E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin'den arabuluculuk açıklaması---

Kremlin'den arabuluculuk açıklaması

Kremlin'den arabuluculuk açıklaması
02 Aralık 2022 - 14:13 borsagundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye lideri Beşar Esad arasında Rusya’nın arabuluculuğu ile müzakere olasılığı bulunduğunu açıkladı.

Gazetecilerle düzenlenen günlük basın toplantısında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bu müzakerelerin Suriye’de istikrar ve barışın çıkarına olduğunun altını çizerken, “Rusya, bu görüşmelerin gerçekleşmesine katkıda bulunmaya hazırdır. Olasılık var ancak müzakerelerle ilgili henüz bir ayrıntı yok” ifadelerini kullandı.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son birkaç yıldır defalarca Suriye çevresinde ve Suriye’nin kendi içinde barış ve istikrarın sağlanması adına Erdoğan’ın Esad ile görüşmesi gerektiğini vurguladığına dikkat çeken Peskov, bu tür temasların memnuniyetle karşılanacağını, Rusya’nı da elbette bu görüşmelerde mümkün olan her şekilde katkıda bulunmaya hazır olduğunun altını çizdi.

Gün içerisinde konuşan Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Moskova’nın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad arasındaki görüşmeyi Rusya’da düzenlemek için çalıştığını söylemişti.

Kremlin Sözcüsü ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna savaşını bitirme yoluna girmesi durumunda kendisiyle konuşmaya hazır olduğu sözlerini değerlendirdi.

Peskov: Putin, Biden ile müzakereye açık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)