E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralara büyük darbe vuracak hamle!---

Kripto paralara büyük darbe vuracak hamle!

Kripto paralara büyük darbe vuracak hamle!
24 Kasım 2021 - 08:00 borsagundem.com

ABD başta olmak üzere birçok ülkede kara para aklama aracı olarak gösterilen Bitcoin, Hindistan'da yasakla karşı karşıya.

Giderek daha fazla ilgi görmeye başlayan kripto paralar hükümetlerin hedefi haline geldi. Otoriteler, ağırlıklı olarak kara para aklama ve yasa dışı işlerin finansmanında kullanıma müsait olması nedeniyle Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara karşı sert tutum sergiliyor. Hindistan Başbakan Narendra Modi'nin bitcoin gibi şeylerin "yanlış ellere" geçebileceğini ve "gençliği mahvedebileceğini" savunmasından birkaç gün sonra, Hindistan parlamentosunun gündemine tüm özel kripto para birimlerini yasaklama önerisi girdi.

Hindistan'ın temsilciler meclisine sunulan tasarı resmi bir dijital para birimi için bir çerçeve oluşturacak ve "Hindistan'daki tüm özel kripto para birimlerini yasaklayacak". Parlamento, tasarıyı 29 Kasım'daki kış oturumu için toplandığında gündemine alacak.

Hindistan'ın önceki kripto para yasağı, Nisan 2020'de kalktı ve bu da kripto para piyasasının patlamasına neden oldu. Resmi bir veri bulunmamakla birlikte, endüstri tahminleri, Hindistan'daki kripto yatırımcılarının sayısını 15 ila 20 milyon arasında ve varlıklarının 400 milyar rupiye (5,4 milyar dolar) vardığı tahmin ediliyor.

Bu arada kısa bir süre önce Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, kripto para madenciliği projelerine yatırımı yasakladı.

Yasaklara rağmen dünyanın en büyük şirketleri ve yatırımcıları isi kripto paralara daha fazla yatırım yapıyor. Özellikle yatırım bankaları bu alanda yeni birimler kuruyor.

ABD'de bankalara kripto para işlemleri için izin şartı

 

Bankaların kripto para piyasasındaki rolü 2022'de netleşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Kasım 2021 10:47

    Bankamatikler icat oldu, bankaya girip deftere işletenleri unutmadık.... otomatik ödeme fatura öde talimatları oluştu, elden nakit bankaya kuyruga girip ödeyenlerı unutmadık.... bankada işlem yapacam diyenlerin, cep telefonu bilgisayardan işlem yapmadığını unutmadık... :D bitcoınlerden kaçanlar bu coınler hayatlarının birer parçası olacak farkında değiller :D eee kimi firmalarda batacak. örnek. cep telefon firmaları bile battı satın... kapandı... coınlerde öyle proje önemli. reeleye uyum onemlı... şimci x coın ben mersta üs kuracak dediğinde, proje gerçekleşmesine ömrum yetmez :D onun gibi ayak yere basmalı...

  • Hehe24 Kasım 2021 08:10

    Cinin elinde birsey kalmadi simdi hindistandami sira hadi bakalim sende elindekileri bitir cin bitirdi sende bitirirsin

  • pala24 Kasım 2021 09:14

    çin de idam cezası var, devlet istediğini asabiliyor. hindistan çine göre daha yumuşak