E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para borsası Bitzlato'ya 'kara para' operasyonu---

Kripto para borsası Bitzlato'ya 'kara para' operasyonu

Kripto para borsası Bitzlato'ya 'kara para' operasyonu
24 Ocak 2023 - 00:50 borsagundem.com

Kripto para borsası Bitzlato'ya yönelik "kara para" operasyonunda şirketin CEO'sunun da aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında toplam 50 milyon euro değerinde 100'den fazla kripto hesabı donduruldu

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) koordinasyonunda gerçekleştirilen "kara para aklama" operasyonunda, aralarında kripto para borsası Bitzlato'nun üst düzey yöneticilerinin de olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Europol'den yapılan yazılı açıklamada, Hong Kong'a kayıtlı kripto para borsası Bitzlato'nun yasa dışı fonları Rus para birimi Ruble'ye çevirerek kara para aklanmasını sağladığı bildirildi.

Açıklamada, ABD ve Fransa polisi tarafından gerçekleştirilen ve Belçika, Güney Kıbrıs, Portekiz, İspanya ve Hollanda güvenlik birimlerinin destek verdiği operasyonda Bitzlato'nun en üst yöneticisinin ABD'de; Üst Yönetici (CEO), finans direktörü ve pazarlama direktörünün İspanya'da; bir yöneticisinin de Güney Kıbrıs'ta olmak üzere toplam 5 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Operasyon kapsamında 18 milyon euro değerinde mal varlığına el koyulduğu vurgulanan açıklamada, toplamda 50 milyon euro değerinde 100'den fazla kripto para hesabının da dondurulduğu kaydedildi.

 İŞLEM YAPILAN PARANIN YÜZDE 46'SI YASA DIŞI FON

Açıklamada, Bitzlato'da yapılan toplam 2,1 milyar euro işlemin yüzde 46'sının yasa dışı fonlarla gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.

Çoğunlukla siber dolandırıcılık, para aklama, fidye yazılım ve çocuk istismarı suçlarından elde edilen yasa dışı fonların yaklaşık 1 milyar euroya denk geldiği ifade edilen açıklamada, Bitzlato'nun, Fransa'da kayıtlı bir firmadan kiraladığı internet sitesinin kapatıldığı kaydedildi.

Yasa dışı bahis operasyonu: 6 tutuklama

 

Kripto kötüleme furyası bitmiyor: Çok gürültü çıkarıyor

 

Kripto paralarda ılımlı yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)