E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto borsası Kraken’de toplu işten çıkarma---

Kripto borsası Kraken’de toplu işten çıkarma

Kripto borsası Kraken’de toplu işten çıkarma
02 Aralık 2022 - 17:00 borsagundem.com

Kripto piyasalarında yaşanan düşüş, kripto para borsası Kraken’in işten çıkarma yoluna gitmesine neden oldu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para borsalarında yaşanan düşüş ve kripto piyasalarının eskisi kadar talep görmemesi, kripto borsası Kraken’in işten çıkarma yoluna gitmesine neden oldu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Kraken’den yapılan duyuruda, düşen kripto piyasası ve azalan ticaret hacimleri gerekçe gösterilerek yaklaşık 1.100 çalışanın işten çıkarıldığı belirtildi.

İş gücünün yüzde 30’u

Siliconangle’dan Kyt Dotson’ın haberine göre, şirketin içinde bulunduğu konumu açıklayan Kraken kurucu ortağı ve CEO'su Jessie Powell, son birkaç yılda yüz milyonlarca kullanıcının kripto alanına girdiğini ve bunun Kraken'i hızla büyümeye zorladığını söyledi.

Powell, “Bu müşterilere bizden bekledikleri kalite ve hizmeti sağlamak için hızlı büyümemiz ve iş gücümüzü üç kattan fazla artırmamız gerekiyordu. Personel sayımızdaki bu azalma, ekibimizin boyutunu yalnızca 12 ay önceki konumuna geri götürüyor” şeklinde konuştu. 1100 kişiyi işten çıkaran Kraken’de bu sayı, şirketin küresel iş gücünün yüzde 30’una karşılık gelmesi bakımından önem taşıyor.

Makroekonomik ve jeopolitik faktörler

Powell, finansal piyasaları baskılayan ve yılın başından itibaren borsada işlem hacimlerinin düşmesine neden olan baskın faktör olarak ‘makroekonomik ve jeopolitik faktörleri’ gösterdi.

Bitcoin, 2022 yılında piyasaların alt üst olmasına ve ‘kripto kışı’ olarak adlandırılan döneme girilmesine neden olan kripto endüstrisindeki çok sayıda kötü gelişmenin ardından, Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan yüzde 70 oranında düştü. Bunun çoğu, geniş anlamda diğer piyasaların da düşüşünden ve Mayıs ayında Bitcoin'in 30.000 doların altına düşmesine neden olan TerraUSD stablecoin'inin çökmesinden kaynaklandı. Daha yakın bir zamanda ise, üçüncü en büyük kripto borsası olan FTX’in iflası, Bitcoin’in 17.000 doların altına düşmesine neden oldu.

İşten çıkarmalar yayılıyor

Kraken, kripto kışından hasar gören tek sektör oyuncusu değil. Birçok şirket son altı ayda işten çıkarmalar veya işe alımların dondurulacağını duyurdu. Listede, çalışan sayısını yüzde 18 azaltan kripto borsası Coinbase, çalışan sayısını yüzde 30'dan fazla azaltan Crypto.com ve iş gücünü yüzde 30 oranında azaltan Bitmex yer alıyor. NFT pazarı Dapper Labs de Kasım ayı başlarında çalışanlarının yüzde 22'sinin işine son verdi.

Powell, Kraken’i 2011 yılında kurdu. Powell, şirket yapısında yaşanan değişikliklerin, diğer benzer piyasa döngülerini şu ana kadar başarıyla yönetmiş olan Kraken'in bu piyasa koşullarında faaliyet göstermeye devam etmesine izin vereceğini açıkladı. Powell, yaşanan gerilemeye rağmen gelecek hakkında olumlu olduğunu söyledi. Powell, “Kripto endüstrisi ve Kraken konusunda geleceğe dair olumlu pozisyonumu koruyorum” şeklinde konuştu.

Mobius: Kripto paraların getirisi yok

 

Kripto para dolandırıcılığı yapan 470 site ifşa edildi

 

F1, kriptonun geleceğine güveniyor

 

Kripto parada ikinci çöküş

 

JPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor

 

Bir kripto şirketi daha iflasın eşiğinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)