E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto paralarda fırsatlar ve riskler---

Kripto paralarda fırsatlar ve riskler

Kripto paralarda fırsatlar ve riskler
29 Kasım 2018 - 13:10 borsagundem.com

Kripto paralarda yaşanan düşüş, bazı yatırımcıları tedirgin ederken bazıları tarafından fırsat olarak yorumlanıyor

Yaklaşık 11 aydır “Ayı Piyasası” ndan çıkamayan kripto paralarda olumlu bir hareket için uzmanlar 2019 yılını işaret ediyor. Spekülasyonlar sayesinde yaşanan inişli çıkışlı grafiklerin neticesinde şu an piyasa değeri 130 milyar dolar civarında olan kripto para piyasası, riskleri olsa da yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor.

Doğru araştırmalar ve akıllı yatırımlarla kripto paralarda ciddi kazançların elde edilebileceğini, fakat acemice davranışların büyük kayıplar getireceğini belirten Türkiye’nin ilk yerli kripto parası Intexcoin’in CEO’su Erdoğan Köse yatırımcılar için şu noktaların altını çizdi: “Geçen yıl kripto paralarda yaşanan olağanüstü yükseliş, bir anda tüm dünya üzerinde şok etkisi yarattı. Ünlü iş adamlarından ekonomistlere kadar herkes bir anda kripto paralar hakkında yorumlar yapmaya başladı. Bu yükseliş sayesinde insanlar krediler çekerek, kenardaki yatırımlarını bozdurarak, malını mülkünü satarak kripto paralar almaya başladı. Son derece kontrolsüz ve acemice yapılan yatırımların çoğu da aslında 2018 başındaki düşüşle büyük hüsrana uğradı. Bu büyük silkeleme gerçek ve akıllı yatırımcıları çok fazla etkilemedi. Bugün gelinen noktaya baktığımızda kripto paraların öncüsü ve lokomotifi sayılan Bitcoin, 2018’de epey bir düşüş yaşadı. Bitcoin’in kazandığı değer büyük olduğu için tekrar bir yükselme için de büyük hareketler gerekiyor. Kısacası balina denen büyük yatırımcıların taşın altına elini koyması gerekiyor.”

2019 yılında alt coinlere daha fazla rağbet olacağını belirten Erdoğan Köse, “Bitcoin’in hantallaşmasının ardından alternatifler arayan yatırımcılar, 2019 yılında alt coinlere yönelecek. Piyasada şuan çok fazla alt coin var ve bu alt coinler küçük hareketlerle bile yatırımcılara kazanma fırsatı sunuyor. Fakat her alt coine de güvenmemek gerektiğini belirtmeliyim. Piyasaları iyice araştırıp iyi eleyip sık dokumak gerekiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur01 Aralık 2018 15:01

    Saçmalık, sanal bir şey üretip sanal pazarlarda al sat...Tarihteki bütün çılgınlıkların zirvesi...