E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKredili işlemlerde denetim artıyor---

Kredili işlemlerde denetim artıyor

Kredili işlemlerde denetim artıyor
29 Ocak 2015 - 09:58 borsagundem.com

Çin’in menkul kıymet düzenleyici kurumunun, aracılık şirketlerinin kredili hisse senedi işlemlerine yönelik yeni bir denetim turu başlatacak

Çin'de kredili işlemlere incelemeler sıklaşıyor. Düzenleyici kurum, söz konusu incelemede fonlamada hisse senedi piyasasındaki patlamanın oluşmasına neden olan düzensizlikleri arayacak.

Xinhua Haber Ajansı’na göre değerlendirmeler, ilk 45 şirketin kontrol edilmesinin ardından kalan 46 şirkete yönelik olacak. Çin Menkul Kıymet Düzenleme Komisyonu kontrollerin rutin olacağını ve aşırı yorumlanmaması gerektiğini belirtti.

Şanghay’ın gösterge endeksi, regülatörlerin en büyük 3 aracılık kurumunun kredili işlem hesabı eklemesini askıya almasının ardından 19 Ocak’ta 2008’den bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Düzenleyici kurum ayrıca şirketlere 500,000 yuanın (80,035 dolar) altında varlığı bulunan traderlara kredi vermeyi sonlandırmalarını söyledi. Kredili işlemler için alınan borç, hisse senetleri düştüğünde yatırımcıların kayıplarını artırabilir.

Şanghay’daki Zheshang Securities Co. stratejistlerinden Wang Weijun, “Regülatörlerin kaldıraçları düşürerek hisse senedi piyasasını sakinleştirmek istedikleri görünüyor. Hızlı bir yükseliş görmek istemiyorlar. Düzeltmeye yönelik baskı artıyor” dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi geçtiğimiz yılda yüzde 62 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)