E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto paraların önündeki yeni engeller---

Kripto paraların önündeki yeni engeller

Kripto paraların önündeki yeni engeller
14 Temmuz 2021 - 17:10 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında Mayıs ayı ortalarından bu yana düşüşler devam ediyor. Dünya çapında düzenleyici kurumlarsa kripto paralar üzerindeki tedbirlerini artırırıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya çapında piyasa düzenleyici kuruluşlar Bitcoin üzerindeki baskılarını artırırken kripto paralardaki düşüşler de devam ediyor.

CNN International’ın haberine göre İngiltere’nin piyasa düzenleyici kuruluşları kripto para birimlerinin ‘suç gelirlerini’ aklamak amacıyla kullanan suç örgütlerine önemli bir operasyon başlattıklarını duyurdu. Habere göre, İngiltere’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği en geniş kapsamlı operasyonda 249 milyon dolar değerinde kripto para birimini ele geçirdiği belirtildi. Bu rakam operasyon ciddiyetini gözler önüne seriyor. Londra Polisi’nin yaptığı açıklamaya göre kripto paralar uluslararası kara para aklama amacıyla kullanılması hedefleniyordu.

The Motley Fool’un haberine göre kripto para yatırımcılar arasında hiçbir odak bu operasyonların karşısında olmasa da operasyonlar aynı zamanda kripto paralara olan güveni sarsıyor. Zira kripto para birimlerinin ilk etapta tercih edilmesinin en önemli sebepleri takip edilemez ve anonim olan para birimleri olmasıydı. 

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre kripto paraların takip edilerek suç işleyen bireylerin bulunabiliyor olması yatırımcıların kripto paraya olan inancına zarar veriyor. 

İngiltere kripto yatırımcıları için son dönemdeki tek endişe kaynağı değil. Reuters'in haberine göre Mart ayında Güney Kore'de çıkarılan bir yasa, kripto para borsalarının iş yapmaya devam etmek istemeleri halinde "bankalarla ortaklık" yapmalarını ve hükümetten "güvenlik sertifikası" almaları salık veriyor. Hükümetlerin düzenlemelerini artırması ise, kullanıcılar için kripto paraları daha az cazip ve pahalı bir yatırım alanı haline getiriyor.

Kripto para birimlerine olan talebin azaldığı da görülüyor. CNBC’nin geçtiğimiz gün paylaştığı bir habere göre Bitcoin, Ethereum, Dogecoin ve diğer kripto platformlarında ticaret hacmi haziran ayında %40’ın üzerinde düştü.

Kripto analistleri piyasa katılımcılarının yarısının çekildiği konusunda uyarıyor. Kripto para birimleri iki aydır süren düzeltme sürecinin üçüncü ayına giriyor. Mayıs ayının başında 60 bin dolar zirvesine ulaşan kripto paralar o tarihten bu yana %44’lük düşüş gösterdi.

Kripto işlem hacimlerinde korkutucu düşüş

 

'Bitcoin için tek yön yukarı'

 

Bitcoin madencileri Türkiye'ye geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)