E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiKRDMD:Çin'de demiryolu---

KRDMD:Çin'de demiryolu

KRDMD:Çin'de demiryolu
12 Mayıs 2017 - 11:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs'da Çin'e “Bir Kuşak, Bir Yol” adlı proje için davet edildi

Kardemir hisseleri iki gündür hareketli.Dün 1.40 TL fiyatı test eden hisse,piyasaya gelen satışlarla gerileyerek 1.34 TL fiyattan kapanmıştı.Bugün tekrar aynı seviyeleri test eden hissede 1.40 TL önemli direnç seviyesi olarakda görünüyor.Piyasalarda konuşulan ayrı bir konu ise, Çin'nin  “Bir Kuşak, Bir Yol” adlı projesi.Cumhurbaşkanının 14 Mayıs'da gerçekleştireceği ziyarette bu konu konuşulacak.Çin'nin yapmayı düşündüğü demiryolu projesi Pekin'den Londra'ya kesintisiz bir demiryolunu kapsıyor.Çin bu proje için 2014 yılında İpekyolu Ekonomik Kuşağı Fonu kurdu ve bu fona 40 milyar dolar kaynak ayırdı.Erdoğan'ın bu proje için Çin'e gidiyor olması, Türkiye'de bu işi yapan şirket olarak Kardemir'i akla getiriyor.Kardemir bu soylentilerle primli olarak seyrediyor.

Yüzde 4.48 primli olan hisse 1.40 TL fiyat seviyesinden işlem görüyor.1.41 TL fiyatın üzerindeki her alım yukarı hareketini kuvvetlendirecektir.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)