E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto piyasalarda bir iflas daha---

Kripto piyasalarda bir iflas daha

Kripto piyasalarda bir iflas daha
04 Temmuz 2022 - 08:21 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında yaşanan kayıplar ve fiyatlarda düşüş beklentisi piyasalardan kaçışı hızlandırdı. İflas dalgası başladı!. Kripto hedge fonu Three Arrows Capital, iflas koruma için başvurdu

Kripto hedge fonu Three Arrows Capital, İngiliz Virgin Adaları'nda bir tasfiye sırasında ABD varlıklarını koruyacak bir hamle ile Chapter 15 kapsamında iflas koruma başvurusunda bulundu. Mahkeme belgelerine göre Three Arrows temsilcileri Cuma günü New York'ta iflas dilekçesini sundu.

Chapter 15 iflas başvuruları, alacaklıların bir şirketin ABD'deki varlıklarına el koymasını engelliyor. İngiliz Virgin Adaları mahkemesi bu hafta başlarında Three Arrows Capital'in tasfiyesine karar verdi. Blockchain analitik firması Nansen'e göre, eski Credit Suisse traderları Zhu Su ve Kyle Davies tarafından kurulan fon, Mart ayına kadar yaklaşık 10 milyar dolarlık varlığı yönetiyordu.

Bu arada geçen hafta varlıklarının 10 milyar dolar olduğu tahmin edilen Three Arrows, ABD'de mahkemeye iflas koruma başvurusunda bulundu.

KRİPTO ŞİRKETLERİ NEDEN BATIYOR

Birçok kripto şirketini iflasın eşiğine getiren gelişmeler, Mayıs ayında Terra ekosisteminin çöküşüyle başladı. Ardından bu ayın başında Lido Staked Ethereum’un (stETH) Ethereum sabitliği kaybetmesi, bu varlığa yüksek miktarda yatırım yapan kripto şirketlerini zor duruma soktu.

Bu olumsuz gelişmeleri tetikleyen ana faktör ise geleneksel piyasalardan geliyor. Enflasyonun küresel çapta artışı ve buna karşılık Fed’in faiz artışı başta olmak üzere sıkılaştırıcı para politikası araçlarını devreye sokması, yatırımcı fonlarının kripto paralar gibi riskli piyasalardan hızla çekilmesinin ana faktörü olarak görülüyor. Yaşanan olumsuzlukların etkisiyle Bitcoin’in çok daha düşük seviyelere gerileyeceği beklentisi piyasalardaki kaçışı hızlandırıyor.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, şirketinin ve Alameda aracılığıyla yapılan son kurtarma anlaşmalarının geri dönüşünden emin değil, ancak bu anlaşmaları, piyasa istikrarı ve müşteri menfaatleri için gerekli olarak görüyor. Diğer yandan son günlerde çıkan haberlerde FTX’in bu kredi anlaşmaları kapsamında BlockFi ve Voyager Digital’den hisse alabileceğini söyleniyor.

Zor durumdaki kripto borsası 240 milyon dolara satıldı

 

Kripto şirketinden iflas başvurusu

 

AB, kripto piyasasına çekidüzen veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)