E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto borsalarında işten çıkarma döngüsü şiddetleniyor---

Kripto borsalarında işten çıkarma döngüsü şiddetleniyor

Kripto borsalarında işten çıkarma döngüsü şiddetleniyor
16 Ocak 2023 - 12:37 borsagundem.com

Kripto para borsası Crypto.com, ekonomik ters rüzgarları gerekçe göstererek yeniden işten çıkarma yoluna gidiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında esen ters rüzgarlar yavaş yavaş son bulma işaretleri gösterse de, FTX’in iflasıyla başlayan yıkım dalgasının belirtileri yeni ortaya çıkıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto endüstrisinin içinde bulunduğu durum ve yaşanan olaylar, kripto para borsalarının ayakta kalabilmek için işten çıkarma yoluna başvurmasına neden oluyor.

Rekor işten çıkarma

Fintechnews’in haberine göre, kripto para borsası Crypto.com, geçen yıl Haziran ayında başvurduğu işten çıkarma yöntemini yeniden uygulama kararı alıyor. Buna göre, kripto para borsası, çalışanlarının yüzde 20’sinin daha işine son vermeyi planlıyor. Crypto.com, geçen Haziran ayında küresel iş gücünün yüzde 5’inin işine son vermişti.

Crypto.com, ‘devam eden ekonomik ters rüzgarlar ve öngörülemeyen endüstri olayları’nı gerekçe göstererek küresel iş gücünü yaklaşık yüzde 20 oranında daha azaltacağını duyurdu. Son işten çıkarmaların sorumlusu olarak ise ‘sektöre olan güveni önemli ölçüde zedelediği’ belirtilen ve şu an iflas etmiş konumda bulunan kripto para borsası FTX gösterildi.

Kripto endüstrisi, geçen yıl 9 Aralık itibariyle kripto sektöründe yaklaşık 23.600 çalışanın işini kaybetmesiyle bir yıl içinde kaydedilen en yüksek sayıda işten çıkarmaya tanık oldu.

Crypto.com, yaptığı açıklamada, şirketi uzun vadeli başarı için konumlandırmak amacıyla ‘ihtiyatlı finansal yönetime odaklanmaya’ devam edeceğini sözlerine ekledi. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Kris Marszalek, “Kıdemli liderlik ekibinin tamamı ve ben, Crypto.com'daki misyon ve vizyonumuza ve sektördeki yasal uyumluluk, güvenlik ve gizlilik lideri olarak benzersiz konumumuza her zamanki gibi güveniyoruz. Sektörümüze olan güveni yeniden tesis etmeye ve hizmetlerimizi dünya çapındaki pazarlarda yaygınlaştırmaya devam edeceğimiz önemli bir yıl var önümüzde” şeklinde yazdı. Marszalek, çalışanlarıyla paylaştığı notta, “Piyasayı oluşturma ve yönetme becerimize güveniyorum ve önümüzdeki yolculukta hepinizle birlikte çalıştığım için minnettarım” dedi.

İkinci kez işten çıkarma yoluna gidiyor

Kripto borsası, Haziran 2022'de küresel iş gücünün yüzde 5'ini oluşturan 260 çalışanını işten çıkardığını resmen duyurmuştu. Bununla birlikte, yüzlerce çalışanın sessizce işten çıkarılması ve sayıların kamuya açıklanmaması nedeniyle işten çıkarmaların burada bitmediğini söyleyen raporlar bulunuyor. Şirketin, bu dönemde tam olarak kaç çalışanın işine son verdiği bilinmiyor.

The Verge'e göre, Marszalek'e kamuoyuna duyurulmayan işten çıkarmalar sorulduğunda, “Bunun özel bir şirket olduğunu anlamanızı istiyorum ve halka açık ABD şirket taktiklerini takip etmek zorunda değiliz. Bir duyuru olması gerekmiyor, bir blog yazısı olması gerekmiyor. Tabii ki, herkes her zaman sayıyla ilgilenir. Bir sayı gerçekten de hakkında dedikodu yapmak harika bir manşet olurdu. Ama bu şirketin ortak sahipleri olarak kendinize şunu sormalısınız: 'Bu sayının orada olması benim çıkarıma mı?” şeklinde konuştu.

Mark Cuban: Wash trade’in kaldırılması kriptoyu uçurur

 

Kripto para çetesi çökertildi! 15 gözaltı

 

Kriptoyu bu yıl kesintisiz bir ralli bekliyor olabilir

 

5 öngörüde kriptonun geleceği

 

Kripto para manipülasyonuna 10 yıl hapis

 

Kriptoya ilk giren bankalar arasındaydı, kriptodan çıkma kararı aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)