E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto kışı OpenSea'yi de vurdu---

Kripto kışı OpenSea'yi de vurdu

Kripto kışı OpenSea'yi de vurdu
15 Temmuz 2022 - 15:30 borsagundem.com

En büyük NFT piyasalarından biri olan OpenSea, kripto kışından dem vurarak çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkardı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York merkezli NFT şirketi OpenSea, çalışanlarının beşte birinin işine son verdi. Fortune’dan Taylor Locke’un haberine göre, dünyanın en büyük NFT piyasalarından biri olan OpenSea, kripto piyasalarında yaşanan düşüşün acısını hisseden şirketler arasına katıldı.

Çalışanların yüzde 20’si

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, şirketin CEO’su Devin Finzer, yaptığı açıklamada ekibinin yüzde 20’sini serbest bıraktığını belirtti. Çalışanlarla paylaştığı notu da açıklamasına ekleyen Finzer, ekipten ayrılanlar için cömert kıdem tazminatı vereceklerini ve 2023 yılına kadar sağlık sigortası hizmetini sürdüreceklerini ifade etti. Finzer ayrıca, işten ayrılanların yeni bir iş bulabilmesi için de yardımcı olacaklarını ve bunun için tüm kişisel ağlarını kullanacaklarını aktardı.

Kararın arkasındaki gerekçeyle ilgili olarak ise Finzer, kripto kışı ve makroekonomik göstergeleri sorumlu tuttu.

OpenSea, şu anki hacim göz önüne alındığında 5 yıllık bir kripto kışı senaryosunu olasılıklar dahilinde görüyor.

Kripto kışı ve makroekonomik göstergeler

Finzer, şirketin uzun süreli bir gerileme olasılığına hazırlanmak için bu kararı aldıklarını ifade ediyor. Şu anki hacim göz önüne alındığında 5 yıllık bir kripto kışı senaryosunu olasılıklar dahilinde gördüklerini belirten Finzer, böylesi yıllara dayanan bir sürecin altından bu kararla kalkabileceklerini öngördüklerini söylüyor. Finzer aldıkları bu karar ile bu zor süreci bir kez ve son kez olmak üzere atlatacaklarına inandıklarını sözlerine ekliyor. Bir OpenSea sözcüsü ise mevcut makroekonomik faktörlerin ve küresel huzursuzluğun Web3 üzerinde geniş kapsamlı ve olumsuz etkileri olmaya devam edeceğini öngördüklerini belirtti.

OpenSea işten çıkarmalar noktasında tek değil. OpenSea’nin yanı sıra BlockFi, Crypto.com ve Gemini gibi şirketler de yakın zamanda bu yolu tercih etmişti.

Kripto bankasından iflas başvurusu

 

Kripto paralar için küresel kurallar önerisi

 

Fed'den kripto paralar için düzenleme çağrısı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)