E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto para mağduru KDK'ya başvurdu---

Kripto para mağduru KDK'ya başvurdu

Kripto para mağduru KDK'ya başvurdu
27 Haziran 2021 - 14:09 borsagundem.com

Sahte kripto para sitesine yatırdığı parasını geri alamayan mağdur, KDK'ye başvurarak sahte internet sitesiyle ilgili işlem yapılmasını istedi

Sahte kripto para mağduru bir kişi de Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdu.

Arkadaşının tavsiyesiyle yurt dışı kaynaklı internet sitesi üzerinden kripto para aldığını zanneden başvurucu, yatırdığı para değer kazandıktan sonra belli kısmını geri çekti.

Bu işlem sonrası siteye güveni artan başvurucu, kripto paranın değerinin artması üzerine paranın tümünü çekmek istedi.

Parasını çekemeyince dolandırıldığını anladı
Parasını çekemeyen başvurucu, siteye tekrar para yatırması gerektiği, aksi halde sitenin bakıma gireceği ve kapanacağına ilişkin bildirim yapılması üzerine dolandırıldığını anladı.

Sitenin sahte kripto para üzerinden yüzlerce kişiyi mağdur ettiğini öğrenen başvurucu, siteye erişimin iptali istemiyle sulh ceza mahkemesinde dava açtı, ayrıca savcılığa da müracaat etti.

Mağdur, başvurularından sonuç alamayınca KDK'ye şikayette bulundu.

Çinli şirket, kripto para madenciliği cihazlarının satışını durdurdu

Girişim sermayesi kripto para fonu kuruyor

Çin'in ilk kripto para borsası kapanıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU27 Haziran 2021 19:47

    Benim anlamadığım kumara bir talep var ise bu konuya devlet el atsın ve resmi biscoinlerini ve alt coinlerini çıkartsın para dolara çevrilip yurtdışına çıkmasın.tüm bankalarımız bunu resmi olarak yapsınlar derim.neden bekenir ki.

  • Gercekler 28 Haziran 2021 01:44

    Evet şuan 90 bin çeşit coin üretilmiş zaten. Devletler cripto coinler çıkarsın satsın alın slın oynayın desin. ( devletler yapamaz çünkü game over olunca herkes ağlaşır yönetenleri sorumlu tutar) yoksa Crşpto coinler üzerinden Sürülerden sağılan Paralar coinleri üreten kişilerin cebine gireceğine devletlerin cebine girmesi daha iyi olurdu. En azından bu paralar kamu için harcanırdı. Ama game over olur söğüşleyecek mal kalmayınca!

  • hakakutikukukul27 Haziran 2021 19:38

    BİTCONİN; ANALİZİ BANA GÖRE SANKİ; BİTCOİN YANİ BİTEN PARA DEMEK . HALA NE ALIRLAR GELDE ANLA KARŞILIĞI OLMAYAN BU COİNLERİ....OYSA .  BUNLARIN NEYİNE GÜVENYORSUN.. ÖNLARIN ARDINDA DEVLET VE BANKALAR MI VAR SAN Kİ. YAZIK SERMEYELERE HEP YUKSEK KAR YÜKSEK GELİR VE ACELECİLİK İŞLERİ SANKİİ.  UZAK DURMAK LAZIM BANA GÖRE BOŞ İŞLER ŞİMDİLİK ÇÜNKİ ALT YAPISI V EYATIRIMCI KORUYUCULUGU VE COİN ARTIŞ SEBEP GETİRİ İZAHLARI YOK.. BOŞ İŞLER BOŞŞ....  YTD.

  • Gercekler 27 Haziran 2021 16:37

    Üç beş bin msliyetle yüzlerce milyarlık trilion dolarlık uyduruk coinler ürettiler. Az kısmıyla piyasayı yemlediler büyük kısmını yüzlerce farklı hesaplarına dağıttılar ve bu sanal cripto hesaplarına tuttular. Yemelemelerle birlikte bütün sazanlar toplandı oltalara, ince ince verdiler ağızlarına. Şimdi viyak ciyak bağırıyorlar. Ulan devletler hep uyarmadı mı defalarca!. Bu işler dümen bu işler sahtekarlık diye!! Giren şemsiye açılmayınca onu bunu suçla! “Uyarılara rağmen, Bu sanal bir oyun anlamayana bilmeyene koyun” ilkesi işledi.

  • Vatandaş 27 Haziran 2021 16:29

    Hergün ekranlara çıkıpta “fşnasal devrim” “ merkezi olmayan para gelişiyor” “ bunlar geleceğin parası”“gelecekte bu coinlee kullanılacak” “ geleceğin değişim aracı geleceğin parası bu coinler olacsk ama bir çoğu silinecek yok olacak” diyen bütün ekonomi prof şerin, ekonomi uzmanlarının ve yatırım uzmanlarının alayınım taaaaa…. ! Sizin akademik kariyerinize, sizin ekonomi uzmanlığınıza, sizin lisanslarınıza sizin diplomalarınıza tüküreyim. Asla ve hiçbiri geleceğin parası değişim aracı olamaz. Bunun için yüz tane neden soralanabilinir!!

  • Ekonomist27 Haziran 2021 16:22

    Bu uyduruk cripto coinlerini fşnasal devrim imiş geleceğin parası diye verdiler henen oltaya gelenlerin ağzına. Bunların asla para olmayacağını standart altı zekaya sahip herkes bilebilir. Çık nedenden dokayı asla değişim aracı olamazlar. Sanal fşnans oyunu coini olarak sürüleri sapma aracı sadece. Bu sahte paraları zekası düşük veya aksiyonu seveninlerin elindeki gercek paraları almak için üretilmiş sahte sanal paralardır. Biraz kafası çalışan ve teknolojiyim bilenler yazılımlarını hazırlayıp Hiç bir karşılığı olmayan bu paraları üreyip üretip malların kucağına döküp yüzlerce milyar doları kasalarına doldurdular.

  • Serdar27 Haziran 2021 16:15

    Cripto paralar sahtekarlık zaten. Ve coini üreten kasa sürülerin eline verip, her zaman kazanır. devletler hiç bir zaman coinlerin yanında durmadı olumlu konuşmadı hiç ve sürekli uyarılarını yaptılar. Buna rağmen bu sahtekarlık oyununa girenin boş yere ona bunu suçlayıp boş gürültü yapmasın, başvurularla kurumları boşuna meşkul etmesin.

  • Okie Dokie27 Haziran 2021 15:15

    Kanlı canlı yerli ve milli paramız dolar almak varken kripto fetöcülerin parası kripto para alırsan işte böyle mağdur olursun.