E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKredi kartı borçlularına Kılıçdaroğlu vaadi---

Kredi kartı borçlularına Kılıçdaroğlu vaadi

Kredi kartı borçlularına Kılıçdaroğlu vaadi
12 Nisan 2015 - 23:17 borsagundem.com

CHP lideri Ekşi Sözlük'te kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, kredi kartı borçlarında faizin yüzde 80'ini sileceklerini vadetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yaptığı Ağrı'ya gitme çağrısına ilişkin, "Ağrı'daki olayları ayrıntılarıyla öğrenmek için tüm çabamızı gösteriyoruz. İddialar vahim, olayları inceleyeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Sayın Demirtaş'ın çağrısına yanıt vermek için önce olayların ayrıntısını öğrenmemiz gerekiyor" dedi. 

Ekşi Sözlük'e konuk olan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi" kullanıcı adıyla, "Merhaba ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu" başlığı altında 2 saat boyunca sözlük yazarlarının sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde, Ankara ve Antalya'da CHP'nin hakkını aramakta pasif kaldığını düşünüp düşünmediği yönündeki soru üzerine, çok pasif kaldıkları eleştirisine katılmadıklarını belirterek, "Hakkımızı sonuna kadar aradık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar davayı götürdük. Seçim sandıklarına sadece CHP değil, Ankara ve Antalya'da parti dışındaki gençler de sahip çıktı. Ayrıca sandıklara sahip çıkmak, demokrasiye inanan herkesin temel görevidir. Sandıklara sahip çıkma konusunda, bütün görevlerimizi yaptık mı? Buna 'Evet' dersem size doğru cevap vermemiş olurum" ifadelerini kullandı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, "Ağrı'da olanları öğrenmek için Demirtaş'ın çağrısına uyup, Bahçeli ile oraya gider misiniz?" sorusuna "Ağrı'daki olayları ayrıntılarıyla öğrenmek için tüm çabamızı gösteriyoruz. İddialar vahim, olayları inceleyeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Sayın Demirtaş'ın çağrısına yanıt vermek için önce olayların ayrıntısını öğrenmemiz gerekiyor" karşılığını verdi. 

Bir soru üzerine, seçim barajını "Türkiye'deki demokrasinin en büyük ayıbı" ve "12 Eylül Darbesi'nin ürünü" şeklinde tanımlayan Kılıçdaroğlu, seçim barajını kaldırmayı taahhüt eden tek parti olduklarını anlattı. 



"2, ÖĞRENİM HARÇLARI KALDIRILACAK"

Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencileri için yurt, burs, kredi projeleri olup olmadığına yönelik soru üzerine, en geç 1 yıl içinde hiçbir öğrencinin yurtsuz kalmayacağını, öğrencilerin 1 ve 2 kişilik, sıcak suyu geniş bant internet erişimi olan odalarda kalacağını, ikinci öğrenim harçlarını da kaldıracaklarını söyledi. 

"Kampanya 19 Nisan'dan sonra çözüm önerileriyle devam edecek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal'da açıkladığı "Kredi batağındaki 5 milyon vatandaşı kurtarma planı"nın kapsamına ilişkin bir soruyu da "Kredi kartı faiz miktarının en az yüzde 80'ini sileceğiz. Ayrıntısını 19 Nisan Pazar günü seçim bildirgemizde açıklayacağız" şeklinde yanıtladı. 

"Milletçe alkışlıyoruz sloganının bir süreci var mı?" sorusu üzerine, 19 Nisan'dan sonra kampanyanın çözüm önerileriyle devam edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Milletçe alkışlıyoruz"un bir durum tespiti kampanyası olduğunu kaydetti. 

"TAŞERON İŞÇİLİĞİ KALDIRACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, seçimi kazandıkları takdirde ilk 3 üç ay içinde yapacaklarını da "Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız", "Aile sigortası yasasını çıkaracağız", "Taşeron işçiliği kaldıracağız. Taşeronda çalışan işçileri kadroya alacağız" şeklinde sıraladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bünyamin13 Nisan 2015 12:04

    bedava olan her şey kötüdür, kötü olunması için herkes elinden gelin yapar, yağmalar. kredi kartı borçlarından neden devlet sorumlusu olsun ki? elalemin yaptığı kk borcunun parasal kısmı kime dağıtılacak? ve neye göre silinecek. hangi banka alacağın vazgeçecek ki? hey gidi yavrum. bedavacılık ve rahatlık üzerine yapılan hiçbir vaadi doğru bulmuyorum.

