E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin Sözcüsü: Putin, Esad'a bilgi verdi---

Kremlin Sözcüsü: Putin, Esad'a bilgi verdi

Kremlin Sözcüsü: Putin, Esad'a bilgi verdi
22 Ekim 2019 - 23:54 borsagundem.com

Dmitriy Peskov, Putin ile Esad arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini bildirdi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad ile telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Soçi’de yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi verdiğini belirtti.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi kentinde gerçekleştirdiği 6 saatlik görüşmenin ardından bir ortak basın toplantısı düzenlendi. Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı toplantının sonunda Rusya ve Türkiye 10 maddelik bir mutabakat muhtırası açıkladı. Buna göre Türkiye'nin operasyon bölgesi dışında Rus jandarması ve Suriye sınır muhafızları konuşlanacak. Barış Pınarı Harekâtı'nın batısı ve doğusunda ise Türk-Rus ortak devriyeleri gerçekleştirilecek. 

Türkiye ve Rusya Suriye Topraklarında ayrılıkçı hiçbir oluşuma izin vermeyecek. 150 saat içinde YPG silahları sınır dışına çıkarılacak. 150 saatin sonunda Barış Pınarı Harekatı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 km derinliğinde Türk Rus devriyeleri başlayacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)