E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto para platformlarında milyarlarca dolarlık manipülasyon olabilir---

Kripto para platformlarında milyarlarca dolarlık manipülasyon olabilir

Kripto para platformlarında milyarlarca dolarlık manipülasyon olabilir
16 Nisan 2019 - 17:20 borsagundem.com

Cornell Tech araştırmacılarının çalışmasına göre kripto para platformlarında front running benzeri milyarlarca dolarlık manipülasyon olabilir

Cornell Tech ve muhtelif üniversitelerin araştırmacıları tarafından yayınlanan bir araştırmada bazı kripto para Borsalarında yaygın bir şekilde “front running” tarzı manipülasyon yapılıyor.

Geçen hafta yayınlanan raporun yazarlarına göre merkezsiz borsalarda kullanıcı emirlerini bekleyen arbitraj botları, -daha doğrudan işlem yaparak- bu işlemler üzerinden kar sağlıyor.

Otomatik işlem programları kullanan şirketler, daha yüksek ücretler ödeyerek öncelikli emirler veriyor. Böylece traderların diğer kullanıcıların emirlerini görebildiği ve öncelikli olarak kendi emirlerini girebildiği “front running” benzeri uygulamalarda bulunuyorlar.

DEX denilen merkezsizleştirlmiş platformlar -her ne kadar hala tüm işlem hacminin çok sınırlı bir kısmını karşılasa da- dünyanın en büyük merkezi kripto borsası Binance gibi şirketlerin çabalarıyla kullanımlarının artması bekleniyor. Binance ve diğer bir çok şirket kedi merkezsiz platformunu kuruyor.

Buna karşın Cornell Tech'te öğretim üyesi Ari Juels, benzer uygulamaların merkezi kripto borsalarında da yaygın olduğunu belirtti. Juels, geçen hafta Cornell Tech'in NYC kampüsünde gerçekleştirdiği sunumda “Merkezi borsalarda suistimalin ne boyutta olduğuna dair hiç bir fikrimiz yok. DEX'lerde gördüklerimize dayanarak bir tahmin yürütmek gerekirse rahatlıkla milyarca dolarlık emir olabilir.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader17 Nisan 2019 00:48

    Dunyada, sifir faiz karsiligi dagitilan paranin altin karsiligi yok. yani dagitilan dolarlarin cogu aslinda basit bir kagit parcasindan ibaret ve karsiliksiz cek gibi. kripto paralarda, bu karsiliksiz ceklerin, karsiliksiz (bedelsiz kriptolarla) sekilde toplanip imha edilmesi operasyonudur. yani kripto para, dunya tarihinin en buyuk ekonomik skandalinin aklamasidir.

  • Kerim16 Nisan 2019 20:42

    Bizim tosun dunya piyasalarina mi cikti mi ne

  • Ali Erd16 Nisan 2019 17:30

    Hazır olun Arkadaşlar bitcoin patlayacak ! Ne zaman kripto para battı bitti diyorlar fırlıyor benim 7000 dolar 💵 beklentim var yatırım tavsiye si değildir 😎