  • Engin13 Nisan 2015 02:03

    Atma sayın Kılıçdaroğlu atmaaaa. Bana projelerini anlat kaynağını anlat.

  • KARTALY32313 Nisan 2015 01:55

    önce bir sor kendine bu ülkenin vatandaşının neden kredi kartı borçu var bankalara.parasal politikaların gecmişdeki ekonomik krızlerinin, , gelir kaynaklarının ,üretimsizliğin.uçuz işçiliğin boş parasal vaatlerin sonuçu olmasın.haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

  • taşeron13 Nisan 2015 01:44

    Taşeron işçiliği CHP Genel Merkezi'nden kaldırdı mı acaba

  • KARTALY32313 Nisan 2015 01:36

    kılıçdar oğlu kesin alibaba ve 40 haramiler soyundan yada robıın hut un geçmişte çok yakın dostuydu.........:))hahaha......

  • KARTALY32313 Nisan 2015 01:31

    bu kafatascı zihniyeti baz alındığında hiç siyaset ve ekonomiden anlamayan herhangi birinin parasal vaatleri kılıçdar oğlunun vaatleri gibi sacma olamaz.olmazda kesin.bu kılıçdar oğlu kesin uzayda yaşıyor.ne ekonomi bilgisi nede siyasi bilgisi bu dünya ekonomisi ve siyasetine uygun değil......

  • çakır13 Nisan 2015 01:25

    Miting yapıyorsunuz ekmek arası köfte su dağıt kredi kartıyla alış verişleri teşvikmi ediyorsun cari açık ekonomik çökertme planımı anlamadım

  • çakır13 Nisan 2015 01:21

    En az yüzde seksen kendi seçmeninle dalgamı geçiyorsunuz en az 80 ne demek 100 yüz neden değil en çok ne anlam ifade eder asgari ücret 3000 dolar yapacak derse şaşırmam izmirde kaç yıldır tek partısınız vermedin şimdi ne oldu mevcut partıllere ver gerisi gelir

  • KARTALY32313 Nisan 2015 01:19

    SEN ÖNCE CHP NİN DEVLETE OLAN BORŞLARINA KAFA YOR.SONRASINDA BU GÜZELİM ÜLKENİN VADANDAŞININ KREDİ KARTI BORÇLARINA

  • KARTALY32313 Nisan 2015 01:15

    HER DAİM YORUMLARIM KILIÇDAROĞLU İSTİFA EDECEK.ORTA VADEDE CHP PARTİSİ KAPANACAK...CHP SİYASETİ İFLAS ETMİŞTİR.BUNUN SİNYALİNİ VERMİŞ RESMEN....

  • kaplan13 Nisan 2015 01:14

    Tuzu kuru tabi, nasil olsa tek badina iktidar olamayacagini bildinden bol keseseden salliyor...kilicdaroglunun degisen seçim stratejisi cem uzanı hatirlatti bana, hamilelikte 5 aya inecekmi sayin baskan?

  • KARTALY32313 Nisan 2015 01:13

    SAYIN KILIÇDAROĞLU TÜRKİYEDEKİ TÜM BANKALAR İLE ORTAKLIĞINMI VAR DİYE ADAMA SORARLAR.ADAMA.BEN HER DAİM YORUMLARIM KENDİ PAYIMA.CHP BU KAFATASCILIĞA DEVAM ETTİĞİ SÜRECE TÜRKİYEDE TEK PARTİ KALSA DAHİ SECMEN OYUMU VERMEM.....BİR TEK ÜRETİM POLİTİKASI DAHİ YOK....GECMİŞDE DE YOKTU GÜNÜMÜZDE DE YOK.YAZIK.LEN KONTEKTÖR DEĞİŞTİ.ÜRETİM POLİTİKALARI OLMAYAN HİÇ BİR SİYASİ PARTİNİN SECİMLERDE BAŞARILI OLMA İHTİMAL YOK..PARASAL POLİTİKALARININ ÜRETİM BAZ ALINDIĞINDA GELİR KAYNAĞI NEDİR??????

  • çakır13 Nisan 2015 00:01

    Rahmetli yaşar kemalin şiirini mi işaret ediyor hayal ediyorum işler güçler sesli düşünce

  • çakır12 Nisan 2015 23:48

    21 o05