E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralar ne zaman toparlanır? ---

Kripto paralar ne zaman toparlanır?

Kripto paralar ne zaman toparlanır?
17 Temmuz 2022 - 10:40 borsagundem.com

Son 5 haftadır 19-20 bin dolar bandı üzerinde kalma çabası dikkat çeken Bitcoin'in kayıplarının üçte ikisinden fazlasını, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) artan enflasyonla mücadele için faiz yükseltme adımlarına başlamasından bu yana kaybetti.

Kripto para birimi kayıplarının üçte ikisinden fazlasını, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) artan enflasyonla mücadele için faiz yükseltme adımlarına başlamasından bu yana kaybetti.

Geçen kasım ayında 69 bin dolar sınırına kadar çıkan kriptonun amiral gemisi Bitcoin, 18 bin doların da altını görerek yüzde 70'in üzerinde geri çekilme kaydetti. Lider kripto para birimi kayıplarının üçte ikisinden fazlasını, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) artan enflasyonla mücadele için faiz yükseltme adımlarına başlamasından bu yana kaybetti. En son faiz artırımının etkisi ve Fed'in genel şahinliği, doların değerini piyasanın beklediğinden daha yükseğe taşıdı.

GÜÇLÜ DOLAR YÜKSELİŞİ ENGELLİYOR

Dolar, hisse senetleri ve dijital varlıklar üzerinde baskı yaratarak kendini dünyanın en güçlü para birimlerinden biri olarak gösterdi. Dolayısıyla güçlü dolar, Bitcoin'in yükselişini engelliyor. ABD'de haziran ayı enflasyonu yüzde 9.1'e yükseldi. Beklentilerin üzerinde gelen veri ile Fed'in 75 baz puanlık faiz artışına artık kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puan da artık masada. Bitcoin ve altcoin'ler, düşüş koşulları ve likidite krizi nedeniyle zaten baskı altında. Bu nedenle hisse senedi ve kripto piyasası gibi riskli varlıkları zor bir süreç bekliyor.

Son aylarda dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımlarının, yatırımcıların kripto ve hisse senetlerine olan ilgisini azalttığı net bir şekilde görülüyor. Bu nedenle, son 5 haftadır 19-20 bin dolar bandı üzerinde kalma çabası dikkat çeken Bitcoin'in 2022 Nisan ayının ilk haftasında başlattığı düşüş trendi çizgisinin devam edeceği öngörülüyor.
(Sözcü)

Milyarder Charlie Munger: Kriptodan uzak durun!

Kripto kışı OpenSea'yi de vurdu

Bitcoin, kopacak fırtınaya hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Temmuz 2022 08:59

    eee para kolay kazanılmıyor :D pozisyonumuzu aldık  olayı fak ettik. Şüfür demek lazım :D şükret mek lazım :D... insanlar 4250 TL kazanıyor 1 ay, 30 gün çalışıp.... Bereket olsun bakalım : ))

  • Mucise Reis : )18 Temmuz 2022 09:51

    ortalamların üzerinden pek toplu işlem yapmayın. zirvelere getirim tren gidiyor kaçtı gitti kaldın istasyonda havalarına psikolojınızı yedirmeyin. genelde tv den haberlerden makalelerden duyanlar serbestten çat çat al-sat yapıyor. yanı haberlerdne önce geldiz biz 2 önce olaylara vakıf girdik.. şimdi zirveden verip saat 14  - 16 arası ortalamalara popüler coinler gelip ABD piyasalarına kendini ayarlaması muhtemel. yanı alacaklar panıksiz biçimde ortalamalara göre kendini ayarlayabilmeli. Sabırla. kaçan uçan bişe yok. aynı değerelere hep gelirler. Borsalar bile bak kağıtlara nerelereden nereye düşüyor  - 5 sene sonra nereler eçıkıyor.. giden gitsin , sizin değildir. relaks.. gitmeyenlere takılırsınız. HERKES BİLDİĞİ İŞTE TOPLU İŞLEM yapsın bence..

  • Yakışır18 Temmuz 2022 05:51

    Saadet zincirleri hep böyledir her zaman ilk gelenler kazanır zaten kazanmalıda hemde çok,aksi halde ballandıra ballandıra anlatmazlar 10 cente 30 cente aldıklarını 8-10 dolardan satıp köşe olduklarını asıl hedef sonradan gelenler yani tren son istasyonlara geldiğinde binenler eeee bakıyorumda bizde kek bitmediği için dünyada ilk üçteyiz bitli koinde,talep bu kadar çok olunca abilerde vurmuş malayı geçmiş.

  • 😂😂😂17 Temmuz 2022 21:19

    Herifler ne söğüşledi be milleti :))))) asrın üzüşmesi oldu resmen.

  • para sevdasi17 Temmuz 2022 17:28

    insaalah batar

  • Bik17 Temmuz 2022 12:29

    Kripto varlıklar volatil olmaktan çıkınca ilgi de kalmaz, işlem hacminin sığlaşmasıyla stabil fiyata oturmasıyla kendini yok eder.

  • Mucise Reis ;)17 Temmuz 2022 12:07

    FED çırpınsada bu işle rkolay olmayacak gibi. USD alım gücü abd enflasyonndan kaçış, öyle yada böyle kriptoların yuzunu guldürecektır. Yarısından çoğu çöptür. projesi olan ayağı yere basan lar  ön planda olsun. malum hindistanda çocuk okutucaz kripto bastık :D yok bilmem ne rahatsızlığına çare olacak deneyler edıyoruz, yok afriakda bazı gelirler ile su kuyusu açıp ınsanlık adına gıda için yaşıyoruz vb. vb. bir sürü kripto çöp olarak vurup kaçacak.