E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralar gerçek dünyaya taşınıyor---

Kripto paralar gerçek dünyaya taşınıyor

Kripto paralar gerçek dünyaya taşınıyor
28 Temmuz 2022 - 15:26 borsagundem.com

Web3’ün devasa evreninde gerçek dünyaya yer yok diye bilinir. Ancak kripto para projesi Solana bu klişeyi New York’ta açtığı ilk fiziksel mağazayla kırıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para projeleri arasında saygın bir yere sahip olan Solana, New York’ta ilk fiziksel mağazasını açıyor. Manhattan’da, Hudson Yards’da, ortalamanın üzerinde bir müşteri kitlesine hitap eden The Shops alışveriş merkezinde bulunan mağaza bugün halka açılıyor.

Forbes’tan Taylor Locke’ın haberine göre, Ethereum blok zincirine daha hızlı bir alternatif olarak kendini tanıtan Solana aynı şekilde NFT’lere ve çeşitli merkezi olmaya uygulamalar güç veren akıllı sözleşmeler de sunuyor. 2021 yılındaki performansıyla Solana’nın kripto para birimi olan SOL, piyasa değeri bakımından, kripto paralar arasında ilk 10’da yer aldı.

Modern görünüm

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, mağaza, oldukça modern bir görünüme ve atmosfere sahip. Diğer lüks perakende mağazalarına benzerliği dikkat çekiyor. Mağaza SOL kripto para birimini kabul ediyor. Vitrin camında “Burada Solana Ödemesi Kabul Ediliyor” yazıyor. Mağazanın duvarında ise Degeneraye Ape Academy koleksiyonunu vurgulayan bir NFT galerisi yer alıyor.

Solana'nın cep telefonu Solana Saga

Mağazaya girer girmez, yapılan işlemler ve basılan NFT’ler dahil olmak üzere Solana blok zincirinde gerçek zamanlı olarak neler olduğunu görselleştiren bir cihaz yer alıyor. Mağazanın diğer tarafında, insanların bir Phantom cüzdanı (en popüler Solana cüzdanı) kurması ve pin yani şifre yerine geçen bir çekirdek kelime yazması için özel bir kabin bulunuyor. Bu bölümde yer alan istasyonlarla ziyaretçilerin kripto dünyasını deneyimlemesi amaçlanıyor.

Başka bazı istasyonlarda ise bir kazan-kazan uygulaması olan STEPN ve bir NFT pazarı olan Magic Eden gibi platformalar hakkında eğitimler veriliyor. Buralarda ziyaretçiler ayrıca Solana’nın Web3 cep telefonu olan Solana Saga’yı da inceleyebiliyor.

Amaç kripto dünyasını herkese tanıtmak

Mağazanın her yerinde markalı ürünlere yer veriliyor. Bol gömlekler, eşofmanlar ve şapkalar, üzerlerinde “Yatırım tavsiyesi değildir” gibi esprili baskılarla sergileniyor.

Solana Spaces CEO’su Vibhu Norby, Solana ekibinin asıl amacının izleyicileri sürece dahil etmek ve kripto alanına yabancı olan herkesi eğitmek olduğunu söylüyor. Norby, açtıkları mağazanın birçok insanın seveceğini düşündükleri bir deney anlamına gelmesini arzuladıklarını ifade ediyor.

Ziyaretçiler ilgi gösteriyor

Ancak bu herhangi bir deney değil. Bu çok pahalı bir deney. Manhattan’da mağaza fiyatları oldukça yüksek seyrediyor. Bu nedenle, bu projenin, Solana ekosistemini inşa etmek için çalışan ve mağaza için ödeme yapan, kar amacı gütmeyen Solana Vakfı için iyi ve uzun vadeli bir yatırım olup olmayacağını zaman gösterecek.

Bununla birlikte, mağazanın ziyaretçi açısından pek sıkıntısı yok gibi gözüküyor. Alışveriş merkezinden geçen insanlar mağazaya girmek için şimdiden sırada bekliyor. Bazıları Solana’nın ne olduğu hakkında en ufak bir fikre sahip değil, bazılarıysa sadece NFT maymunlarının havalı olduğunu düşündükleri için mağazayı girmeyi tercih edebiliyor. Başka amaçlarla da olsa, Solana’nın ziyaretçiler için iyi bir durak olduğunu söylemek zor değil.

Barclays'ten kripto şirketi Copper'a yatırım

 

Kripto para endüstrisini erkekler mi yönetiyor?

 

Kripto paralarda kötü günler geride mi kaldı?

 

Bitcoin'e Fed etkisi

 

Kurumlar 5 milyarlık Bitcoin sattı

 

Fed'in Faiz kararı öncesi Bitcoin 22 bin doların altına geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)