E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto kötüleme furyası bitmiyor: Çok gürültü çıkarıyor---

Kripto kötüleme furyası bitmiyor: Çok gürültü çıkarıyor

Kripto kötüleme furyası bitmiyor: Çok gürültü çıkarıyor
23 Ocak 2023 - 13:02 borsagundem.com

Kripto para piyasaları geçen yıl yükselişten büyük çöküşe geçerek yatırımcılarını üzdü. Bunda kripto endüstrisine hakim olan olumsuzların büyük etkisi oldu. Kötü haber furyasının ise abartılı şikayetlerle devam ettiği görülüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarının kötü günler geçirdiği kesin. Son zamanlarda yaşanan toparlanma belirtileri ise yatırımcılarda bir umut ışığı doğuruyor. Ancak kötü haber çetesi, kriptonun başını kaldırmasına pek izin vermeyeceğe benziyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’nin North Carolina eyaletinde Blue Ridge dağlarında yuvalanmış küçük bir kasaba olan Murphy’nin sakinleri, hiç kesilmeyen kulak tırmalayıcı bir sesten şikayet ediyor.

Kulak tırmalayıcı ses

Futurism’den Frank Landmore’un haberine göre, Murphy sakinleri ‘bir türlü kalkmak bilmeyen bir jet’e benzettikleri bir sesten muzdarip olduklarını ifade ediyor. Kesintisiz şekilde duyulan bu sesin kripto madencilerinin bilgisayar ve gürültülü fanlarından geldiği anlaşılıyor.

Seslerin kaynağına yakın konumda yaşayan Mike Lugiewicz'in bahçesinde 85 desibele kadar gürültülü oluyor ve gürültü 55 desibelin altına hiç düşmüyor. Kasaba sakinleri, sesi, ‘bir insanı delirtecek kadar yüksek bir vızıltı’ya benzetiyor.

Kuşkusuz, 55 desibel, yerleşim bölgelerindeki ortalama dış mekan desibel seviyesi bakımından çok da kötü bir şiddet anlamına gelmiyor. 85 desibel ise daha çok gürültülü kentlerde yani metropollerde duyulan şiddet olarak kabul ediliyor. Ancak her iki gürültü seviyesi de, tüm eyaletteki en sessiz noktalardan biri olan Murphy'nin ‘sessiz halkı’nı ve barış içinde devam eden günlük hayatını bozuyor gözüküyor.

Başka bir Murphy sakini olan Judy Stines ise CNN'e “İnsanların neye yatırım yaptığı umurumda değil. Bizi her gün, bütün gün, bütün gece etkileyen bu gürültüden rahatsız oluyorum çünkü hiç bitmiyor” şeklinde görüş bildiriyor.

Ucuz elektrik ve gürültü düzenlemesi eksikliği

CNN'in bildirdiğine göre, kripto madeninin sahibi olan ve komşu eyaletlerde de bir düzine başka işletmesi bulunan San Francisco merkezli bir şirket olan PrimeBlock, kasabayı muhtemelen ucuz elektriği ve gürültü düzenlemelerinin olmaması nedeniyle seçmiş gözüküyor.

Ancak bu, şirketin Murphy kasabasındaki varlığının güçlü bir direnişle karşılanmadığı anlamına gelmiyor. Geçen yaz, öfkeli bir kasaba sakininin meseleyi kendi çözmek isteyip servis hatlarından birine ateş ederek yakındaki bir kripto madeninde elektrik kesintisine neden olması da bunu doğruluyor. Bu talihsiz olayın ardından öfkeli kasaba sakinlerinin, yerel Komiserler Kurulu’nu eyalet ve federal yetkililere ülke çapında kripto madenciliği operasyonlarını düzenleyecek mevzuatı yürürlüğe koymaları için resmi olarak yalvarmaya ikna ederek seslerini kesinlikle daha medeni bir şekilde duyurmayı seçtiği bildiriliyor.

Elektrik kesintilerinden etkilenmiyor

Ama belki de kasabadaki kripto madeninin en sert ve duygusuz yüzü kendini en çok, şiddetli bir fırtınanın milyonları elektriksiz bıraktığı kış aylarında görünür oluyor. Kasaba sakinleri, kendilerinin elektrikleri kesilirken kasabaya 90 km uzakta bulunan kripto madeninde kesinti yaşanmadığını söylüyor.

Kasaba sakinlerinden Ron Wright, CNN'e “Noel Arifesi ve Noel Günü'nde her saat 15 ila 45 dakikadan bir saate kadar elektriğimiz kestiler. Güç düştüğünde, ısı pompaları kapanıyor ve borular donuyor. Ama bir milden daha az bir mesafede bulunan kripto madeninin minimum seviyede çalışmasına izin veriliyor. Güç geri gelir gelmez kripto madeni bizden önce tam güçle çalışmaya başlıyor” diyor.

Kripto paralarda ılımlı yükseliş

 

JPMorgan: Kripto tam anlamıyla zaman kaybı

 

Kripto para şirketi Genesis iflasın eşiğinde

 

Kim kriptodan daha iyi anlıyor? Baby boomer’lar mı, Z kuşağı mı?

 

Geliştiriciler de kriptoya akın ediyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Ocak 2023 15:34

    iyi bir silkeleme bekliyoruz... :D ama 22,000 üzeri sağlam durdu...ama bir haber gelir sallanır... Her düşüş alım fırsatı tren kaçtı fırsatı görülüyorsa yarı yarıya kalıp izlemek mantıklı bence.. borsadada, kriptolardada. hacim düşer ize btc de o zaman tamam 22,000 üzeri durdu alt coınler ehucum olur... ama btc yuksek hacımlerle 22,000 üzeri hareket ettiği için 21,800 altı kar satışı furyası olabilir... çıkış ise zor çunku 22,000 lere kadar yenı gırdıler oldu hep. Temkın izleme önemli. bence öyle

  • Bd23 Ocak 2023 16:33

    Biravvu bununda bilmissin bilgin