fungible Token) tabanlı dijital ticaret ve benimsemeye öncülük eden markalar ile aylık kripto kullanıcı tabanının uzun vadede 100 kat artmasını bekliyor.

Notta, kripto endüstrisinin ‘daha fazla sermayeyi ve ana akım katılımı teşvik edecek birkaç düzenleyici ödünü kabul ederek’ büyümeye odaklanması gerektiği de ekleniyor.

2023'te kripto para piyasaları regülasyonlara odaklı

 

ABD'de bankalara kripto uyarısı

 

Ferrari, kripto sponsoruyla yollarını ayırdı

 

Kriptoda likidite düşüyor, çöküş sürebilir

 

30 Ocak kripto endüstrisi için neden önemli?

 

Kripto paralarda toparlanma umudu var mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)