E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKral ve 1000 kişilik heyeti geliyor---

Kral ve 1000 kişilik heyeti geliyor

Kral ve 1000 kişilik heyeti geliyor
08 Kasım 2015 - 13:00 borsagundem.com

G-20 Liderler Zirvesi’nde Mardan Palace Hotel’i 3 günlüğüne kapatan Suudi Arabistan Kralı Salman ve heyetinin özel eşyaları, Antalya’ya getirildi

Belek’te 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G-20 Zirvesi’nde ABD ile birlikte en kalabalık ikinci heyet olan Suudi Arabistan heyetinin bir kısmı Antalya’ya geldi. Suudi Havayolları’na ait uçaklarla önceki gün Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz ve Prens El-Velid bin Telal bin Abdülaziz el Suud için özel eşyalar getirildi. Suudi kral ve prensine ait yatağından çarşafına, kullanacakları bardaktan elbiselere kadar her şeyin en ince detayına kadar yer aldığı özel eşyalar, havalimanından Mardan Palace Hotel’e 16 kamyonla taşındı. Suudi heyet için ayrıca 65 adet özel yapım Mercedes marka makam aracı da getirildi.  
 
Yaklaşık 1000 kişilik Suudi Arabistan heyeti Belek dışında konaklayacak tek heyet. Kundu’da 1.4 milyar dolara inşa edilen Mardan Palace Hotel’de konaklayacak Suudi heyeti için 546 oda hazırlandı. Açılışından bugüne farklı konseptlerde tasarlanmış saray odaları ve görkemli mimarisiyle her dönem Arap misafirlerin gözdesi olan Mardan Palace, yaklaşık 2 ay önce G-20 Zirvesi için gelen ve tüm otelleri gezen Suudi Arabistan resmi delegasyon yetkililerinin ilk tercihi oldu. Suudi delegasyon, 3 günlüğüne kapattığı Mardan Palace’da süreyi uzattı ve 2 haftaya çıkardı. 
 
546 SARAY ODASI HAZIRLANDI

 
Mardan Palace’da konaklayacak Suudi Kral Salman ve Prens Telal için altın yaprağı süslemeli tatlılar ikram edilecek. Suudi heyet için geceliği minimum 800 Euro’dan başlayan ve 15 bin Euro’ya kadar çıkan 20 farklı konseptli 546 saray odası hazırlandı. Bu odalar ise şöyle; 271 Superior oda, 62 Premium oda, 16 Dolmabahçe Deluxe Suite, 38 Grand Hammam Suite, 41 Grand Deluxe Dubleks, 41 Junior Suit, 38 Executive Suit, 3 Grand Junior Suit, 4 Presidential Suit, 2 Royal Suit (600 metrekare, herbiri özel havuzlu), 30 Garden Suit (170 metrekare villalar). Kraliyet ailesinin üst düzey mensupları için hazırlanan kral dairesi ve villaların geceliği ise 9 bin Euro’dan başlıyor. 
 
KRAL VE PRENS GECELİĞİ 15 BİN EURO’YA KALACAK 
 

Suudi Kral Salman ve Prens Telal, Mardan’ın en lüks villasında konaklayacak. Mardan Palace Hotel’den yapılan açıklamada geceliği 15 bin Euro, yani yaklaşık 50 bin TL’ye denk gelen Royal Suit Villa’da Kral Salman ve Prens için yaklaşık 2 aydır hummalı bir hazırlık yapıldı. Kral ve prensin konaklayacağı ultralüks villalarda Kız Kulesi manzarası da bulunuyor. Kral Salman’ın Mardan Palace’da ayak basacağı ilk noktadan helikopter pistine, geçeceği tüm yollar için dokunan kırmızı halılara kadar her detayın titizlikle ele alındığı belirtildi. Kral Salman ve Suudi prens için yatakların çarşaflarına kadar kullanacakları tüm eşyalar Arabistan’dan Antalya’ya getirildi. Kral Salman ve Prens için güvenlikten sağlığa görev yapacak özel ekiplerin ise yaklaşık 250 kişiden oluştuğu ifade edildi.
 
Konaklayacak ekip için dünya mutfaklarından oluşan ala carte yemekler hazırlanacak, 7 bin 500 metrekarelik SPA merkezi ekstra hizmet verecek. Fiyatlara sadece oda kahvaltının dahil olduğu ve diğer birçok hizmet için ekstra ödeme yapacak olan Suudi heyetin Mardan’daki günlük giderinin 1 milyon doların üzerinde olacağı belirtildi. 
 
10 BİN METREKARE ALTIN VARAK
 
Mimarisinde 10 bin metrekare altın varak, 500 bin kristal ve 23 bin metrekare İtalyan mermeri kullanılan, bu anlamda Avrupa’nın en lüks otelleri arasında sayılan Mardan Palace, Kral Salman sayesinde G-20’nin en dikkat çekici oteli olacak. Toplantılara katılacak heyet için Kundu’yu Belek’e bağlayacak altyapı ve yol çalışması, G-20’ye yetişmesi için süratle devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cüneyt 08 Kasım 2015 23:38

    bu ülke yöneticilerini toprak bile kabul etmez..

  • ismail08 Kasım 2015 23:29

    Komsusu AC iken tok yatan bizden değildir... Dünyada açlıktan ölen zor durumda onca müslüman varken bunlar bu kadar israf ediyorlar. Muslumanligin yüz karalari..

  • xyz08 Kasım 2015 22:59

    Müslümanlığın yüzkaraları, maskaraları, ahlaksızları insanlıktan nasibini almamışları,edepsizleri,..........

  • Ne haber08 Kasım 2015 17:07

    Bizim kral sizinde daha zengin sizinki 1000 kamyon eşya bizimki 1000 ucak eşyası var ne haber

  • vatandaş08 Kasım 2015 16:57

    petrol düşmeye başlarsa görürüz bu havaların nasıl fosladığını...

  • mehmet08 Kasım 2015 15:45

    İSLAMDA MÜSRİFLİK HARAMDIR. islam dünyası nın çoğunda şeriat var. bu nlara müslüman denirmi. Laik Türkiyedede bunlara özentili liderler çıkmaya başladı. korkarım bu gidişle dünyada hakiki müslüman kalmayacak.

  • Pruzmani08 Kasım 2015 13:26

    Ohhh dünya! Bir yanda şatafatlı arap dünyası diğer tarafta yoksul suriye, Filistin ve Afrika...