E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para piyasalarını korku sardı---

Kripto para piyasalarını korku sardı

Kripto para piyasalarını korku sardı
22 Ocak 2022 - 09:31 borsagundem.com

Geçen yılın son çeyreğinde rekor üstüne rekor kıran Bitcoin ve önemli kripto para birimleri 2022 yılına kötü başladı. Sert düşüşler yaşanıyor

BORSAGUNDEM.COM
Kasım ayında 70 bin dolar seviyesini zorlayan Bitcoin, böylece Ağustos ayından bu yana ilk kez 36 bin dolar seviyesini gördü. Ethereum'da ise kayıp yüzde 8'i aşarken, Ethereum fiyatı 2 bin 850 Dolar seviyesine geriledi. Dogecoin fiyatı da yüzde 8'lik düşüşle 0,15 dolar seviyesine düştü.

Peki kripto para fiyatları neden bu kadar sert düşüyor?

Uzmanlar, Bitcoin fiyatında yaşanan ani düşüşün sebebi olarak şu üç faktörü öne çıkarıyor: Fed’in faiz hamlesi, piyasadaki korku ve düzenleyicilerin kararları.

ABD merkez bankası Fed, enflasyonu dizginlemeye ve varlık alımlarını önemli ölçüde düşürmeye kararlı davranıyor. Bu durum, kısa vadede riskli varlıklara olan ilginin azalmasına neden oluyor.

TEKNOLOJİ HİSSELERİNDEKİ DÜŞÜŞ

Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşte Bitcoin’in Nasdaq hisseleriyle artan korelasyonu ve teknoloji hisselerinde yaşanan düşüş etkili oldu. Nasdaq günü yükselişle açtıktan sonra bir anda gün içi kayba dönerken, Netflix’in bilançosunun beklenenden kötü gelmesiyle vadeli piyasalarda da kayıplarını artırdı.

RUSYA KRİPTO PARAYI YASAKLIYOR MU?

Rusya Merkez Bankası, yayımladığı bir raporda kripto para madenciliğini ve dolaşımını yasaklama önerisinde bulundu. Daha önce Çin aynı gerekçelerle kripto para üretimine yasak getirmişti. Raporda kripto paraların Rusya'nın para politikası egemenliğini sınırladığı ve sonuç olarak politika faizini yüksek seviyede tutmak zorunda kaldığı vurgulandı. Raporda kripto paraların terörün finansmanı ve diğer yasa dışı operasyonlarda kullanıldığı belirtilirken, kripto para madenciliğinin enerji tüketimi ve Rusya'nın çevre planları için risk yarattığı ifade edildi.

Rusya kripto paraları yasaklayabilir

 

Kripto borsaları SEC tarafından daha fazla incelenecek

 

AB: Yüksek enerji tüketen kripto madenciliği yasaklanmalı

 


Enerji krizi giderek büyüyen Avrupa’da birçok ülke benzer nedenlerden dolayı Bitcoin üretimine karşı tedbir almaya hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur çakıroğlu23 Ocak 2022 13:35

    menkul kıymet borsasına düzenleme gerekli. bacası tüten bir faaliyeti olan ve üretimi olan onlarca şirketimiz var. fakat öyle şahıs-aile şirketi varki BİST e resmen para çarpmak için gelmişler. her yıl bedelli ser.arttırımı yapan var. 10 yılda bedelli paralarını toplasan şirketin bu günkü karı edecek neredeyse hisse hala yerlerde sürünüyor. bi sınırlama gerek, bedelli yapıyorsan o parayı ne yaptın yatırımmı yaptın borçlarımı kapattın. yok malesef, spk kendini herşeyini yenilemeli. ondan sonra KY tabi kaçar ne olduğu belirsiz sanal coinlere. niçin gitsin, niçin sermaye oraya kaçsın? bizim borsamızda kalsa iyi olmazmı? ama mecbur kalıyor vatandaş, şirket sahipleri için bist tam bir para kaçırma yeri olmuş. daha çok TİTAN cılara para kaptırırız... :) 

  • Orhan 22 Ocak 2022 23:20

    Üç beş kiriptocunun cezasını tüm dünya enerji kıriziyle ödüyor

  • Gandalf22 Ocak 2022 21:24

    Zaten gereksiz sayida kripto var.16000 tane nedir arkadaş. Önüne gelen para çıkarmış bir karşılığı yok.Kripto para düşüşü daha da derinlesecek gibi görünüyor.Titan saadet zincirinden farkı yok

  • Açıkça22 Ocak 2022 13:05

    İşin ilginç tarafı ortalıkta yüzlerce kripto para uzmanının cirit atması!  Bunlar 2 saat laf salatası yapar ama neden bu kripto zımbırtıların alınması gerektiğine rağmen tek bir açıklama yapmazlar!   Bir nevi Darwinizm anlatan pro. lar gibi bir sürü latince kelimeyi kullanarak biyolojik tanımlamalar yaparlar!  Ancak yüzlerce fosilin içinde bunu ispatlayan hiç bir kemik dahi yoktur.  Emin olun bu uyduruk dogmaların hepsi aynı merkezden çıkmakta.

  • Açıkça22 Ocak 2022 20:59

    Çok olması bu işten kolayca paçalarını sıyıracağı anlamına gelmez ki tam tersi batağın derin olduğu anlamına gelir.  Tekrar ifade etmek gerekirse bunların yapay zekanın yönettiği üstelik sahte hesapların da çok fazla olduğu bir ortam olduğunu düşünürsek  Dünya tarihinin en büyük dolandırıcılık olayı gerçekleşecek olması çok muhtemeldir.  Ondan sonra değeri düştü falan  gibi ifadelerin bir anlamı dahi yok!  Bir değeri zaten yok. 

  • ali22 Ocak 2022 17:36

    takıpçi sayılarına bak çok fazla bide borsacıların  kıne bak    çok az

  • ali22 Ocak 2022 13:01

    bitcoin  uzun vade yatım aracıdır  bir bak 10 sene öncekı fıyata 

  • CAN22 Ocak 2022 11:18

    hititler döneminde suç işleyen insanların evine incir agacı dikerlermişki evi çatlasın patlasın adam göçüp gitsin diye .....şu dönemde kriptocuların ocagına incir agacı dikiyorlar.

  • Kaçan Grup22 Ocak 2022 09:49

    kripto para zırvalığının hala yaşıyor olması. insanoğlunun sonsuz aptallığının ispatıdır.