E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Kripto balonu patlamış olabilir'---

'Kripto balonu patlamış olabilir'

'Kripto balonu patlamış olabilir'
21 Mayıs 2021 - 12:34 borsagundem.com

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin, kripto paraların şu anda bir balon olduğunu ve tüm sistemin bu alana entegre olarak kripto paranın teknolojik değişimleri benimsemesi gerektirdiğini düşünüyor.

Buterin, salı günü CNN ile röportaj yaptı ve "Şimdiye kadar en az üç büyük kripto balonumuz oldu" diye belirtti. Buterin, bu balonun çoktan patlamış veya önümüzdeki aylarda patlayabileceğini düşünüyor.

27 yaşındaki kripto milyarderi, Bitcoin fiyatının 30 bin dolara kadar düşmesine yol açan son çakılmanın, kripto balonunun patladığını gösterip göstermediğine dair bir yorumda bulunmadı, fakat şöyle belirtti:

Balonlar genellikle teknolojinin henüz o noktada olmadığını açıkça gösteren olayla nedeniyle patlıyor.

Bitcoin fiyatında gerilemeye neden olan faktörlerden biri de, Elon Musk'ın Bitcoin'in enerji tüketimiyle ilgili eleştirileri. Chainalysis Baş Ekonomisti Philip Gradwell, diğer kurumsal alıcıların da kripto paranın "çevresel etkisi, kullanım alanları, yasa dışı işlerde kullanımı ve düzenlemeler" nedeniyle endişe duyabileceğini açıkladı.

Bitcoin geride kalabilir

Buterin, CNN'e yaptığı açıklamada, Bitcoin'in Emek İspatı madencilik teknolojisinin enerji tüketimine ilişkin endişelerin haklılık payı olduğunu söyledi.

Balonlar genellikle teknolojinin henüz o noktada olmadığını açıkça gösteren olayla nedeniyle patlıyor.

Ethereum, ETH 2.0 güncellemesi ise Emek İspatı'ndan Hisse İspatı konsensüs algoritmasına taşınıyor. Böylece Ethereum'un enerji tüketimi önemli ölçüde azalacak:

Orta ölçekli bir ülke kadar enerji tüketmek yerine, bir köy kadar enerji tüketeceğiz. Bitcoin günümüz teknolojisine takılı kalırsa, geride kalma riski bulunuyor.

Bitcoin dev bir saadet zinciri mi geleceğin finansı mı?

Bitcoin çöküşü kriptonun kazancı oldu

Bitcoin’den kaçan altına sığındı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ers21 Mayıs 2021 14:12

    Sanal kumar jwtonu hwpsş. Kada her zaman kazanır. Bazen küçük ywmler veriyorkar. Artık yem verme evresi de bitti. Coini üret, bir kaç arguman ğeet beklenti oluştur, sazanların kucaklara dök! Milyarlarca doları at cebe olayı!sazanlarda eline alıp oynasın! Para şmiş, hadiyşn orda!

  • Ali22 Mayıs 2021 17:07

    Ne diyon ya.

  • Gercek21 Mayıs 2021 14:09

    “ cripto para” tanımı yanlış “cripto sanal oyun coini” tanımı doğru olur. Bu coşnler ne değişim aracı olabilir ne de varlık olabilşr. Sadece “saadet zinciri oyun coin” olurlar ancak. Üretim elindekinşn hepsini kucaklara döktümü iş biter!