E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKredi ve mevduat için düzenleme gelebilir---

Kredi ve mevduat için düzenleme gelebilir

Kredi ve mevduat için düzenleme gelebilir
25 Mayıs 2017 - 12:16 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem: BDDK ve Merkez bankası bu konu üzerinde çalışıyor

Kredi Garanti Fonu (KGF) etkisiyle kredilerdeki hızlı yükselişi takiben tarihi zirvelere yükselerek bankacılık sektöründe endişeye neden olduğu görülen kredi/mevduat rasyosunun düzelmesi için çalışma yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kredi/mevduat oranını düzeltecek adımların konusunda çalıştığını söyledi.

Ertem NTV canlı yayınında, "Bankacılık sektöründe kredi ile mevduat oranlarının düzenlenmesine dönük önümüzdeki günlerde adımlar atılacağına inanıyorum. BDDK ve Merkez bankası bu konu üzerinde çalışıyor" diye konuştu.

Mevduat faizlerinin mevcut seviyesinin yüksek olduğunu söyleyen Ertem, şöyle devam etti:

"Bankacılık sektörü mevduat toplamayı sadece faiz yükseltmekle yaparsa hem kendi ayağına hem de Türkiye ekonomisinin ayağına kurşun sıkar. Sektör daha innovativ ve hizmet odaklı yapılanmaya gitmeli. Faizleri yükseltecek çaba içerisine girmemeli. Mevduat üzerinden faiz yarışına girmek çok yanlış."

Dolar/TL'nin geleceğiyle ilgili bir soruya da Ertem şu yanıtı verdi:

"Dolardaki volatilitenin Türk lirasına çok fazla yansıyacağını düşünmüyorum. Bu seviyenin devam edeceği kanaatindeyim. FED kararı sonrasında dalgalanma olsa da mevcut seviye 2017 boyunca sürer diye düşünüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)