E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto paralarda fiyat dalgalanmaları uyarı sinyali---

Kripto paralarda fiyat dalgalanmaları uyarı sinyali

Kripto paralarda fiyat dalgalanmaları uyarı sinyali
17 Mayıs 2021 - 10:59 borsagundem.com

Varlık yöneticileri kripto paralarda görülen fiyat dalgalanmalarının ardından uyarıda bulunuyor. Ana akım finans sektörünün kripto paraları benimsemesi, yöneticiler için halen belirsiz.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla CEO’su Elon Musk’ın yorumlarıyla tetiklenen Bitcoin fiyatındaki son volatilite, kurumsal fon yöneticilerinin bir varlık sınıfı olarak kripto paraların geleceğine yönelik bakış açısında şüpheler yarattı. UBS Wealth Management, Pimco, T Rowe Price ve Glenmede Investment Management, son günlerde endişelerini dile getiren şirketler arasında yer aldı. Kripto paralardaki düşüş Tesla’nın çevresel nedenlerden ötürü elektrikli araçları için ödemelerde Bitcoin kabul etmeyeceğini açıklamasının ardından başladı.

Glenmede Bireysel Varlık Baş Yatırım Uzmanı Jason Pride, müşterilerine kripto paralardan uzak durmalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

Pride, “FED (ABD Merkez Bankası) ve diğer düzenleyicilerin kripto paraların mevcut pazar yapısından memnun olduklarını düşünmüyorum” dedi. T Rowe Price Başkanı Rob Sharps Financial Times’a yaptığı açıklamada, “kripto para sermaye piyasaları üzerinde etkili ve biz de sermaye piyasası uzanlarıyız. Sonuç olarak müşterilerimiz için yönettiğimiz fonlar, kripto paralara yatırım için uygun değil ve bu alanda yüksek seviyede spekülasyon görüyoruz” ifadelerini kullandı.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Bitcoin son yıllarda yatırımcılar arasında popülerlik kazandı ve vadeli işlemler piyasası canlandı. ABD düzenleyicileri aynı zamanda kripto borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylayıp onaylamayacağını değerlendiriyor. Ancak varlık yöneticileri kripto paraların zaman içinde daha az volatilite göstermelerine yönelik beklentileri karşılamamasının endişe verici olduğunu söylüyor. Uzmanlar kripto paraların aynı zamanda hisselerdeki çalkantı dönemlerinde ya da enflasyon yükselişinde koruma sağlayıcı özelliğinin de bulunmadığı konusunda uyarıda bulunuyor.

Pride, “kriptonun volatilitesi oldukça yüksek ve bunu görüyoruz, hisselerde satış dalgası görüldüğünde Bitcoin’de de satışlar başlıyor ve bu kripto paranın portföy çeşitlendirme için uygun olmadığını gösteriyor” dedi. Pimco Emtia Portföyleri Yöneticisi Nicholas Johnson, Bitcoin’in enflasyonda güvenli liman olduğunu savunanları hedef aldı.

Johnson, “kriptonun enflasyon varlığı olduğu fikri ilginç” dedi. Açıklamasının devamında, “enflasyona karşı koruma sağlayan varlıklar son yıllarda kötü performans gösterirken, kripto paralar yükseldi” ifadesini kullandı. Johnson, “insanlar kriptonun yükselişi için bir sebep arayışında” açıklamasında bulundu.

Kripto para endişeleri, bu hafta ABD düzenleyicisinin yatırımcıları Bitcoin yatırımları bulunan yatırım fonlarını satın alma konusunda uyarmasının ardından daha da yükseldi. Düzenleyici Bitcoin’in “oldukça yüksek spekülasyonlu bir yatırım” olduğunu söyledi ve kripto para yatırımları bulunan yatırım fonlarının dikkatli bir incelemeye tabi tutulacağı konusunda uyarıda bulundu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), “Bitcoin vadelileri piyasasında yatırımlar yalnızca uygun stratejileri bulunan fonlar tarafından gerçekleştirilmeli” dedi.

Açıklamanın devamında, “giderek daha fazla yaygınlaşan kriptoda daha sıkı politika ve düzenleyici kontroller olacak” ifadesi kullanıldı.

UBS Wealth Management Tesla açıklamasının ardından görülen fiyat volatilitesinin “bilançolarında kripto paralara yer veren şirketlerin karşı karşıya olduğu risklerin altını çizdiğini” söyledi. Fidelity Dijital Varlıklar Başkanı Tom Jessop, kripto para yatırımlarının henüz gelişimlerinin erken aşamalarında olduğu konusunda uyarıda bulundu. Jessop, “Bitcoin’e değer koruma aracı potansiyeli taşıyan bir varlık olarak bakıyoruz ve kripto para ekstrem volatilite anlamında henüz ergenlik döneminde” dedi. Açıklamasının devamında, “bazı yatırımcılar Bitcoin’i uzun vadeli fırsat yatırımı olarak gördüğü için volatiliteyi kabul ediyor” ifadesini kullandı.

Fidelity hedge fonlar ve aile ofisleri gibi 100’ün üzerinde kurumsal yatırımcının kripto para yatırımı yapmasına imkan tanıyan bir hizmet sunuyor ve yatırımcıların kripto paralarını depolamasına da yardımcı oluyor. Şirketin aynı zamanda dijital varlıklara yönelik küçük bir fonu da var ve SEC’e bir Bitcoin ETF’si kurmak için başvuruda bulundu.

Varlık yöneticileri kripto paralardan kaçınsa da, kripto paraların değerlemelerindeki dalgalanmalar sektör için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bunun nedeni ise bireysel yatırımcıların sermaye piyasalarında volatilite yaratma gücünün giderek artıyor olması. Vanda Research Analisti Viraj Patel, “bireysel yatırımcıların ne yaptığı, şimdilerde tahvillerdeki hareketleri izlemek kadar önemli” dedi.

Musk’ın ima tweeti Bitcoini 44 bine çekti

 

Musk'ın Bitcoin oyunu

 

Evde Bitcoin üretimine ceza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamileoynakbaş17 Mayıs 2021 14:22

    ne hayali mizzzz gibi para vurduk herşey yasal..100 dolar koyduk bi milyon aldık auahuahuahuahuhauah herkese böle gaz veriyolaaaaaaaa 100 dolar koyuyuon bi milyon oluyo akp parti rejimi hahauhauhauhauhau 

  • Sanal oyun 17 Mayıs 2021 11:57

    Hayali sitelerde hayali rakamlar gerçek paralarla alınıp satılıyor