E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto para piyasalarında balon sinyalleri artıyor---

Kripto para piyasalarında balon sinyalleri artıyor

Kripto para piyasalarında balon sinyalleri artıyor
26 Ocak 2021 - 12:55 borsagundem.com

Bitcoin fiyatlarında görülen sert yükselişin ardından dalgalanma devam ederken, kripto para piyasalarında balon sinyalleri görülüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal piyasalarda bol miktarda köpük görülürken, piyasaların daha spekülatif kısımlarında yeniden balon sinyalleri artıyor. Bitcoin geçtiğimiz hafta görülen sert satış dalgasının ardından yeniden yükseliş gösterdi.

Satış dalgası, geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana en sert haftalık düşüşe neden olarak, fiyatlarda %12’nin üzerinde azalmaya yol açtı. Dijital varlık, Cuma günü 30,000 doların altına indikten sonra, Pazartesi günü 34,400 dolar seviyelerine yükseldi.

Yönetiminde yaklaşık 2 milyon dolarlık varlık bulunan First American Trust’ın Baş Yatırım Uzmanı Jerry Braakman’a göre, bu durum her kişinin daha yüksek bir fiyat belirlediği bir çılgınlığa benziyor. Braakman, “değerli olmasının nedeni insanların talep göstermesi. Sürdürülebilir mi? Çekiciliğini kaybedene ve daha iyi bir seçenek gelene kadar evet” ifadesini kullandı.

Marathon Patent Group, bu ay Bitcoin’de görülen sert fiyat dalgalanmaları sürecinde, Bitcoin alımı yapan en son halka açık şirket oldu. Kripto madencisi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, toplamda 150 milyon dolar değerinde, 4,812,66 adet Bitcoin aldığını söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, hamlenin dünyanın en büyük kripto parasına yatırım yapmak isteyenler için, şirketin pozisyonunu güçlendirdiği ifade edildi.

Las Vegas merkezli şirket, bilançosuna Bitcoin ekleyen ilk şirket değil. MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, Cuma günü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şirketin nakdinin 10 milyon dolarını daha Bitcoin’e yatırım yapmak için kullanacağını söyledi. Bu alımın sonucunda, şirketin tuttuğu Bitcoin miktarı yaklaşık 70,784’e yükseldi.

Saylor geçtiğimiz yıl şirketinin 500 milyon dolarlık nakdinin 425 milyon dolarını Bitcoin yatırımı yapmak için kullanmıştı. Bitcoin savunucusu şirket daha sonra, Aralık ayında bu miktara ek olarak 650 milyon dolarlık daha yatırım yaptı. Marathon Patent ise, 21 Ocak tarihinde doğrudan hisse arzı sonucunda 250 milyon dolar getiri elde etti.

Maraton Patent’ın hisseleri Pazartesi günü %6,9 yükseliş gösterdi. Riot Blockchain ve Silvergate Capital gibi diğer kripto şirketleri de yükselişe devam etti.

Kripto odaklı şirketler piyasalardaki köpüğün tek göstergesi değil. 20 milyar dolar değerindeki Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) getirileri düşmüş olsa da, diğer fonlar, perakende yatırımcıları kripto paralara akın ederken yükselişe devam ediyor.

GrayScale’in Litecoin Trust’ı şimdilerde hisse başı 295 dolar ve net varlık değeri olarak 12,42 dolar seviyesinde işlem görüyor. Aynı zamanda Bitcoin Cash Trust’ın getirisi ise %524. 

Bloomberg’e göre, normal işlem seviyelerine dönmesi için Litecoin Trust’ın fiyatının %95,7, Bitcoin Cash Trust’ın ise %84 düşüş göstermesi gerekiyor.

Bloomberg’in Borsa Yatırım Fonu Analisti James Seyffart, 

“Grayscale’in kripto para fonlarındaki gerçek dışı fiyatlamalara genellikle perakende yatırımcıları neden oluyor. Böylelikle net varlık değerlemelerindeki geniş farklılıkların hem nedeni hem de mağduru haline geliyorlar” dedi.

 

Bitcoin’de yeni hedef 50 bin dolar

 

Kripto piyasalarına para girişi rekor kırdı

 

Wall Street'te GameStop hissesi çılgınlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)