E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto Faruk ile ilgili yeni iddia---

Kripto Faruk ile ilgili yeni iddia

Kripto Faruk ile ilgili yeni iddia
25 Nisan 2021 - 19:22 borsagundem.com

Firari Faruk Fatih Özer'in kız kardeşi Serap Özer'in Thodex'in mali işler ve muhasebesinden sorumlu kişi olduğu ve ağabeyi Güven Özer'in şirketin resmi olmayan ortağı olduğu iddia edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 şüphelinin ardından 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 69 şüpheliyi yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

Ağabeyi ve kızkardeşi gözaltında

Öte yandan Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer dün gece Pendik'te saklandığı evde gözaltına alındı.

Bu sabah da Faruk Fatih Özer'in yakalama kararı çıkarılan kız kardeşi Serap Özer İstanbul ve Kocaeli Emniyeti'nin yaptığı ortak operasyonda Kocaeli'de yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, Faruk Fatih Özer in de arasında bulunduğu firari 11 zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

'Resmi olmayan ortak' iddiası

Kripto para dolandırıcılığı ile ilgili 'Thodex' isimli şirkete yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan firari Faruk Fatih Özer'in kız kardeşi Serap Özer'in şirketin, mali işler ve muhasebesinden sorumlu kişi olduğu, ağabeyi Güven Özer'in ise resmi olmayan ortağı olduğu iddia edildi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince; firari Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer Pendik'te, yakalama kararı çıkarılan kız kardeşi Serap Özer de Kocaeli'nde gözaltına alındı. Polisin çok yönlü soruşturması sürdürürken, işlemleri süren firari Faruk Fatih Özer'in ağabeyi ve kız kardeşine ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Kız kardeşi mali işler ve muhasebeden sorumlu

Kız kardeş Serap Özer'in, Thodex kripto para şirketinin mali işler ve muhasebesinden sorumlu kişi olduğunun belirlendiği öğrenildi.

Ağabey Güven Özer'in de, "Semroot" isimli dijital performans pazarlama ajansı ve kripto para şirketi 'Thodex'le resmi olmayan ortaklığı olduğu iddia edildi.

Soruşturma kapsamında aranan 80 kişiden 69'unun gözaltında olduğu ve 11 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kripto Fatih'in kız kardeşi de yakalandı

 

Kripto Fatih'in ağabeyi gözaltına alındı

 

Kripto parada ilk vurgunu ‘Sistemkoin’ yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İzzet BAŞ26 Nisan 2021 08:39

     2001 Yılında ihlas finansta  dolar 6 ,80  TL iken 10 Bin dolar karşılığı TL vardı. Bir sene sonra 14 ,00 TL den dolara çevirip 4 .500 dolar oldu.  Daha hala ödemediler. YIL 2021 oldu.  BUNLAR  DOLANDIRMA DEĞİL DE NE....  DEVLETİN ÜST KADEMELERİNDEN İTİBAR  GÖRÜYOR MÜCHİT ÖREN EFENDİ... FAİZ HARAM TAMAMINI ÇALMAK HELAL DİYEN ZİHNİYET ONURLANDIRILIYOR.... VAH TÜRKİYEM VAH...... 8-) 

  • Mehmet25 Nisan 2021 21:31

    Tosuncuk u arar oldu millet. . Böyle bi tezgah boyle dümen görülmemiş. . Gerçi devlet en başta müdahele etseydi herkes devlete geri kafalı derdi karşı gelirdi.. ne diycem bilemedim.

  • Ş. K03 Nisan 2022 09:55

    Benim Türk şirketi normal dir ona eyvallah ama devletin içişleri ile makamında fotoğrafı nedir yav. Ve saffet sancaklı nın oğluyla ortaklığı nedir bunlar hala kapalı kutu. El konulan para neden yatırımcıya dağıtılıyor. İcraya verdim hala hiçbir işlem yok yani devletin başındakiler gerçekten gerici

  • mehmet25 Nisan 2021 23:13

    her seyi de devlete bırakmayın derim. biraz da uyanık olun. 

  • Okie Dokie25 Nisan 2021 20:33

    Adamın adı Kripto Faruk kaldı. Dolandırıcılıktan ceza yemez belki ama kripto fetöcü olduğu için müebbet yer :)

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Nisan 2021 20:24

    sedat peker, galip öztürk bir şey oldumu.adam köşelik oldu ömür boyu rahat yaşar.bundan sonra galip öztürk ün yapına gürcistan gider imparatorluğunu da kurar.bu adamın suçu yok bence.asıl suçluları bu adama parasını verip kumar oynayanlarda olup. sonuç gayet doğal.

  • Haydar25 Nisan 2021 20:18

    Bırakın adamların yakasını, millet "ben yiyemedim siz yiyin" Diyerekten mangırları plase etmişler

  • Uyan25 Nisan 2021 20:17

    Hic birşey çıkmaz...

  • Ali25 Nisan 2021 20:16

    Adam ilkokul mezunuymuş.

  • Abdi25 Nisan 2021 19:59

    Adamsın adam allah senin gibileri başımızdan eksik etmesin bu millete müstahak

  • Berber Bekri 25 Nisan 2021 19:33

    Babanesi dedesi de gözaltına alınsa mafiş tosunlar kervanına katıldı....