E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto para borsaları için yeni düzenleme geliyor---

Kripto para borsaları için yeni düzenleme geliyor

Kripto para borsaları için yeni düzenleme geliyor
04 Kasım 2020 - 10:54 borsagundem.com

Kripto para borsalarında yaşanan güvenlik skandalları nedeniyle yeni düzenlemeler gündemde.

Bitcoin (BTC) ve Tether (USDT) para birimleri üzerinden yüklü miktarda gerçekleşen kayıt dışı işlemler yetkilileri harekete geçirdi. Kripto para borsaları için yürürlükte olan düzenlemelerde değişiklik yapılması gündemde.

Hong Kong merkezli kripto para borsaları için yeni yasal düzenlemeler işleme alınacak. Kripto para borsalarının düzenlenmesinin yanı sıra Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) üzerinden lisans almaları gerektiği de bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan SFC CEO'su Ashley Alder şunları söyledi:

"Bir platform, düzenleyici radarının dışında çalışmak istiyorsa, işleme aldığı kripto varlıkların menkul kıymetlerin yasal tanımına uyduğundan emin olmalı."

Açıklamalar Bitcoin fiyatına yansıdı

Bitcoin fiyatı son iki günde yüzde 3'ten fazla düştü. Bu geri çekilme, Çin ve Hong Kong'daki artan düzenleyici baskılarına bağlanıyor. 

Önde gelen Bitcoin vadeli işlem borsası OKEx, borsadaki özel anahtar (private key) sahiplerinden birinin tutuklanmasının ardından 16 Ekim tarihinde para çekme işlemlerini askıya almıştı.

Bu olaydan 17 gün sonra, Hong Kong'da ofisi bulunan Singapur merkezli Huobi borsasında, 2 Kasım tarihi itibarıyla büyük miktarda Bitcoin ve Tether çekilmesinin ardından spekülasyon oluştu.

Huobi tarafından yapılan açıklamada, borsanın normal biçimde çalıştığı, para yatırma ve çekme işlemlerinde sıra dışı bir durum olmadığı söylendi.

SFC'nin açıklamasına karşı çıkan Hong Kong Bitcoin Derneği'nin kurucu ortağı Leo Weese ise şunları söyledi:

"Çin'de kripto para borsası yetkililerinin tutuklanması ve Hong Kong'da ticaretin yasa dışı hale getirilmesi hakkındaki söylentiler nedeniyle Bitcoin'in 'cicim ayları' sürecini tamamladığını ilan edebiliriz. BTC işlemlerinizin takip edileceğini düşünüyorsanız, hala özgürce yapabiliyorken satın alın."
Asya merkezli kripto para yatırım şirketi Spartan Group'un ortağı Kelvin Koh ise zamanlamanın manidar olduğunu savundu.

Çin tezgah üstü piyasalar ve borsalara baskı uygulamasının zamanlaması manidar. Hükümet, resmi dijital para birimi dışındaki kripto para birimlerine karşı duruşuyla net bir mesaj veriyor.

 

Bitcoin iki yılın zirvesinde

 

Cayman Adaları'ndan kripto para borsalarına kötü haber

 

75 kripto borsa kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)