E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para borsalar Sırbistan’a yöneldi---

Kripto para borsalar Sırbistan’a yöneldi

Kripto para borsalar Sırbistan’a yöneldi
27 Aralık 2021 - 08:55 borsagundem.com

Türkiye’nin son dönemde yeni düzenlemeler getirmeye hazırlandığı kripto para borsaları için fırsat sunan ülkeler ön plana çıkıyor



Artan yatırımcı ilgisi ve hükümetin düzenleyici çabaları, Sırbistan’ı kripto paranın benimsenmesi açısından bölgesel liderlere yaklaştırıyor. Komşu Hırvatistan’daki süpermarketler , benzin istasyonları ve diğer tüccarlar artık çeşitli kripto para birimlerini kabul ediyor. Başka bir eski Yugoslav cumhuriyeti olan Slovenya, bitcoin ödemelerini destekleyen 1.000’den fazla yere sahipken, Ljubljana’daki yetkililer kripto varlıkları için vergi rejimini basitleştirmek için adımlar atıyor. Son dönede Çin ve Hindistan kripto paralara karşı yeni kısıtlamalar getirirken Avrupa ve ABD kara qpara aklama aracı olarak gördüğü kripto para piyasalarına mesafesini koruyor. Ancak bu konuda önemli düzenlemeler yapan ülkeler avantajlı konuma geliyor. Kripto para borsalar bu alanda yeni düzenlemeler yapan Sırbistan’a yöneliyor.

3 BAŞVURU İNCELENİYOR

Yerel basında çıkan haberlere göre, ülkenin Maliye Bakanı Sinisa Mali bu hafta parlamentoda yaptığı açıklamada, Sırbistan’daki yetkililerin şu anda üç kripto döviz bürosu tarafından sunulan lisans başvurularını incelediklerini bildirdi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Mali, ayrıca dört dijital token ihraççısının başvuru ücretlerini zaten ödediğini açıkladı. Bakan, Sırbistan’ın bu alanı mevzuat yoluyla düzenleyen ilk ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Yavaş ama emin adımlarla, kripto para birimi ve dijital token piyasasının da geliştiğini ekledi.

Mali ayrıca, Sırbistan’ın gelecek yıl gibi erken bir tarihte piyasaya sürülmesi beklenen kendi token ticaret platformunu geliştirdiğini açıkladı. Ayrıca hükümetin, “finansal piyasamızın gelişimini desteklemek için doğru araç” olarak nitelendirdiği Belgrad Menkul Kıymetler Borsası için bir büyüme stratejisi benimsemek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Türkiye'de kripto para düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada kripto para düzenlemesi hakkında yasanın hazır olduğunu ve yakında TBMM’ye sunulacağını söyledi.

Düzenlemeye göre, kripto para ticaretine ve varlıkların saklanmasına olanak sağlayan borsalar Sermaye Piyasası Kurulu gözetiminde faaliyette bulunabilecek. Bu borsaları oluşturacak şirketler için asgari sermaye şartının yanı sıra belirli kriterler aranacak. Şirketleri Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da denetleyecek.

BDDK, kripto para yatırımcılarının korunması ve sağlıklı piyasa ortamının oluşması için gözetim mekanizmasını kuracak.

Kripto para ticaretine vergi geliyor

 

Yaşlılara özel kripto para birimi

 

Kripto paralar Noel'de yükselişe hazırlanıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)27 Aralık 2021 13:39

    ya bu kriptolar dünyada herkesce bilinen bişe oldu. Gelecek inşa edilmeye başladı. biraz yıllar sonra bazı kriptolar şirket olacak ve bazı ülke borsalarında yer alacak. bir düşünün meta projesi olan firma Türkiye de güvenli ortam bulmuş gelişmiş. 5 yıl sonra bistte yer alıyor... ya bir hayal edın şirket kurdu bistte global bir firma ...ya bunlar hayal edil. sen yolunu aç. kurallara uyarsa başarsın. kurallara kanunlara uymuşsa yatıcımcı inanmış almış ise risk onlara. sen düzeni kur... 5 firma çıksa. Türkiye ana üs bölgeleri olsa. ya ne borç kalır ne harç. onalrda iş sahası açılır. burada çalışan işi öğrenenler kendi firmalarını Türkiye kurar yeni yavru firmalar doğar gelişir büyür. satın almalar olur... şimdi biri çıkıp ben vergi alacam. stopaj alacam. kurum bilmem ne yuzde 40 alacam. yaa biz bile gideriz dışarıya borsalara. kktc gider uçakla, bankadan alır para turkıyeye gelırız. ukrayna sırbıstan gurcıstan. örnek.  urkutmeyın. korkutmayın. buyuk resme odaklanın. ya tutarsa !!!