E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paraların kader haftası---

Kripto paraların kader haftası

Kripto paraların kader haftası
17 Ocak 2022 - 10:12 borsagundem.com

Kripto paralar ile NFT’ler, devasa fiyat dalgalanmaları Ethereum, BNB, Solana ve Cardano'yu vururken büyük bir haftaya hazırlanıyor. Kriptonun dev isimlerinin bulunacağı konferansta kripto paraları nelerin beklediği gündemde olacak.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin, kripto paralar ve NFT’ler 2022’de karışık seyirle başladı. Bitcoin’in fiyatı yeni yıl başlangıcında en kötü yıl başlangıçlarından birini yaşadı. Ancak NFT piyasası OpenSea’nin 1 Ocak’tan bu tana yaklaşık 2,7 milyar dolarlık hacme ulaşmasıyla birlikte güç kazandı. Platform şimdi en yüksek işlem hacminin gerçekleştirildiği ayı sonlandırmaya hazırlanıyor. Ethereum ve en büyük rakipleri Binance’in BNB coin’i, Solana ve Cardano da Bitcoin’le birlikte düşüşte.

Wall Street devlerinden Fidelity’nin Bitcoin’in yakın zamanda El Salvador’un ardından bir başka ülke tarafından da resmi para birimi olarak kabul edilebileceğini açıklamasının ardından, kripto paralar ve NFT’ler Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı’nda kripto alanındaki en büyük isimlerin bir araya gelmesine hazırlanıyor. Konferansta konuşma yapacaklar arasında milyarder yatırımcı Mark Cuban ve Miami’nin kripto dostu Belediye Başkanı Francis Suarez de bulunuyor. Forbes’un haberine göre üç gün sürecek konferans Miami’de yapılacak ve dünyanın en büyük Bitcoin konferanslarından biri olacak.

Konferansta kripto girişimcileri, yatırımcılar ve influencer’lar en yeni blockchain teknolojilerini, trendleri ve piyasa fırsatlarını tartışacak. Geçtiğimiz yıl El Salvador, dünyada Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmayı planladığını açıklayarak konferansa damga vurmuştu.

NBA takımı Dallas Mavericks’in sahibi ve yakın zamanda bir NFT platformu kuran milyarder yatırımcı Mark Cuban, “yenilikleri takip ediyor olacağım, yine de büyük haberler beklemiyorum” dedi. Bu açıklama ise Cuban’dan gelecek dev haberlere yönelik beklentilerin sonunu getirdi. Cuban son yıllarda Bitcoin ve kripto komünitesinin bazı isimleriyle çatışmalar yaşamış ve bundan birkaç yıl önce “Bitcoin alacağıma muz alırım” demişti.

Buna rağmen, oldukça fazla sayıda yüksek fiyatlı NFT’si bulunan Cuban, geleneksel finans hizmetlerini blockchain’e taşıyan merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) uygulamalarını hem de NFT koleksiyonerliğini benimsedi. Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı’nın basın açıklamasında Cuban, “merkeziyetsizleştirilmiş sigorta uygulamaları ve benzeri yeniliklere yatırım yaptığını” söyledi. Aynı zamanda NFT’lerin dağıtımına yönelik merkeziyetsizleştirilmiş yöntemlerin de odağında olduğunu belirtti.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre NFT platformu OpenSea yılın bu dönemine kadar yaklaşık 2,7 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı. İşlem hacmindeki bu yükseliş büyük oranda oldukça popüler NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club’ın fiyatının yükselmesinden kaynaklandı. Platform şimdi ağustos ayında ulaştığı 3,4 milyar dolarlık işlem hacminin üzerine çıkmaya hazırlanıyor.

Konferansta yer alacak diğer büyük isimler arasında blockchain teknolojisi şirketi Bloq’un Milyarder Kurucusu Matthew Roszak, blockchain.com CEO’su Peter Smith ve popüler stablecoin Tether’in Kurucu Ortaklarından Craig Sellars bulunuyor. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez de etkinlikte konuşmacı olarak bulunacak. Suarez, Miami’nin ABD’de vatandaşlarına temettü olarak doğrudan Bitcoin getirisi sunan ilk şehir olmayı hedeflediğini söyledi. Buna ek olarak bir noktada şehirdeki tüm vergileri de kaldırmayı umut ettiğini açıkladı. Konferansın organizatörü Moe Levin, “sektörü dönüştüren teknoloji devlerinin bu yıl neler yapacağını heyecanla bekliyoruz” dedi.

Konferans yaklaşırken Bitcoin ve kripto piyasasında algı oldukça düşük. Ancak piyasa halen yalnızca 2 ay içinde kripto para piyasasından 1 trilyon doların kaybına neden olan çöküşü tartışıyor. Viyana merkezli işlem platformu Bitpanda Baş Ürün Direktörü Lukas Enzersdorfer-Konrad, “yılın ilk iki haftası Bitcoin ve tüm kripto para piyasası için en iyi dönemlerden bir olmadı” dedi.

Devamında, “ancak henüz bir ayı piyasasının başladığını söylemek için çok erken” ifadesini kullandı. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre piyasa algısı aşırı korku seviyesinde ve 2021’in temmuz ayından bu yana en düşük seviyesinde. %40’lık bir düzeltme görülmemiş bir düşüş değil ve son 12 ayın en büyük düşüşü de değil. Bu nedenle Bitcoin’in geçtiğimiz yıl nisan ve haziran aylarında %50’nin üzerinde düştüğünü ve ekim ayında kayıplarının tamamını telafi ettiğini hatırlamakta fayda var.

Borsada kritik haftaya pozitif başlangıç

 

Altın yatırımcıları hala Fed'i bekliyor

 

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri küresel risk iştahını baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)