E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralarda ılımlı yükseliş---

Kripto paralarda ılımlı yükseliş

Kripto paralarda ılımlı yükseliş
23 Ocak 2023 - 10:43 borsagundem.com

Kripto paralar ılımlı yükselişini sürdürüyor. 3 haftadır yükseliş grafiği sergileyen kripto paralarda işlem hacmi yeniden 1 trilyon doların üstüne çıktı

Kripto para piyasalarında hareketlilik devam ediyor. ABD ve AB ekonomisinden gelen enflasyondaki düşüş eğilimi gelişmeleriyle birlikte Fed ve ECB’nin para politikasında değişikliğe gideceği ya da faiz artırım hızını yavaşlatacağı beklentisi kripto para fiyatlarını yukarı taşımaya devam ediyor.

Küresel ekonomi enflasyon sorunuyla mücadelesini sürdürüyor. En ağır yarayı alan ABD ve AB ekonomilerinde enflasyon düşüş eğilimine girdi. Bundan dolayı piyasalardaki denge unsurları da değişmiş oldu. Ons Altın güç kazanırken gram altın tarihi yüksek seviyelere ulaştı. Petrol fiyatları düşen enflasyonla birlikte güçlendi. Fed ve ECB’den faiz indirimine yönelik yönlendirme ya da faiz artırım hızının yavaşlamasına yönelik beklentiler ortaya çıktı.Tüm bu gelişmelere paralel olarak kripto para birimleri yükselişe geçti. 3 haftadır yükseliş grafiği sergileyen kripto paralarda işlem hacmi yeniden 1 trilyon doların üstüne çıktı.

Tarihi seviyelerden düşük seviyede

Reuters'un haberine göre kripto para birimleri Kasım 2021’de gördükleri tarihi yüksek seviyelerden çok daha düşük seviyelerde işlem görüyor. Hem paranın zaman değeri hem de 2022 yılındaki yüksek enflasyon nedeniyle kripto para yatırımcılarının paraları büyük kayıplar yaşadı. Paralarının değerlenmesi için eski seviyelerine çıkmasının yanında kendi para birimlerine yönelik olarak enflasyon oranını da üstüne koyup hesaplamaların bu şekilde yapılması durumunda gerçek kârlılık ortaya çıkacaktır.

Bitcoin 23 bin doları aştı

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 23 bin doları aşmasıyla diğer kripto para birimlerini de hareketlendirdi. Bitcoin gün içinde en düşük 22 bin 292 dolar, en yüksek de 23 bin 78 doları gördü. Şu sıralar yüzde 1’e yakın düşüşle 22 bin 721 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kasım 2021’deki tarihi zirvesinde uzaklığı yüzde 67 seviyesinde.

Ethereum 1663 dolar seviyesini gördü

Uzun süredir düşüş eğiliminde olan Ethereum yüzde 0,23 oranında primle 1633 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ethereum gün içinde en düşük 1607 dolar, en yüksek de 1663 dolar seviyesini gördü. 2021 Kasım’da gördüğü tarihi zirvesinden uzaklığı ise yüzde 66 oldu.

JPMorgan: Kripto tam anlamıyla zaman kaybı

 

Bitcoin’de ‘time frame’ güncellemesi

 

Geliştiriciler de kriptoya akın ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eko23 Ocak 2023 16:24

    Sürekli ekranlara çıkıp “ bu coinler geleceğin parası olacak, gelecrk burda, devlet paralarına ihtşyac olmayacak artık dünya parada decetrilizasyona gidiyor” falan fşlan deyip duran bütğn ekonomi uzmanı vwya profesörlerin dşploması ve lisansları iptal edilmeli:) bu coinlerin asla geleceğin parası olamaz. Tenik olarak ve sosyal veya yasal olarak niye geleceğin parası olmazlar detaylarına girmeyeceğim ama Bunu en vasat ekonomistin bilmesi gerekir

  • Gercekler23 Ocak 2023 16:18

    Üretip üreyip “tahüütmüş proje imiş” masallarıyla alıcılar toplayıp, hiç bir karşılığı ve güvencesi olmayan sahte uyguduk kurgusal paraları İnsanların eline verdiler gercek paraları kasalarına doludurdurlar. Zekiler ile saftirik sazanların kurgusal fşnans oyunu içinki dansı:)