E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto para yatırımlarında 10 temel kural---

Kripto para yatırımlarında 10 temel kural

Kripto para yatırımlarında 10 temel kural
02 Temmuz 2021 - 14:22 borsagundem.com

Volatilitesi yüksek ve olağanüstü derecede riskli olan kripto para yatırımları sağladıkları büyük getirilerden dolayı yatırımcıların tercihleri arasına girdi. Ancak bu piyasanın geleneksel hisse yatırımlarından çok farklı kuralları bulunuyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para varlıkları son derece değişken, riskli ve manipüle edilmesi kolay olmasına karşın sağladığı yüksek miktardaki getiriler nedeniyle yatırımcıların da merakını cezbediyor. Ancak kripto para birimlerine yeni başlayan yatırımcılarsa kendilerini tamamen yeni bir piyasa ortamının içerisinde savunmasız hissediyorlar.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre diğer riskli varlıklara göre olağanüstü iniş çıkışları ve güvenlik sorunları sebebiyle yatırımcıların güvenli kripto para platformlarını tercih etmeleri gerekiyor. Kripto para yatırımı stratejilerinde ise uyulması gereken bazı önemli kurallar var. MarketWatch yazarı Michael Sincere kripto para yatırımlarına girmek isteyen yatırımcıların uyması gereken 10 kurala dikkat çekiyor:

Büyük miktarda paralarla yatırıma başlamayın

Kripto para piyasalarında yeni olan yatırımcılar için bol miktarda paraların tek seferde Bitcoin veya diğer kripto para birimlerine yatırılması doğru değil. Kripto paralarda volatilite çok fazla yüksek olduğundan yatırımlardaki kademeli artış uygun bir yöntem olabilir. Michael Sincere 1000 dolarlık bir yatırımla başlamak yerine 200 dolarlık yatırım yapılmasını ve yatırımın istenen yöne doğru gitmesi halinde 200 dolar daha eklenmesini öneriyor.

Ekstrem fiyatlarda alım satım yapın

Kripto paralar gibi volatilitesi yüksek piyasalarda kârın rutin olarak toplanması öneriliyor. Eğer getiriler ekstrem seviyelerdeyse yatırımların yarısında veya tamamında satışa geçilmesi gerekiyor. Borsa uzmanına göre kripto piyasalarında fiyatlar yükseldiğinde yatırımcıların geride kalma korkusuna ve açgözlülük dürtüsüne karşı koyması gerekiyor. Aksi takdirde yatırımları tutmak tüm kazanılan paranın kaybedilmesine neden olabilir.

Düşük seviyelerde ticaret yapın

Michael Sincere başta küçük seviyelerde getirilerin hedeflenmesini öneriyor. Kripto para piyasalarında birçok insan milyon dolarlar kazanmış olabilir. Ancak Sincere’e göre bu insanlar piyangodan para kazananlara benziyor. Bununla birlikte kripto para piyasalarında önemli miktarda para kaybeden yatırımcılar da bol miktarda bulunuyor.

Asla kaldıraçlı ticarete girmeyin

Kaldıraçlı ticarette yatırımcılar broker firmasından bir miktar borç alarak elde ettikleri kârı artırmayı hedeflerler. Ancak bu yöntemin çok ciddi riskleri bulunmaktadır. Eğer yatırımdan kâr elde edilirse miktar ciddi şekilde artar. Ancak yatırımcıların yanılması halinde yatırım yapılan miktardan çok daha fazla bir borçla karşı karşıya kalınabilir. Borsa uzmanı akıllı yatırımcıların riskleri yönetmesi gerektiğini ve bunun kripto para satın almak için borç almamak anlamına geldiğini söyledi.

Zihninizde bir stop-loss sınırı belirleyin

Stop-loss tercihi yatırımcılar için her zaman akıllıcadır. Ancak kripto paralar çok hızlı hareket ettiğinden stop-loss emirlerinin çalışması mümkün olmayabilir. Borsa uzmanı bunun yerine kripto para yatırımcılarının kendilerini zihinsel bir stop-loss sınırı belirlemesi gerektiğini ve bu kurala uyma konusunda kendilerini disipline etmelerini öneriyor. Stop-loss yöntemine alternatif bir metotsa belli bir günde satış pozisyonuna geçme konusunda kişinin kendi kurallarını koyması. Bu tür yöntemler borsa uzmanına göre kayıpları azaltmak ve kazananlar arasına girmek için yatırımcıların kendisini zorlaması konusunda oldukça etkili.

Kaybettiren yatırımlarda uzun vadeli pozisyonlarda kalmayın

Michael Sincere kripto para yatırımcılarına portföyün kayıp getirdiği zamanlarda satışa geçilmesini ve küçük kayıpların büyük miktarda kayıplara dönüşmemesini öneriyor. 20 bin dolar seviyesindeyken Bitcoin satan yatırımcıların 60 bin dolar seviyesi görüldüğünde mağdur olduğu doğru. Ancak borsa uzmanı bir sonraki maddede bu gibi durumlarla mücadelenin yolunu da gösteriyor.

Ticaret planınız olsun

Özellikle kripto para piyasalarında yatırımcıların bir ticaret planı bulundurması gerekiyor. Bu tip bir planı olan yatırımcılar ne zaman alım-satım yapacağı konusunda daha rahat karar verebiliyor. Borsa uzmanı yatırımcıların ürettikleri bu ticaret planlarına uyması gerektiğini belirtiyor.

Teknik analizleri kullanın

Teknik analizler yatırımcılara nerede piyasalara girilmesi ya da çıkılması konusunda ipuçları veriyor. Başlangıç için kullanılması gereken iki önemli gösterge bağıl güç göstergeleri ve hareket ortalamaları. Bu kavraması kolay analizler yatırımcı kararları için güçlü veriler sağlayabiliyor.

Çeşitlendirme

Michael Sincere yatırımcılara asla servetlerini tek bir finansal varlığa yatırmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Bu nedenle borsa uzmanı kripto alırken aynı zamanda kripto alanında olmayan diğer yatırımlara da yönelmeyi öneriyor. Eğer bu ihtimal mümkün değilse tecrübe elde edilene kadar düşük miktarda alımlarda ısrar edilmesini tavsiye ediyor

Alım yapmadan önce sanal hesaplar oluşturun

Yatırımcıların gerçek parayı en son kullanması uygun bir strateji olarak görülebilir. Borsa uzmanı kripto paralarda gerçek işlem yapmadan önce simülasyon hesaplardan deneme yapmayı öneriyor. Eğer bu yöntem mümkün değilse Sincere yatırımcılara üçüncü maddeyi uygulamayı öneriyor.

Bitexen, E-spor dünyasından TESFED Türkiye Kupası’na sponsor oldu

 

Ethereum, Bitcoin'i solladı !

 

Kripto paralara kim ne kadar yatırım yapmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)