E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para piyasasında Solana endişesi!---

Kripto para piyasasında Solana endişesi!

Kripto para piyasasında Solana endişesi!
02 Haziran 2022 - 09:03 borsagundem.com

Kripto para piyasasına bu sefer de Solana endişeleri hakim oldu. Solana ağı son 1 ayda ikinci kez durdu. Son 1 ayda Solana'nın toplam piyasa değeri 16.4 milyar dolar eriyerek 13.6 milyar dolara geriledi.

Kripto para piyasalarında heyecan ve sıkıntı hiç bir zaman son bulmuyor. TerraUSD (UST) ve LUNA'nın 60 milyar dolarlık çöküşünün etkileri atlatılmışken Solana ağına dair endişeler yeni bir güvensizlik yarattı.

Piyasa değeri bakımından en büyük 10 kripto parası arasında yer alan Solana yüzde 13.3 düşerek 39 doların altını gördü. Bu düşüşte dün gece Solana ağının 4.5 saat durması etkili oldu. Söz konusu sürede yeni bloklar işlemden geçirilemedi, Solana ağı üzerinde kurulan uygulamalar durdu.

Ethereum'un rakibi olarak gösterilen Solana son dönemlerde NFT ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemleri arasında popüler hale geldi. Normalde Solana blokzincirinde saniyede 50.000 işlem yapılıyor ve işlem maliyetleri rakiplerine göre düşük seyrediyor. Ancak bazı avantajlarına rağmen son 1 ayda ağ 2 kez durdu ve yeniden başlatılmak zorunda kaldı.

YÜZDE 59 DEĞER KAYBI

1 ay önce Solana 94 dolardan işlem görüyordu. Artan endişeler 1 Mayıs ve dün gece yaşanan teknik sıkıntıların etkisiyle 1 ayda yüzde 59 değer kaybetti. Bu süreçte Solana'nın toplam piyasa değeri de 30 milyar dolardan 13.6 milyar dolara geriledi. Yani 16.4 milyar dolar buharlaştı.

PİYASA GENELİNDE DÜŞÜŞ

Bugün Solana etkisiyle kripto para piyasasının genelinde düşüş yaşandı. Bitcoin bu sabah itibarıyla günlük yüzde 5.5 değer kaybederek yeniden 30.000 doların altına geriledi. 29.501 doları gördü. Ethereum da yüzde 6.3'lük düşüşle 1.810 dolara çekildi. Binance Coin'de düşüş yüzde 6.2'yi, Cardano'da (ADA) yüzde 7.4'ü buldu. Dogecoin ise yüzde 6.2 düştü.

Kripto para yatırımcılarına kötü haber

 

Türkiye'de yeni bir kripto vurgunu!

 

Fed'den kripto para çıkışı: Düzenlemeye ihtiyaç var

 

Kripto paralarda kayıplar artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramon02 Haziran 2022 11:52

    Dogecoinin sözde ilk yazılımcısı ceksın palmer, elon muskı,  paypalın kurucusu ve yazlımcısı musk da ceksını kod yazmayı bilmemekle suçluyor. Anlayın kripto yazılımlarındaki durumun vahametini.  Adamlar amatöce iki satır kod yazıp copy pastelarla ordan burdan kod çalıp kripto diye satıyor. 

  • Federov02 Haziran 2022 10:37

    Fed, Abd hazinesi kanalıyla evlere bedava çek göndermeyi bıraktı. Sisteme para girişi durdu. Ponzi sisteminde  havuz boşalmaya başlayınca  hayal satılan  pazarda fişi çekmeler başladı. Fed yeniden para basana kadar eski günler geri gelmez. 

  • Maldano 02 Haziran 2022 09:38

    İçinde ne vardı ne işe yarardı  kim çıkardı kim yazdı algosu neydi kaç satırdı  bilmiyorum ama solana çok iyi kriptoydu gibi duruyordu