E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto parada işlemi geri alma iddiası---

Kripto parada işlemi geri alma iddiası

Kripto parada işlemi geri alma iddiası
01 Temmuz 2020 - 16:31 borsagundem.com

İsrailli bir blockchain start-up'ı kripto para transferleri için “geri al” tuşu icat ettiğini öne sürdü

İsrail'de bir blockchain start-up şirketi, kripto paraların yanlış cüzdanlara gönderildiği işlemlerin geri alınmasına ilişkin bir yöntem geliştirdiğini açıkladı.

Kirobo isimli şirketin dün yaptığı açıklamada, kripto para transferlerinde insana bağlı hataların düzetilmesi için bir yol bulduğu belirtildi.

Fio Foundation tarafından yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçlarına göre anket katılımcılarının yüzde 55'i kripto para gönderirken insan kaynaklı hatalarla karşılaşıyor. Katılımcıların yüzde 18'inin de belirttiğine göre bu hatalar yüzünden para kaybediliyor.

Kirobo'nun “Geri Alınabilir bir Transfer” icat ettiği ifade edilen açıklamasında, yanlış adrese gönderilen transferlerin geri alınabileceği söyleniyor. Buna göre alıcının transfere erişebilmesi için sadece göndericinin sahip olduğu özel bir kodu girmesi gerekiyor.

Start-up tarafından yapılan açıklamada “Alıcı doğru kodu alana kadar gönderici fonları istediği zaman geri alabilir. Kirobo kullanıcının özel anahtarına sahip olmaz ve fonlara ya da varış yerine erişimi hiçbir şekilde yoktur. Şifre sadece transferin tamamlanıp tamamlanmamasını belirler” denildi. (Cointelegraph.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)